Tippek, Trükkök, Praktikák #2

Orbán Szilvi | június 03, 2013
Mint azt már korábban megírtam, ez egy rövid (vagy nem, ki tudja...) cikksorozat lesz itt a blogon, amiben hasznos tippeket, trükköket és praktikákat osztok meg veletek, illetve TI is hozzájárulhattok ehhez, ha megosztjátok velem azokat a trükköket, amik nektek már beváltak :) Ezt megtehetitek a bejegyzések alatt kommentben, vagy e-mailben, az eletespillecukor@gmail.com címen.

♥ A nadrágon a cipzár önállósítja magát és folyton lecsúszik? Tegyünk rá egy kulcskarikát, húzzuk fel és
akasszuk rá a gombra, majd gomboljuk be a nadrágot. Láthatatlan trükk és többé nem lesz nyitva a "húsbolt" :P :)

♥ Az alma negyedelővel nemcsak almát vághatunk fel, hanem krumplit is. Így pillanatok alatt készíthetünk szép, egyforma sült krumplikat.

♥ Takarításkor otthon mindig gondot okozott a reluxa tisztítása, sosem tudtam rendesen letakarítani. Nos, erre is van megoldás, nincs szükségünk másra, mint egy régi pamut zoknira, ecetre és melegvízre. Egy rész ecetet keverjünk össze egy rész melegvízzel, majd húzzuk fel a kezünkre a zoknit, mártsuk bele az ecetes vízbe és így töröljük át a reluxa pálcáit (vagy mi a nevük...).

♥ Ha tortát sütünk, sokat segít, ha előző nap kisütjük a piskótát és másnap töltjük be krémmel. Ahhoz, hogy közben ne száradjon ki a piskóta, tegyünk a tetejére egy szelet kenyeret. Másnap ugyanolyan friss lesz a tortalap, mintha frissen sült volna, a kenyér viszont száraz és kemény lesz.

♥ A barna cukor nem fog összeállni és megkeményedni, ha zárható zacskóba vagy dobozba tesszük és dobunk be mellé pár pillecukrot vagy egy almát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése