Hangulatfelelősök

Orbán Szilvi | december 06, 2013
Jobban örültem volna, ha inkább a hó esik és nem viharos szél fúj, ennek hatására megfájdult a fejem is (fájdalomcsillapító nuku természetesen...), ujjé. Nap közben ide is megérkezett a Mikulás, ebben a nagy szélben biztos nehezebben ment a haladás :) Úgy tűnik csak jó kislány voltam, igaz a csomagban volt egy virgács is, de azt odaadtam Beninek, a mai nap úgyis rászolgált :D A csomag otthonról jött, volt benne minden finomság és egy jóóó meleg házicipő is, szép karácsonyi mintával, most is az van rajtam :) Rettenetesen fázós vagyok, de ha a lábam és a derekam melegen van tartva, akkor semmi bajom nincs :) Köszönöm anyuciii! ♥♥♥

Most ici-pici dekorációs ötleteket hoztam, amikkel karácsonyi hangulatot varázsolhatunk a lakásba, legyen az a nappali, hálószoba, konyha, stb. Már egy kis változtatás is eredményt hoz, főleg ha jól látható helyre tesszük őket :) 


Először mécseseket gyűjtöttem össze, egy-egy hideg estét pillanatok alatt melegséget hoznak a helyiségbe és ezzel együtt a szívünkbe is. Bármibe beletehetjük őket, még akár almába is, csak arra vigyázzunk, hogy ne billegjen, ne borulhasson fel. Természetesen ügyeljünk a biztonságra, felügyelet nélkül ne égessünk egy mécsest sem, mert pillanatok alatt beüthet a baj.


Egy szép befőttes üvegbe tehetünk sót vagy cukrot (amiből több van otthon), rá aranyos kis állatfigurákat, fenyőfákat és máris kész egy mini havas csendélet :) 
Egy-egy séta alkalmával gyűjtsünk pár nagyobb tobozt, amiket felakaszthatunk az ablakban, de akár fel is sorakoztathatjuk őket egy jól látható helyre, jellegzetes motívumokkal a nyakukban :)
A karácsony jellegzetes illatai közé tartozik a fahéj és a csillagánizs. Bár nem mindenki bírja az illatukat, főleg az ánizsét, én nagyon szeretem. Egy tálba vagy tálcára szórjunk ki belőlük, hogy átjárja az egész lakást az illatuk. 
Nem tudom, hogy lehet-e valahol ilyen cukorbot díszeket kapni, de ha van otthon néhány elfekvőben egy szép szalaggal felköthetjük őket az ablakkilincsre, a szekrényakasztókra, ajtókilincsekre, stb. 



4 megjegyzés:

  1. Szépeket gyujtottél. annyi minden tetszik, hogy ahhoz két ház és két fa kellene.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, legalább jövő karácsonyra is meglesz az inspiráció :)

      Törlés
  2. Kikben volt valamikor cukorbot keksz, színes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, akkor én lemaradtam róla szerintem, mert legutóbb mikor ott voltam, akkor nem volt :/ pedig jól mutatna a fán is. Habááár, tavaly láttam egy eurós boltba cukorból készültet, azt vittem húgom babaváróbulijára dekorációnak :) Lehet most is lehet még kapni, majd szétnézek :)

      Törlés