Karácsonyi készülődés 3. hét

Orbán Szilvi | október 29, 2012
Lám, lám újra eljött a hétfő. Gondolom tudjátok, hogy ez mit jelent :) Igen, újabb tennivalók, feladatok kerültek fel a Rendteremtő Nagy karácsonyi készülődés oldalára, amit itt vehettek jobban szemügyre.
Ezen a héten a hálószoba kerül terítékre, amit alaposan ki kell takarítani, hogy utána már csak szinten kelljen tartani.

A rendteremtő feladatai itt olvasható, az enyémek a következők:
- pókok kilakoltatása
- polc letörlése
- a mütyűrök letörlése a polcokon
- ajtók & villanykapcsoló átörlése
- tv, DVD lejátszó, a DIGI Set top box-ának letörlése (Nálatok is a hálóban van a Tv? Én imádok az ágyból tévézni, s a tévén elaludni :))
- tv szekrény letörlése kívül-belül
- ablakmosás (március, július, november) - mivel a héten mit ad Isten, pont november van, így épp aktuális
- éjjeli szekrény letörlése kívül-belül
- éjjeli lámpa áttörlése
- plédek, párnák kimosása - nálunk a panelben hosszas a száradás, főleg télen :(
- falvédő kimosása
- radiátor letörlése
- ágyak kitörlése, szellőztetése
- porszívózás, felmosás - az ágyak alatt is

A takarítás része ennyiből áll, remélem hamar megleszek velük.

Aki nem szokott sk ajándékot készíteni, hanem elmegy a boltba és megveszi (ez lehet lustaság, időhiány, igénytelenség miatt vagy mert akinek szánjuk, annak konkrét vágya van), az már ne olvasson tovább, mert ez őket nem érinti.

Aki pedig szeretné egyedi, különleges saját kézzel elkészített ajándékkal meglepni szeretteit, amibe a szívét-lelkét beleadja, az maradjon :)

Ettől a héttől kezdve kezdjük el apránként beszerezni a hozzávalókat (mert ugye az előző hetekben összeírtuk, hogy kinek mit szeretnénk), mindig egy-két apróságot. Ha esetleg valamihez már az összes hozzávaló megvan (és tartós ajándékról van szó, nem pedig gasztroajándékról, ami könnyen megromlik, bár abból is vannak sokáig elállók), s sok idő kell az elkészítéséhez (pl. házi készítésű szappan, vagy likőr, sál, stb.), akkor itt az ideje, hogy hozzáfogjunk. Ilyenkor tényleg nem árt rangsorolni, hogy mit mikor készítsünk el, nehogy későn álljunk neki és a finisben döbbenünk rá, hogy nem leszünk készen vele, s akkor ismét jön a z agybaj, amit ugye szeretnénk elkerülni.

Én is sk ajándékokat készítek majd (hogy mit, az természetesen titok, hisz az érintettek is olvassák, de januárban megmutatom, hogy miket készítettem ;)), amikhez ma már be is szereztem egy-két hozzávalót, pedig akkor még nem is olvastam a heti feladatokat :)
Ha már az Aldiban jártunk, vettem két illóolajat, amit mikor megszagoltam, nem tudtam többé letenni és muszáj volt hazahoznom őket :D az egyik a Téli álom fantázia nevet kapta (egyébként főként a citrom illat dominál benne, bár Ő szerint inkább narancs és mandarin), a másik a Sült alma nevet viseli. Alig várom, hogy csepegtessek a párologtatóba belőlük :)

Az adventi naptáron is ideje elgondolkodni, hogy milyen legyen és mik kerüljenek bele, Advent első hete egyébként december 2-ára esik.  Nálunk marad a tavalyi, egész jól sikerült, így nem kell újat készítenem :) Egy korábbi bejegyzésemben már megmutattam, hogy milyen. Idén már jobban odafigyelek a belé kerülő ajándékokra :)

Vasárnap jövök a beszámolóval, addig is jó munkát mindenkinek, hozzászólásokban szívesen veszek minden véleményt, hozzászólást, ne legyetek szégyenlősek :P :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése