Házi kence #2 - Levendulás krémdezodor sheavajjal

Orbán Szilvi | április 12, 2013
A második kence, amit hugi készített nekem - mint azt a cím is mutatja - egy krémdezodor levendulával és sheavajjal.
Amikor korábban megszagoltam a sheavajat, féltem tőle, hogy majd büdös lesz (mert valljuk be, elég intenzív "illata" van), de olyan jól belőtte az illóolajokat, hogy alig észrevehető benne.

Sok tapasztalatot nem tudok veletek megosztani vele kapcsolatban, mivel még mindig tesztelés alatt áll, beletelik egy kis időbe, mire kidugulnak a pórusok. Hosszú évek óta dezodort használtam, abból is olyat, ami dugig van alumíniummal, Rexona, Dove, Nivea és társaik. Egyszer kipróbáltam egy Alterra márkájú natúr dezodort (citromfüves), de olyannyira nem használt, hogy inkább azt mondtam, kell nekem az az alumínium, csak ne legyek büdi.

Aztán jött Niki, és mutatott egy receptet, s mondta, hogy ezt ő is el tudja nekem készíteni. Mivel megbízom benne, azonnal igent mondtam, hogy nyugodtan készítse el, én leszek majd a tesztalany. De végül magának is megcsinálta (az volt a prototípus), de sok sheavajat tett bele, s emiatt elég intenzív szaga lett. Az enyémnél már jobban figyelt a mennyiségre (szerencsére), s az eredmény nagyon jó lett :) Igazi krémdezodor, kellemes illattal. Tényleg, nagyon kevés kell belőle, egy kis felesborsónyit szoktam használni belőle hónaljanként, így 100%, hogy jó sokáig elég lesz az 50 ml.

Az állaga jó krémes, hamar beszívódik, nem hagy nyomot. Azt, hogy besárgul-e majd tőle a póló, majd kiderül, de az eddig használt dezodoroknál is azt tapasztaltam, hogy előbb-utóbb besárgul hónaljnál a ruha, amit nagyon nehéz eltüntetni. Valahol olvastam erre praktikákat, majd utánanézek, hogy mit lehet velük kezdeni :)

Összetevők:
sheavaj
cink oxid
olíva olaj
levendula illóolaj
teafa illóolaj
keményítő

Én nagyon megszerettem, szívesen használom, persze nem azért, mert Niki készítette :)) Tavaly október óta szeretném kivonni a háztartásból a vegyszereket, a káros anyagokat, s nincs ez másképp a kozmetikai cuccokkal sem. Igyekszem ezeknél is a természeteset, a bio dolgokat választani, márpedig ezek a házi kencék teljes mértékben bio alapanyagokból készültek. Nem mellékes az sem, hogy tudom, mik vannak benne, nem csak annyit látok, ami a címkére van írva, hanem a saját szememmel láttam, miket tesz bele :)

Már csak egy kence van hátra, mégpedig a testradír, amit ma fogok kipróbálni, s holnap jövök a beszámolóval ;) Izgulok, hogy milyen lesz :)

Ti próbáltatok már ehhez hasonló kozmetikumokat?

2 megjegyzés:

  1. Két megjegyzésem lenne:

    1.: Nem azért lett büdös a deo, mert sok sheát raktam bele, hanem mert éppen olyan fajta volt. :)
    2.: Nem sárgul a ruha tőle és nem látszik fekete ruhán. :)

    VálaszTörlés