Tavaszi nagytakarítás 1. rész - Előszoba

Orbán Szilvi | március 17, 2014
Forrás
Ezzel a bejegyzéssel kezdetét veszi a tavaszi nagytakarítás és a húsvétra való felkészülés is :) Ha valaki még csak most kezd el takarítani még egyáltalán nincs elkésve, sőt még rohanni sem kell, készen lesz(ünk) addigra, mire kell :) 
Előre szólok, hogy ebben a bejegyzésben, valamint a továbbikban csak támpontot adok, hogy mik a teendők, hiszen ahány ház, annyi helyiség, annyi tennivaló. Ezek az én teendő listáim lesznek, nekem ezeket kell elvégeznem ahhoz, hogy rend és tisztaság legyen, mindenhol végigérjek.
Valamint igyekszek különféle dekorációs ötletekkel is jelentkezni majd, amikkel tavaszi/húsvéti hangulatot csempészhetünk az otthonunkba :) 

A részünkről adott egy 50 négyzetméteres panellakás, ahol ketten élünk, plusz egy kutya, akinek folyamatosan (vedlés idején rettenetesen) hullik a szőre. 6 helyiségünk van, egy hálószoba, 1 nappali, konyha, előszoba, fürdő és wc. Ezeket osztottam be, minden hétre egy helyiség jut, a fürdőt és a vécét meg lehet csinálni egy hét alatt egyszerre, így jön ki az 5 hét.
A listák szinte megegyeznek a Karácsonyi készülődés listáival, pluszban megy hozzá egy-egy tennivaló, pl. amik télen nem nagyon kivitelezhetőek.

Az első hét az előszobáé lesz, hogy tartsuk a kívülről belülre elvet :) Még egyszer szólok, hogy ezek az én teendőim, mindenki szabja személyre a listát, én csak egy kiindulópontot adok az egésznek :) 
  1. bejárati ajtó letörlése kívül és belül is
  2. csengő letörlése
  3. kaputelefon letörlése
  4. a ruhafogast átnézni, amit nem használunk eltenni, pl. ha már nincs szükség a téli kabátokra, akkor el lehet őket tenni, természetesen szépen előkészítve a következő találkozásig (kimosni, kiszellőztetni)
  5. letörölni a ruhafogast és porolóval áttörölni a falat
  6. cipős szekrény áttörlése kívül is és belül is
  7. a cipők kicserélése ha már jó idő van, csizmák ki, félcipők be
  8. kulcstartó letörlése
  9. nálunk van egy kis doboz, amibe a befizetendő csekkeket, kiváltandó recepteket gyűjtjük, így azokat is átnézem, hátha van ott olyan, ami már nem aktuális, majd azt is áttörölgetem
  10. villanykapcsolók letörlése
  11. szekrényajtók letörlése
  12. szekrények kitakarítása, áttörlése
  13. rendet tenni a szekrénybe, ruhákat összehajtogatni
  14. ágyneműk összehajtogatása
  15. fürdő + wc ajtók letörlése kívül és belül
  16. drapériát kimosni és kivasalni
  17. polcokat letörölni
  18. Beni táljait elmosni és a tálcáját is elmosni
  19. felporszívózni és felmosni
"Ennyi" lett volna az előszoba, ha mindezt megcsinálom, minden ragyogni fog és a vendégek már egy rendezett és tiszta előszobába fognak megérkezni (Már ha természetesen szinten tartjuk, tehát minden héten, a szokásos heti takarítás alkalmával felporszívózunk és letörölgetünk. De a szekrényekkel és a ruhákkal már nem lesz gondunk :)). Elsőre soknak tűnhet, de mind-mind megvan max. 5 perc alatt, szóval nagyon gyorsan végig lehet érni, talán a szekrények adhatják fel a leckét egy pillanatra :) 

Jó takarítást és készülődést annak, aki velem tart (meg annak is, aki már elkezdte, de még nem fejezte be)! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése