A nagy esküvő téma #10 - Dekoráció (3. rész)

Orbán Szilvi | július 30, 2013
Folytatva a sorozatot, azon belül is a dekorációt, lássuk mi maradt még? Beszéltem már az asztalszámokról, a virágdekorációkról, s már csak az egyéb maradt, amikkel egy kicsit még látványosabbá, meghittebbé, esetleg extravagánsabbá tehetjük az esküvő helyszínét.

Ezt a fajta dekorációt már megoldhatjuk akár saját kezűleg is, gyárthatunk mi saját magunk is díszeket, ezzel is pénzt spórolva (időt nem biztos, hiszen nem mindenki ér rá ilyenekkel pepecselni). Amire itt is figyelni kell, hogy illeszkedjen a helyszín adottságaihoz, a virágokhoz és a textilekhez, ne legyen nagyon csiricsáré (kivéve, ha pont ez lenne a célunk :)).

Én az sk. megoldások híve vagyok, ki is néztem pár ötletet, amit én, esetleg MI (nem tudom, hogy Ő mennyire fog ebben részt venni) fogunk elkészíteni. Manapság már rengeteg dolgot lehet a boltokban kapni, amikből egyszerű, de ugyanakkor szép és ízléses dekorációt lehet készíteni. Érdemes nyitva tartani a szemünket, mert bármikor, bárhol szembejöhet velünk az IHLET, akár egy csomag tortapapír is hasznos lehet :)
Szerencsére a helyszín, amit kinéztünk (illetve eleve adott volt már) nagyon hangulatos, meghitt, s nem sok dísz kell, kevéssel is el tudjuk majd érni a kellő hatást :)

 

Nekem nagyon tetszenek a befőttes üveges megoldások, amiket egyszerűen lelógathatunk a fákról, gyertyával a bendőjükben, de a nagyobb üvegeket félig meg is tölthetjük homokkal/sóval/dekorkaviccsal, majd mehet a gyertya rá. Ezeket a legjobb lépcsőfokokra tenni (ha van természetesen), de gyakorlatilag bárhova elhelyezhetőek. 
Az esküvők elengedhetetlen kellékei (legalábbis nem voltam még olyan esküvőn, ahol ne lettek volna) a
girlandok. Ezeket készíthetjük virágokból, papírból, színes szalagokból, de szalvétás megoldást is el tudnék képzelni egy szép, a dekorációhoz illő szalvétából.
Aki szeret újrahasznosítani dolgokat - mint pl. én -, és van otthon elfekvőben néhány konzervdoboz, hangulatos kis mécsestartókat lehet belőlük készíteni, csak le kell őket festeni a megfelelő színnel, kilyukasztgatni néhány helyen (választhatunk szép mintákat is) és kész is a hangulatvilágítás :) Egyszerű és nagyszerű.
Néhány asztalra kisebb vázákban elhelyezhetünk egész kávészemeket, amikre mécsest teszünk (vaníliás a legjobb). Meggyújtva isteni kávé és vanília illat lengi be a helyiséget. Arra azért figyeljünk, hogy ne legyen nagyon tömény, különben könnyen egy üres teremben találhatjuk magunkat. Mindent csak szépen, finoman, mértékkel :) Sőt, a vendégekre is bízhatjuk, hogy meggyújtják-e, hiszen nem mindenki bírja elviselni (mint ahogy Ő is) a kávé vagy a vanília illatát.
Szív szinte minden lagzin előfordul, van aki lufiból, van aki kreppapírból készült rózsákból vagy galacsinokból oldotta meg. Nekem inkább ez a parafadugós megoldás tetszik, viszont jó sok dugó kell hozzá, ha látványosat szeretnénk alkotni :) Időben el kell kezdeni a fogyasztást, de ha nem vagyunk nagy ivósok, meg is kérhetjük a barátainkat, rokonokat, ismerősöket, hogy ha kiürült egy üveg, gondoljanak ránk, és tegyék el nekünk a dugókat. Ha szép mennyiség gyűlt össze, lehet is ragasztgatni, jó párkapcsolati terápia, de egy film alatt is lehet csinálgatni.
Akinek van mintalyukaszója (már egy ideje folyamatosan adom a jeleket, hogy én ilyeneket mennyire szeretnék, de senki sem hallja meg :P), csinálhat mini girlandokat a székekre, ablakokra, fákra, asztalokra, stb. Itt is harmonizáljanak a színek.
Említettem már a tortapapírokat is, pl. a KIK-ben elég sűrűn lehet mini papírokat kapni, ezekből is készíthetünk girlandokat, de akár a meghívókat is díszíthetjük vele.
Ha sok boros-vagy pezsgőspoharunk van (lehetőleg a legolcsóbb kategória), szép papírból készítsünk lámpabúrát a tetejükre, ezzel is adunk a hangulatnak :)
Gyárthatunk óriási (vagy kisebb) pomponokat/virágokat papírból pl. így, van róla videó is, de ilyeneket is készíthetünk (a nevük most nem ugrik be). Mindegyik nagyon egyszerű, de nagyon mutatós is egyben, s nem kell belőlük sok, hiszen a kevesebb néha több, tartja a mondás ;)

Tehát nem kell megijedni a feladattól, ha van kedvünk, időnk és energiánk, valamint szeretünk ilyenekkel pepecselni, akkor saját magunk is elkészíthetjük a dekorációt, egy-egy sorozatmaraton vagy egy jó film alatt nagyon sokat lehet haladni bármivel :))

A dekoráció másik elengedhetetlen kelléke (az egyik a girland volt) a lufi. Már nagyon sok szolgáltató szakosodott erre, ők az úgynevezett léggömb-dekoratőrök. Inkább bízzuk rájuk ezt a feladatot, hiszen a tökéletes lufi dísznek egyforma, jó minőségű lufikból kell állnia, s ezt mi házilag nem tudjuk megoldani, no meg nincs az az ember, aki egyszerre több száz lufit fel tud fújni :) Az, hogy miket készíttetünk a dekoratőrrel, ránk van bízva, gyakorlatilag bármit meg tudnak csinálni. :)

A képek forrását és még több ötletet az Esküvői dekoráció c. Pinterest táblámon találhattok :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése