Napzárta #71

Orbán Szilvi | március 22, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

Volt valaha rövid hajad? 

Igen volt, talán túl rövid is :D Amikor szakközépbe jártam, levágattam a hajam tüskésre, hogy ne legyen vele annyi baj, mert mindig utáltam, hogy húzza a hajam a hajgumi, valamint a kifésülés is rémálom volt. Azonban a rövid haj sem vált be, állandóan zselézni kellett, mellesleg többször néztek pasinak, mint csajnak, szóval érettségi után szépen elkezdtem növeszteni. Most épp hosszú a hajam, már végre össze tudom fogni s mivel rendszeresen ápolom (hajolaj és hajpakolás), a kifésülés is sokkal könnyebb :D  Soha többet olyan rövid haj, brrrrr! 

19 megjegyzés:

  1. Igen. :) Sokáig mániákusan nem akartam levágatni, de amint elszántam magam, egyre rövidebb és rövidebb frizurákra vállalkoztam, mert rájöttem, hogy sokkal jobban áll, és még természetesen göndör is, ha nem húzza le a saját súlya. A legrövidebb fül alatt érő volt, most a vállamig ér, de már készülök vele fodrászhoz, mert sokallom. :)
    (És most erősen próbállak elképzelni tüsi hajjal. :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd keresek egy olyan képet, amin tüsi hajam van :D

      Törlés
    2. Azt megköszönöm! ;)

      Törlés
  2. Gyerekkoromban fiús, rövid hajam volt, mert rossz gyerek voltam, mindig összekoszoltam magam, meg fára másztam, egyszerűbb volt, ha levágták a hajam. :D
    Érettségi előtt pár nappal vágtam le az akkor derékig érő szőke hajamat vállig, aztán bubira, utána pár évig vállig érő hajam volt, csak az utóbbi 3 évben növesztettem meg csípőig, illetve tavaly nyáron már fenékig ért. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wow, mindig is csodáltam azokat az embereket, akik képesek kordában tartani a fenékig érő hajukat :) Nekem már a vállig érő haj is macerás, főleg ha vasalni kell :D

      Törlés
  3. Egészen kicsi koromban, amikor anyu teljesen levágattatta rövidre, hogy később sokkal erősebb és dúsabb legyen az egész látványra és tapintásra egyaránt. Ez sikerült is, sok hajam van és gubancolódásra hajlamos, de a Tangle Teezer megoldja. :)
    Irtózom a rövid hajtól, nőietlennek találom (bárki bármit mond, akkor is ez a véleményem), hosszú évek óta növesztem és már a hátam közepéig ér (úgy, hogy folyamatosan festve van, 3 naponta mosva és szárítva, illetve néha-néha vasalva is). Emellett ápolom hajpakolással, hajolajjal, hajsprayvel , a TT sem tépi és töri annyira mint az előző fésűk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem vannak olyan frizura stílusok, amik még nem férfiasak, és szexik is tudnak lenni :) Nekem nem olyan volt :D

      Törlés
  4. Soha nem volt kimondottan hosszú hajam, bár mindig is erről álmodtam. Kiskoromban az egész rövid fazonok voltak jellemzőek, most már próbálgattam növeszteni, de válltól lefelé még nem jutottam... Nyárra tervezek valamilyen rövid frizurát ismét, mert nem bírom a meleget. Aztán meg jöhet a növesztés! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyáron én is megőrülök, ha a nyakamra lóg a hajam, utálom, amikor beizzad alatta a nyakam, brrrr. Most még vacillálok, hogy levágassam-e, mert most végre össze tudom kötni :D

      Törlés
  5. Igen, azt hiszem nyolcadikos korom elején úgy döntöttem, hogy elég volt a hosszú hajból. Sok és vastagszálú a hajam, a fésülés nálam is gond volt, meg akkor szerettem volna már váltani. Úgyhogy levágattam állig érőre, megtépve kicsit. Akkor szerettem nagyon! Kilencedik közepén kezdtem el hagyni nőni kicsit, kb a vállamig- vállam alá, akkor vágattam fufrut is, aztán szépen lassan hagytam nőni. most a házam közepéig ér, de már vágatni kéne a végéből : )
    Nem szeretnék megint olyan rövid hajat : )

    VálaszTörlés
  6. Kiskoromban volt rövid a hajam, mert levágatták, hogy később erős legyen :) Szerintem már akkor is erős hajam volt, de most kegyetlen vastag és gyorsan is nő.
    A nagyon rövid, fiús haj nem tetszik, a vállig érő viszont egyre jobban, de tudom, hogy megbánnám. Most készülök fodrászhoz, mindenképp valami rövidebb lesz, most már derékig ér, és nagyon meguntam :D

    VálaszTörlés
  7. Állandó szeret-nem szeret viszonyban állok a rövid hajjal (bár attól függ, mi számít rövidnek), per pillanat "viktóriabekem" frizurám van, amit próbálok megnöveszteni. Hogy két év múlva megint levágassam... ez egy örök körforgás nálam, ha hosszú akkor rövidet akarok - és fordítva. A legdurvább az volt, amikor kb 16 évesen elmentem fodrászhoz úgy, hogy vágatok egy kicsit és felfrissítem az aktuális, ha jól emlékszem mahagóni színt. És hazatértem fekete, fiúsan rövid hajjal. Csodálom, hogy beengedtek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ejha, az tényleg hatalmas váltás volt :D

      Törlés
    2. :D Az tényleg meredek! :P
      Anyukámnak volt egy kolléganője, aki kb. kétéves ciklusokban növesztette a haját, majd levágatra teljesen rövidre, és a levágott copfot eladta.
      Sajnálom, hogy én nem gondoltam erre, amikor levágattam a fenékig érő hajamat, ki tudja, lehet, hogy kaptam volna érte egy kis zsebpénzt. :)

      Törlés
    3. Nagyjából én is kétéves ciklusokban váltok.. mindig elhatározom, hogy jótékony célra fogom adományozni, pl. olyan cégeknek, akik rákosoknak készítenek parókát, de végül mindig szatyorban végzi, kukában. De tényleg, ha legközelebb nagyobb mennyiséget vágatok, előtte meglesem ezeket a lehetőségeket, és tényleg cselekedni fogok :)

      Törlés
    4. Én is hallottam anno róla, hogy el lehet adni a hajat, de amikor először megváltam a hosszú hajamtól, nem tudtam erről a lehetőségről. Ha most tenném meg, valószínűleg a Gyermekrák Alapítványnak adományoznám el, ingyen és bérmentve :)

      Törlés
  8. Igen, sokáig. Először kiskoromban: szüleim szerint a hosszú haj macerás, ezért fiús rövidhajam volt amit utáltam. Aztán gimnazista koromban vágattuk le rövidre, az már lányos rövidhaj volt, jól is állt, de macerás volt formázni (mivel minden este elfeküdtem sajna)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az a baj a rövid hajakkal, hogy tényleg mindig formázni kell (kivéve, akinek rendes, szófogadó haja van), a hosszabb hajjal kevesebb a macera :) De az is attól függ, hogy mit kezd az ember vele, összeköti copfba vagy formázza.

      Törlés