Motiváló Hétfő

Orbán Szilvi | február 03, 2014
Úgy vettem észre, hogy a kedvencetek lett ez a "sorozat", hiszen az első napokig vezette a 7 kedvencei listát :) Ezen felbuzdulva itt a következő gondolat erre a hétre, hogy még jobban induljon a hét. Itt ragyogó napsütés van, mindjárt másabb az ember kedve, sokkal energikusabb. Hátha hamarabb megfogadjuk az erre a hétre szóló mottót/motivációt! :) 


Mark Twain nagyon is jól mondja :) Erről - vicces módon - egy reklám jut eszembe, amikor a hölgynek hasmenése van, esik az eső és még a villanykörte is kiég. Biztos vagyunk páran, akiknek indult már így reggele, na persze nem pontosan így, de hasonló módon. Van, amikor azt hisszük, hogy minden / mindenki összeesküdött ellenünk és semmi sem sikerül. Pedig ha jól belegondolunk, egyedül mi vagyunk azok, akik segíthetünk a dolgokon (pl. beveszünk egy hasfogó tablettát...), s nem hagyjuk, hogy a sors irányítson bennünket, hanem mi a sorsunkat. Miért tehetnénk mi széppé egy napot? Nem kell mást csinálni, csak mindenben meglátni a pozitívumot (még akkor is, ha nehéz), nem szabad elmenni a legapróbb dolgok mellett sem. Vegyük pl. az előbb említett reklámot. Mi benne a pozitívum? Bevette a gyógyszert, elmúlt a hasmenés és végre elővehette a csinos pink esernyőjét. S lám, az eső is elállt. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy mi azt eltervezzük, készítsünk újra tervezést. 

Sosem tudhatjuk, hogy mi történhet velünk aznap, éppen ezért tényleg úgy kell nekiindulni, hogy minden rendben lesz és az lesz életünk legszebb napja, ha törik, ha szakad! :) 

Nektek mit jelent ez az idézet? Hogyan indultok neki egy napnak? Hagyjátok, hogy az egész napotokra rányomja a bélyegét egy rosszul indult reggel? 

A mai mottó és még több inspiráló idézet az Idézetek és motiváló plakátok c. pinterest táblámon.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése