Egy új kezdeményezés...

Orbán Szilvi | február 19, 2014
http://lifeandmarshmallow.tumblr.com/post/58238670027

Már legalább egy hónapja érlelődött bennem a gondolat, hogy indítani kellene valami olyat, ami egy kicsit (jobban) összeköti a bloggereket, legyen szó gasztro-, életmód-, beauty-, stb. blogról. Olyasmi, mint a Nailclub (aki olvas beauty blogokat, annak nem ismeretlen), csak itt nem gyönyörű manikűröket készítenénk, hanem egy adott témáról írná le mindenki egy azonos időpontban a véleményét. 
Gyakorlatilag ez egy óriási TAG projekt lenne, de kéthetes gyakorisággal és csak egy kérdésre kellene válaszolni, kifejteni a véleményünket. 
Tudom, hogy aki belekezd a blogolásba, az azért teszi, mert szeret írni, szereti leírni a gondolatait, szereti megosztani másokkal a tapasztalatait stb. S mindannyiunkban benne van az is, hogy szeretnénk egy kicsit magunkból megmutatni valamit az olvasók felé, ami által egy kicsit közelebb lehet hozzánk kerülni.
A bloggerek közül sokan szeretik ezeket a TAG bejegyzéseket, s mindig van olyan, aki sokat szeretne beszélni valamelyik kérdéssel kapcsolatban, de nem szeretne oldalakat teleírni vagy órákat beszélni egy-egy videóban. Hát itt most lehetőségük lesz rá, annyit írhatnak, amennyit csak akarnak :) Meg persze én is csatlakozom hozzájuk, na nehogy már én kimaradjak belőle :D

Ebben a bejegyzésben leírom az összes témakört, amivel kapcsolatban írni lehet majd, így mindenki eldöntheti, hogy szeretne-e csatlakozni vagy nem. Kéthetente, szerdán fog ez a rovat jelentkezni, a témaköröket pedig a random.org segítségével fogom kisorsolni, hogy meglepetés legyen a bloggereknek és az olvasóknak is.

A projekt neve "Vigyázz! Kész! Posztolj!", s az alábbi témákra épül. Ami le van húzva, az már volt, így azt már az újonnan csatlakozónak nincs lehetősége megírni (legalábbis VKP-s bejegyzésként, erről bővebben lent, a szabályok között olvashatsz). A más színnel jelölt témákat Ti (olvasók és bloggerek) javasoltátok :)

1. Néhány alapinformáció rólam
2. Kedvenc sorozat / Tv műsor / 
3. 5 kívánságlistás termék
4. Bűnös élvezetek
5. Elégedett vagyok a ....
6. Kapcsolat (szingli, élettárs, házastárs, stb.)
7. Kedvenc együttes + egy kedvenc dal tőlük
8. Pillanatkép az asztalomról
9. Üzenet a kedvenc bloggeremnek
10. Idegesítő szokások
11. Realista vagy optimista
12. Legnagyobb félelmek
13. 3 kívánság
14. Legutóbbi álom
15. Boldogság
16. Legjobb gyerekkori emlék
17. Megunhatatlan film
18. Legutóbbi jó cselekedet
19. Álomállás
20. Hiány
21. Legnagyobb baklövés
22. Megbántam, hogy ...
23. Büszke vagyok a ...
24. Blogolás (mikor, miért)
25. Gyűjtemények
26. Egyedüllét
27. Hobbi
28. Kedvenc ünnep
29. Legrosszabb tulajdonság(ok)
30. Ha nyernék a lottón...
31.A blog nevének története
32. Kedvenc gyerekkori könyv
33. Kedvenc recept
34. Utazás
35. Sminkes táska
36. Csillagjegy
37. Kedvenc gyerekkori játék
38. Tavalyhoz képest...
39. Ha meghívhatnék vacsira 5 híres embert...
40. Álomesküvő
41. Amik nélkül nem hagyom el a lakást
42. Levél annak, aki megbántott
43. Kedvenc évszak
44. Házikedvencek
45. Amivel le lehet venni a lábamról
46. Kedvenc kép
47. 5 kedvenc blog
48. Bakancslista
49. Előítéletek
50. Kedvenc évtized
51. Célkitűzések
52. Ha 1 dologtól megszabadíthatnám a világot
53. Legemlékezetesebb nyaralásom
54. Példaképek
55. Kedvenc zenék
56. Az első...
57. Kompromisszum
58. Fóbiák
59. Karácsonyi kívánság
60. Ilyen volt 2014
61. Szülinapi VKP
62. Az én városom
63. Egy blogposzt születése
64. Álomlakás
65. Kedvenc kabalám
66. Hálalevél 
67. Blogvilági barátságok
68. Meglehet-e élni a blogolásból?
69. Stresszkezelés
70. Kedvenc vers
71. Kedvenc regény
72. Blogger CV
73. Időutazás
74. Álomváros
75. Társszerkesztő
76. Csalódások
77. Amikor én még kissrác/kislány voltam
78. Ha könyvet írhatnék az életemről
79. Egy átlagos napom
80. Kedvenc édesség
81. Kedvenc alkalmazások
82. A legszebb hely, ahol jártam
83. Kedvenc mesehősöm, akinek szívesen a bőrébe bújnék
84. Kedvenc ínyencség - ahogy én készítem 
85. Tinikorom kedvenc regénye
86. Trollok
87. Örökség 
88. "Kötelező olvasmány"
89. Add tovább! 
90. Szeretem a munkám, mert...
91. Naptár - telefonon vagy papíron? 
92.  Kedves én! - Levél a 10 évvel idősebb önmagamhoz
93. Randevú
94. Életem filmje
95. Testmódosítás (tetoválás, piercing, hajfestés)
96. Kedvenc VKP-s témám
97. Amiről nem szívesen beszélek/írok
98. Senki nem gondolná rólam, de...
99. Ha egy napra fiú/lány lehetnék 
100. A legkedveltebb/legutáltabb házimunka
101. Ha ezután csak öt blogot olvashatnék
102. Véleményem a közösségi oldalakról
103. Babonák
104. Megvalósult vágyak
105. Álomrandi      


FONTOS!

