Karácsonyi készülődés 1. hét

Orbán Szilvi | október 15, 2012
Ennek a hétnek a feladata a tervezés, a listaírás valamint az előszoba kitakarítása. Nálam a listaírás már megvolt, amikor is összeállítottam anno a kontrollfüzetemet. Ugyanis a készülődés első része olyan, mintha zónáznánk, tehát ugyanazokat kell megcsinálnunk, mint akkor. A Rendteremtő ide vonatkozó listáját ezen a linken éritek el.

Korábban írtam, hogy az első hetek a takarításról (is) szólnak. Az első hét az előszobával kezdődik. Akinek van erkélye vagy terasza és még jó idő van, ezeket is hozzácsaphatja. Nekünk egyik sincs, amit egy kicsit sajnálok is, mert néha olyan jó lenne kiülni az erkélyre és nézni a csillagokat, odakinn enni, vagy süttetni a hasam :) Egy kicsit elkalandoztam ezért térjünk vissza a témához. Itt megnézheted az előszobai teendők listáját a Rendteremtő szerint. Az enyém pedig az alábbiak szerint alakul. 

Mivel már nem most kezdtem a Fly Lady programot, így a lomtalanítás már elmarad (szerencsére). A rendrakás is kipipálva, mert ott mindig rend van, ugyanis nincs sok cuccunk, csak a kabátok, a cipők pedig egy cipős szekrényben vannak. Most csak a cipőket kell lecserélnem, a nyáriak mennek a fotel alatti tárolóba, a téliek pedig a szekrénybe.

A takarítás pedig ezen lista alapján zajlik: 
- pókok kilakoltatása (bár a pókok szerencsét hoznak, de azért mindennek van határa :D)
- ajtók letörlése (általános tisztítószerrel)
- a villanykapcsolók, kaputelefon (már akinek van) letörlése
- bútorok letörlése
- kabátok, táskák elrendezése a fogason
- ruhák rendbeszedése a beépített szekrényekben
- porszívózás és felmosás

Ennyi, az előszoba le is van tudva. Ez nekem általában egy nap alatt megvan, de ha nincs idő, akkor kettőbe is beletelik. Sok sikert hozzá mindenkinek, hozzászólásban pedig lehet jelezni, hogy ki hogy halad :) 

Vasárnap pedig beszámolok, hogy mit alkottam ezen a téren :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése