Karbantartás a blogon

Orbán Szilvi | július 12, 2013

Nem, ez nem egy olyan karbantartás, amikor egy (vagy akár több napra) elérhetetlenné válik az oldal, hanem tegnap szembesültem vele, hogy nem kicsit elmaradtam az archiválással (mindenről biztonsági másolatot készítek, hogy egy esetleges költözésnél ne tűnjenek el a bejegyzések...), gyakorlatilag 5 hónappal vagyok elmaradva. Ezt szépen el is kezdtem pótolni, de közben sok februári cikknél vettem észre, hogy több kép nem elérhető, s ezeket ki kell javítanom. Nem kis munka visszanézni az elmúlt hónapok összes bejegyzését, átnézni a linkeket, hogy működnek-e még egyáltalán stb, de szerencsére még "csak" 248 bejegyzést kell átnézni :))

Egy direkt a blognak fenntartott füzetbe gyűjtöttem össze az elmaradt bejegyzések címeit, s ott pipálgatom, ha már végeztem vele, kimentettem a szöveget és a képet is, ami ott szerepel. Miután behoztam a lemaradást, már csak szinten kell(ene) tartanom, hogy ne órákig vagy napokig üljek felette és ne kapjak ínhüvely gyulladást a sok Ctrl+C - Ctrl+V billentyűkombinációktól :))

A gépen egy BLOG feliratú mappába mentettem el az összes bejegyzést, évre, hónapra lebontva. A mappán belül van egy külön mappa az ötleteknek, ide gyűjtöm azokat a képeket, ötleteket, amiről majd írni szeretnék a blogon.
Gondolkoztam azon is, hogy legyen külön mappája a folyamatos rovatoknak is, de aztán elvetettem, mert miért legyen meg két helyen is? Az Archívumban így is meg vannak, onnan bármikor elő tudom kaparni, ha szükséges.

Már márciusnál tartok és még hátra van a február, úgyhogy lassan már a végére érek. Az újabbakat pedig azonnal archiválom, hogy ne maradjak el úgy, mint legutóbb... (legalábbis igyekszem...).

Főleg a bloggereket kérdezem: ti hogyan szoktatok biztonsági mentéseket készíteni, szoktatok egyáltalán? Figyelni szoktatok a linkekre, hogy érvényesek-e még? Vissza szoktátok olvasni a korábbi bejegyzéseket?

1 megjegyzés:

  1. Fúúú, hát én ilyet még sosem csináltam...:( Most jól át is gondoltam, hogy mekkora h.lye vagyok!! Ha elvesznek a gyereknevelős élményeim, akkor miért írogatom? Na jó, ha lesz egyszer szabad napom (hetem), akkor megcsinálom!

    VálaszTörlés