Csókolom, nagyon finom volt a kókuszgolyó!

Orbán Szilvi | március 17, 2013
Ki emlékszik még erre a reklámra? Ahogy az anyuka interneten beszél a lányával, amikor felül az ágyban egy fekete úriember, s benyögi a címben említett mondatot? :)) Anno nagyon szerettem ezt a reklámot, mindig megnevettetett, de aztán feledésbe merült. Kivéve ezt az édességet, amit még mindig imádok, s a legeslegjobban (legalábbis számomra) az édesanyám tudja a legfinomabban elkészíteni.
A vasárnapi ebéd után mindkettőnk valami desszert után vágyakozott, s erre döntöttünk. Ő-nek kókusz nélkül csináltam meg, mert nincs odáig a kókuszért, így csak kekszgolyót kapott :) Én viszont alaposan belehempergettem a kókuszba, elvégre kókuszgolyó vagy mi. :)

Eme recept volt az alap, de sok mindent kihagytam belőle, mert nem volt itthon, viszont így is nagyon finom lett.

Én így csináltam:
50 dkg darált keksz
2 evőkanál kakaópor
3 ek baracklekvár
annyi tej, hogy szépen összeálljon
kókuszreszelék
ízlés szerint cukor (Ő miatt nem tettem bele cukrot, mert nem annyira édesszájú, nekem meg amúgy sem árt, ha hiányzik belőle, no meg a lekvár is elég édes volt)

Az elkészítés nem nagy cucc, gyúrjuk össze a hozzávalókat, formázzunk belőlük kis golyókat és forgassuk meg őket kókuszreszelékben.

Jó étvágyat!

Ha valakinek nem ugrott volna be az említett reklám, íme :))


Ti szeretitek? Szoktatok csinálni? Hogy készítitek?

2 megjegyzés:

  1. jaj ez a reklám! Köszönöm, hogy beraktad! :D
    Kókuszgolyó is jöhet, de sajnos anno a sulibüfében olyan jót csináltak... azóta sem tudtam lekoppintani, akárhány recepttel próbálkoztam is így kb feladtam, max a gyerekeknek készítem, ha kérnek... De majd kipróbálom amit írtál vagy linkeltél, hátha ez lesz a tuti befutó :)
    (A baracklekvárt sosem értem, miért kell bele, kicsit nekem fura hogy kókuszgolyóba baracklekvárt? De talán így még nem is készítettem)

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, hogy miért kell bele baracklekvár (vagy egyáltalán lekvár), de anya is így készíti, meg a páromék is így csinálták :) Talán az édes ízt adja hozzá, meg hogy jó kötőanyag :)) De finom így is :)

    VálaszTörlés