Tippek, Trükkök, Praktikák #1

Orbán Szilvi | május 26, 2013
Ezennel egy új rovatot indítok a blogon, amiben hasznos, de ugyanakkor teljesen hétköznapi praktikákat osztok meg Veletek, amikkel könnyebbé tehetjük az életünket, a háztartásvezetést. Ezeket én is itt-ott találtam, így összegyűjtöttem egy helyre, hogy meglegyenek. :) Ha esetleg Ti is ismertek valamilyen trükköt, hasznosságot ami bevált, ne tartsátok magatokban, írjátok meg nyugodtan az eletespillecukor@gmail.com címre! :) 

♥ Ha örökösen kutatni kell a távirányítót, tegyünk a hátuljára öntapadós tépőzárat, s egy másikat arra a helyre, ahova szeretnénk tenni, hogy mindig megtaláljuk, pl. az asztal oldalára.

♥ Pisztácia hámozásnál sok gondot jelenthet, ha csak résnyire van nyitva a héj. Ahelyett, hogy a fogunkat használnánk, fogjunk meg egy már üres héjat, dugjuk be a résbe és feszítsük szét.

♥ A saláta nem lesz szottyos vagy fonnyadt, ha egy tálba tesszük és egy papírtörlőt teszünk rá és így takarjuk le. A papírtörlő felszívja a nedvességet, így a saláta tovább marad friss, ropogós. 

♥ Megakadályozhatjuk a csomagolópapír letekeredését, ha egy wc papír gurigának az egyik oldalát hosszában végigvágjuk és ráhúzzuk a tekercsre.

♥ Felaprított zöldhagymát vagy póréhagymát fagyasszunk le műanyag üvegben, így könnyen adagolható lesz, ha szükségünk lesz rá a későbbiekben.

♥ Az ajtó festésekor vonjuk be alufóliával a kilincset, így garantáltan nem lesz festékes. Egyszerűbb, mint a maszkolószalaggal pepecselni.


♥ Ha puha vajra vagy margarinra van szükségünk, de elfelejtettük kivenni időben a hűtőből vagy a fagyóból, reszeljük le, így hamarabb fel tudjuk használni, hamarabb puhul.

♥ Ha nagyon vízköves a zuhanyfejünk, húzzunk rá egy vastagabb, erősebb nylontasakot, öntsünk rá annyi ecetet, hogy ellepje, ragasszuk vagy kössük össze a zacskó száját és hagyjuk állni egy éjszakán át.

♥ Ha egy bútor elmozdítása után a nyoma meglátszik a szőnyegen, tegyünk rá jégkockákat. 

♥ Festéskor, hogy ne ragadjon rá a tető a dobozra a festéktől, egy vastag befőttesgumit (olyat, amilyen a postások használnak) húzzunk rá a dobozra (hosszában), s ezen húzzuk le a felesleges festéket az ecsetről.

♥ Ha a mikróban melegítünk maradékot, csináljunk egy mélyedést a tányéron az ételben, így garantáltan mindenhol átmelegszik.

♥ Ha több egyforma kulcsunk van, de mindegyik más ajtót nyit, úgy tudjuk a legjobban és legegyszerűbben megkülönböztetni, ha más-más színű körömlakkal kenjük le a fejüket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése