Boldog Karácsonyt! :)

Orbán Szilvi | december 24, 2013
http://lifeandmarshmallow.tumblr.com/post/69086948172
Nekem iszonyat gyorsan eltelt ez az egy év tavaly karácsony óta, elrohant mellettem, mint egy gyorsvonat. Ti is így vagytok vele, vagy van olyan, akinek csiga lassan haladt? :) 

Nagyon vártam már ezt a napot, hogy eljöjjön, igaz az egyik szemem nevet, a másik pedig sír. Nevet azért, mert idén először csakis kettesben (na jó, hármasban, hiszen Beni is itt van) töltjük az ünnepeket, ilyenre még nem volt példa, mióta együtt vagyunk. Eddig vagy együtt utaztunk hol az Ő családjához, hol pedig az enyémhez, vagy hozzánk jöttek anyáék, de volt olyan, hogy külön-külön mentünk családlátogatásra. Most úgy alakult, hogy nem jön senki és mi is itthon maradunk. Sír azért, mert 29 év óta (igen, annyi) most töltöm külön a családtól az ünnepeket, ráadásul 255 km-re, szóval még csak az sem jöhet szóba, hogy átmegyünk a szomszédba vagy pár utcával arrébb :/ De félreértés ne essék, egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, sőt. :)


Nem is hittem volna, hogy sikerül stressz mentesen lezavarni a készülődést, időben kész lettem mindennel, sütik készen (hogy milyenek lettek, majd ma este kiderül, mert Ő addig nem hajlandó belőlük enni, míg hivatalosan karácsony nem lesz, és az neki Szenteste vacsora után van (hiába no, régimódi a lelkem :)) Nagyon bízom benne, hogy jól sikerültek :) A bejglivel egy kicsit megküszködtem, mert bár nem repedt szét és szép márványos lett, de a közepe egy kicsit nyers maradt, így még egy rövid időre vissza kellett őket tessékelnem a sütőbe. Diósat és gesztenyéset sütöttem, én mákosat nem ehetek, Ő meg nem szereti, szóval ez a két variáció maradt, a mazsolát viszont én majd kiszedegetem belőle, mert nem szeretem. 
A lakás is tiszta és rend van, tegnap - bár nem volt betervezve - megfürdettem Benit is, mert annyira saras volt, hogy ha már egyszer a kádba volt, egyben le is csutakoltam, s most gyönyörű csillogó, fényes fekete bundája lett a fiatalúrnak :) Egyébként ő is kap ajándékot, bár inkább mi fogjuk hasznát venni, ugyanis egy - hivatalos nevén - teniszlabda kilövőt vettünk, mert meguntuk, hogy örökösen lefagy a kezünk, miközben dobáljuk azt a nyálas és saras labdát. Így mi is jól járunk és Beni is, neki lesz labdája és játszunk vele, nekünk meg száraz és meleg marad a kacsónk. 

Vasárnap este fél tíz körül összeállítottuk a mézeskalács házat is (ideje volt már), szokás szerint ismét megküzdöttünk vele, nem igazán akart ragasztani a cukor, de végül csak sikerült (egy karácsony utáni bejegyzésben megmutatom :)), és még mindig áll :) 

Hamarosan nekiállunk feldíszíteni a fát, levisszük Benit sétálni, kicsit összeszedjük magunkat és jöhet a vacsora :) Szándékosan nem ettünk sokat délben, hogy legyen hely a vacsorának és a sok sütinek :)) Ajándékozás pedig vacsi után lesz, kíváncsi vagyok, hogy Ő mit talált ki nekem, s remélem, hogy örülni fog azoknak, amiket tőlem kap :) 

Mivel egy darabig nem leszek gép közelben (az ünnepekre száműztük magunkat az informatika világából), így most kívánok minden kedves régi és új olvasómnak Békés, boldog Karácsonyt és sikerekben, tervekben, megvalósításokban gazdag új esztendőt, hamarosan ismét találkozunk! ♥ :) 

4 megjegyzés:

  1. Kellemes unnepeket kívánok nektek én is ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen és így utólag neked is és családodnak is, valamint Boldog Új Évet! :)

      Törlés
  2. Boldog karácsonyt kívánok Nektek én is!:)

    VálaszTörlés