Amikor a blogger kérdez - Összegzés

Orbán Szilvi | június 23, 2013

Először is nagyon nagyon szépen köszönöm annak a 22 (igen, én még ennyinek is örülök, hiszen nem egy nyereményjáték volt) emberkének, Olvasónak, aki kitöltötte, s megtisztelt az őszinte véleményével! Igyekszek minden tanácsot megfogadni, főleg a cikkek témájával és az írás lendületével kapcsolatban :)

Nekem még mindig nagyon új dolog ez a blogolás, előtte csak ideig-óráig (szó szerint) blogoltam, de hamar meguntam és hamar abbahagytam. Pláne, hogy totális érdektelenségbe fulladt az egész, de ez az én hibám volt, hiszen nem vettem az egészet komolyan, fiatal fejjel csupa hülyeségről írtam :) Most így 28 évesen már egy kicsit (!) megkomolyodtam, s szerencsére van is miről írnom, no meg ami a legfontosabb, hogy VAN KINEK! :)

8 hónapnyi fennállás alatt az egyéni látogatók (nekik az IP címüket elmenti a blogger, így a következő látogatásnál már nem számolja őket) lassan eléri a 18.000-t, az oldalbetöltés pedig 37.000-t. Igaz a blog még nagyon messze van attól, hogy naponta produkáljon ilyen számokat, s ahhoz még nekem is rengeteget kell fejlődnöm az írás területén, de úgy érzem, hogy jó úton haladok, s ezt a kérdőívben adott válaszok is igazolják :))

Mindig nagyon örülök egy újabb feliratkozónak a blogra, a kis csapat már 27 tagból áll, ezúton is üdvözlök és puszilok mindenkit, köszönöm, hogy vagytok nekem! :) A Facebook-on is szépen gyarapszik a létszám, jelenleg 109 fő lájkolta a blog oldalát. Ezek, no meg a hozzászólások, a kommentek visznek előre, ezek adnak erőt ahhoz, hogy ne adjam fel, hogy igenis vannak, akik számítanak rám :)

És akkor egy kis statisztika:

A legtöbben (55%) egy másik blogon látták a Pillecukrot, illetve egy másik blogról (többnyire a Viáéról a kommenteknek köszönhetően) jutottak el ide, ezúton is üdvözöllek benneteket! :) 23% a FB-ról jött, 14% egyéb helyről (erre olyan kíváncsi vagyok, hogy vajon honnan), 5% a Google kereső segítségével, 5 % pedig egy fórumon talált rám :) Remélem, hogy nem fogok senkinek sem csalódást okozni a jövőben és sok hasznos tanáccsal, praktikával foglak benneteket megörvendeztetni :)

A kitöltők 91%-a találta felhasználóbarátnak a blogot, a maradék szerint még van mit rajta javítani. Mióta létrejött a blog, azóta már nagyon sok változáson ment keresztül, új sablonokat, új funkciókat, új alkalmazásokat próbáltam ki. Mostanra érte el azt a kinézetet, amire azt mondhatom, hogy készen van (de ahogy én változok, úgy változik a blog is). Úgy gondolom, hogy nem zsúfolt, minden elérhető rajta, ami kell, könnyen kezelhető. Egy újabb oldallal is bővült, mégpedig a Postaládával, ahova az észrevételeiteket, véleményeiteket, témajavaslataitokat írhatjátok meg nekem, használjátok nyugodtan ;)

A blogon futó 4 cikkből a Tippek, Trükkök, Praktikák volt a legnépszerűbb, a kitöltők 50%-a jelölte be kedvencnek. Második helyen a Fagyasztás témakör végzett (ezek szerintn nemcsak nekem voltak hasznosak a fagyasztással kapcsolatos infók, tapasztalatok). A dobogó harmadik fokára a Pinterest Péntek állhatott fel, negyedik helyen az Esküvő végzett. :)

Többen írtátok, hogy szeretnétek több személyes praktikát, trükköt, igyekszem többször írni ilyeneket, ha jó ötleteket látok, és kipróbálom, azonnal megosztom veletek, ígérem ;)
Mostanában igyekszem több személyes élményt, megjegyzést is hozzáfűzni a bejegyzésekhez (nem tudom, mennyire sikerült eddig), hogy ezáltal még közvetlenebb hangvételű legyen a blog, hiszen annak idején ez volt a célom. De nézzétek el nekem, hogy ez egy kicsit nehezen megy, mert már nagyon szeretek/szeretnék írni, de sajna nem vagyok írói vénával megáldva (ez a hugicámnak jutott... :)), de igyekszem, idővel szerintem sokkal jobb lesz. Ahogy írtátok, írjak sokat és a stílus is kialakul majd :)

Tudom, hogy kicsit kevesebbek lettek a kreatív és főzőcskés bejegyzések, ezt is igyekszem pótolni, ötletek már vannak, csak alapanyag kellene hozzá, no meg egy kis türelem :))

Ami új kihívást jelentene számomra az a szépségápolás :) Akik közelebbről ismernek, tudják rólam, hogy nem sminkelem magam, nem járok manikűröshöz, de persze ez nem jelenti azt, hogy igénytelen vagyok és nem is érdekel a téma. De én nem is úgy nőttem fel, hogy anya cipőit vagy ruháit hordtam, én mindig is fiús voltam, bő és laza cuccokban jártam, rövid, tüsi hajam volt, s inkább fiú haverjaim voltak, velük valahogy jobban megértettem magam. Igaz van itthon körömlakkom is (kemény két darab), alapozóm, púderem és pirosítóm is, de eddig még sosem használtam őket. Annyi szerencsém van, hogy nem problémás a bőröm, nem kell takargatnom semmit sem a sminkkel.
De egyáltalán nem zárkózok el a téma elől, azonban egyelőre úgy érzem, hogy hiteltelen lenne tőlem egy sminkes bejegyzés. Viszont ami késik, nem múlik ;) Már így is sokat változtam az idők folyamán, s mivel hosszútávú terveim vannak a bloggal, nincs kizárva, hogy lesznek ilyen bejegyzések is. Ki tudja.

ĺrtátok, hogy lehetne több öko témával kapcsolatos bejegyzés is. Nos úgy érzem, hogy lassan kimerül már ez a dolog, hiszen gyakorlatilag már az összes természetes tisztítószert bemutattam, az Öko receptes oldalon pedig folyamatosan bővítem a recepteket :) Akik esetleg később találtak rá a blogra, azoknak egy kis segítség: az ecetről, a szódabikarbónáról, a citromról és citromsavról, a bóraxról már írtam.

Szeretnék lakberendezési ötleteket is adni, de mivel ez nem a saját lakásunk, így ezzel kapcsolatban nem tudok hasznos ötletekkel szolgálni, a lakás kis mérete miatt nagyon átrendezni sem tudjuk, de szerencsére korábban már sikerült egy otthonos környezetet kialakítani (már amit az anyagiak engedtek). Persze ez sem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem lesznek ilyen bejegyzések :) De mint mindenhez, ehhez is idő kell.

Valaki javasolta a befőzést is, mint témát. Nos, én mióta külön költöztem, egyszer sem tettem el befőttet vagy lekvárt. Otthon is meghagytam ezt anyának, az én feladatom az üvegek kimosása volt. Viszont abban profi vagyok, no meg a kész befőtt kibontásában is, amit anyáéktól szoktunk hazahozni :))

Bocsánat a terjedelemért, de szerettem volna a legtöbb dologra reagálni, véleményt hozzáfűzni, remélem nem haragszotok meg ezért :) Nekem nagyon tanulságos volt ez a kérdőív, sokat tanultam belőle, s biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben is fogok ilyen készíteni, bízom benne, hogy akkor is sokan kitöltitek majd :)

Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget, legyen szép napotok! :)

4 megjegyzés:

  1. Még egyszer köszönöm a reggeli segítséget, és örülök, hogy Te is hosszútávra tervezed a blogolást :)))
    Egy kérdés motoszkál most a fejemben, amióta elolvastam a 3. bekezdésedet, méghozzá az egyéni látogatók száma és az oldalbetöltések száma miatt. A blog statisztikája az oldalmegjelenítéseket számolja, de az egyéni látogató száma honnan tudható?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen segítettem, ha bármi kérdésed van, nyugodtan, hátha tudok segíteni :)
      Az egyéni látogatókat sajna nem számolja a Blogger, így egy külön scriptet használtam erre. Sokfélét találhatsz a neten, pl. ezen az oldalon (http://www.hitwebcounter.com/) kiválaszthatod a neked tetszőt, Page name-nek beírod az oldaladnak az URL-jét, el döntheted, hogy honnan számolja (én már az elején beállítottam, így én már az elejétől tudtam figyelni a látogatókat), valamint azt is, hogy hány számjegyből álljon. Ha a uniquevisitors-t választod ki, akkor számolja az egyéni látogatókat. Nyomd meg a 'Get your conter code' gombot, akkor generál neked egy html kódot.
      Ezután a bloggerben nyisd meg a Tervezőt, majd az Elrendezést. Válaszd ki a Modul hozzáadását, azon belül pedig a HTML/JavaScript modult. Névnek megadhatod pl. azt, hogy Egyéni látogatók, majd illeszd be azt a kódot, amit kaptál. Mentsd el és elvileg működni is fog :) Sok sikert hozzá :)

      Törlés
    2. Na jóóóóó! Ezt még olvasni sem egyszerű, nem hogy felfogni és megcsinálni :)
      Most, ebben a pillanatban úgy döntöttem, hogy még sem szeretném tudni az egyéni látogatók számát.
      Köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad, és bocs, hogy még sem fogom használni, de talán másoknak jól jön majd ez a válaszod. Lehet, hogy egyszer majd nekem is, de agyilag még nem járok itt :)))

      Törlés
    3. Semmi gond :) Nem fogom kitörölni, hátha valakinek tényleg hasznos lesz... :)

      Törlés