Blogger tutorial | Szabd személyre a bemutatkozásod!

Orbán Szilvi | augusztus 15, 2014
TEXT HERE
Nekem sosem tetszett a Blogger saját szabvány bemutatkozó modulja, s ezen később a Google+ sem segített. Próbáltam már úgy is, hogy képet szerkesztettem meg, és azt tettem ki, de egy idő után már az sem tetszett… Így jobbnak láttam, ha ezt is én veszem a kezembe és ha törik, ha szakad személyre szabom :) Megoldásként ugyanazt a módszert választottam, mint amit a média ikonoknál használtam. S voilá, be is jött, sőt most sokkal könnyebben lehet alakítani, mint eddig :) Nem kell nagy dologra számítani, bárki belefoghat, nem kell hozzá még kódolási ismeret sem ;)

Szöveg személyre szabása

Nyissunk meg egy új bejegyzést, fogalmazzuk meg a bemutatkozó szövegünket, illesszünk be egy képet magunkról, formázzuk meg olyanra, amilyenre szeretnénk. Ezután váltsunk át HTML írási módba és másoljuk ki az ott látott kódot. Végszükség esetére megtarthatjuk piszkozatként, de nem szükséges, én kitöröltem az enyémet :)

capture-20140815-115514capture-20140815-115626

HTML kód beillesztése

A Tervezőben nyissuk meg az Elrendezés menüpontot és válasszuk ki a Modul hozzáadását. A listából keressük ki a HTML/JavaScript modult, adjuk hozzá, majd másoljuk be a kivágott kódunkat. Adjunk neki címet és mentsük el. Ezzel készen is vagyunk, most már olyan egyedi a bemutatkozásunk, amilyennek mi szerettük volna :)
Eredeti kép innen.

4 megjegyzés:

  1. Imádom, amikor olyan posztokat írsz, hogy "fogom magam keresek más megoldást, mert ez nekem nem jó". Elmosolyodom rajta, hogy ilyen bloggerbúvár vagy, de szerintem példaértékű. Már így is nagyon sokat segítettél.
    Ezért a bejegyzésért is ezer hála! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pedig az ilyen hozzászólásokat szeretem :) Örülök, hogy ezzel is segíthettem :)

      Törlés
  2. Szia! (:
    Érdeklődnék, hogy milyen szerkesztővel csináltad a bemutatkozókép alakját?

    VálaszTörlés
  3. A canva.com oldalon csináltam :)

    VálaszTörlés