Ha felkeltettem az érdeklődésed és szeretnél csatlakozni, írj egy e-mailt az eletespillecukor@gmail.com címre, egy rövid kis bemutatkozással (pl. milyen blogot írsz, mióta blogolsz, stb.) és válasz levélben leírok neked minden infót a következő fordulóról és egyéb tudnivalókról a VKP-val kapcsolatban :)


Ha szeretnél, csatlakozhatsz a Facebook csoportunkhoz is, ahol mindig időben tájékozódhatsz az aktuális témáról, illetve kötetlenül cseveghetsz a tagokkal :)  Fontos, hogy csak azoknak fogadom el a jelentkezését a csoportba, akik előtte e-mailben megkerestek, hogy szeretnének részt venni ebben a kihívásban!

Szabályok

1. A bejegyzésekhez a VKP képet megtalálod ennek a bejegyzésnek az alján, töltsd le és ezt illeszd be a VKP-s bejegyzésekbe. Ennek mindenképp benne kell lennie a bejegyzésben, de ezen felül használhatsz sajátokat is.

2. A bejegyzés címének formátuma: {Vigyázz! Kész! Posztolj!} - ......... Ha valami oknál fogva nem támogatja a sablonod ezt a formátumot, lehagyhatod a kapcsos zárójelet. Címként bármit lehet neki adni, egyedül csak a {Vigyázz! Kész! Posztolj!} forma elemnek kell benne szerepelnie :)

3. A kész bejegyzések linkjét töltsd fel - amennyiben csatlakoztál - az épp aktuális doksiba  a Facebook csoportban (minden VKP-hoz készítek egy külön doksit, hogy később is visszakereshető legyen. Ezt fent, a Fájlok között találhatod meg, miután megnyitottad, a Szerkeszt gombra kattintva tudod hozzáadni a linkedet, névvel, blogcímmel - nem az URL - ellátva).

4. A bejegyzés végére tedd be az inlinkz kódot, amit a VKP előtti héten küldök el e-mailben minden résztvevőnek, a linket pedig a VKP másnapján, este hétig van lehetősége mindenkinek feltölteni, utána lezárul. Ha még új neked az Inlinkz, itt van egy szuper kis tutorial a működéséről. Ha nem szeretnéd, nem kötelező kitenni ezt a kódot, ez csak egy kedves gesztus a többi blogger felé, hogy több olvasó jusson el hozzájuk. De ne feledd, ez visszafelé is érvényes, hozzád is ugyanúgy jöhetnek újabb olvasók ;)

5. Az "együttműködés" jellegzetessége, hogy egy adott időszakban kerülnek ki a posztok, kéthetente, szerda este hat és csütörtök este hat között. Ezalatt az idő alatt bármikor kiteheted a posztot, amikor készen vagy vele, de a lejárat után már sajnos NEM. Korábban is megírhatod, de nem oszthatod meg a blogodon. Ha nem tudod, hogy akkor gépközelben leszel-e, használhatod az Ütemezést/időzítést (kinek mi van), így nem kell tartanod attól, hogy kimaradsz a fordulóból :)

6. Ha mégis megtetszik egy téma, amiről lemaradtál - mivel a témák nincsenek levédve -, természetesen megírhatod a blogodon, de ebben az esetben NE jelöld VKP-s bejegyzésként, tehát ne szerepeljen a címben a {Vigyázz! Kész! Posztolj!}.

7. Ha valamiben elakadsz, először nézd meg ezt az oldalt és ha ott sem találsz választ a kérdésedre, problémádra, nyugodtan keress meg e-mailben :)

ÚJDONSÁG! 2016. június 1-jén elindult a Hónap VKP bloggere "játék" is, melynek keretében a jelentkezők közül kisorsolok egy bloggert, aki a hónap első VKP-jához szolgáltatja majd a témát. Jelentkezni egy jelentkezési lapon lehet, amit emailben küldök el minden tagnak, illetve a FB csoportban is linkelésre kerül. A nyertes az űrlapot hiánytalanul kitöltők közül kerül ki, akit emailben értesítek. Neki egy képet kell kitennie a bejegyzésében, így mindenki tudni fogja, hogy ő lett a hónap VKP bloggere, a többieknek pedig meg kell említeniük őt, illetve linkelni kell a blogját is.
 


4 megjegyzés:

 1. Szia!
  Írtam neked e-mailt. Szeretnék csatlakozni a VKP-hez. :)

  VálaszTörlés
 2. Szia én is írtam e-mailt :) Szintén szeretnék cstalakozni a VKP-hez :)

  VálaszTörlés
 3. Szia! Én is szeretnék jelentkezni, írtam e-mailt! :)

  VálaszTörlés