Arcápolási rutin 6 lépésben

Orbán Szilvi | szeptember 22, 2014
http://www.frizuraszepseg.hu/energetizalo-arcapolas/

26 éves voltam, amikor egy kicsit jobban elkezdtem foglalkozni az arcápolással. Na nem annyira mélyrehatóan, hogy melyik krémnek milyen a hatása, miket kell használni, stb., hanem, hogy egyáltalán törődjek az arcommal. Addig ugyanis nem használtam rá semmit sem, arctisztító tonikot is csak nagyon ritkán. Szerencsére jó géneket örököltem, mert még most, lassan 30 évesen sem látszik meg rajta az idő múlása. Bár ebben szerintem az is szerepet játszik, hogy nem sminkelem magam, nem dohányzom, ezáltal nem teszem ki annyi káros hatásnak a kis pofikámat. Még többet tehetnék érte, ha mondjuk elegendő folyadékot innék, illetve használnék fényvédőt, de ezekre sajna rendszeresen elfelejtek odafigyelni :/ 

Viának és a Fly lady programjának köszönhetően már egy kicsit többet foglalkozom az arcápolással, kialakítottam egy arcápolási rutint, beszereztem arctisztítókat, nappali és éjszakai krémeket. A minap pedig ráakadtam egy cikkre, amiben leírják, hogy hogyan is kell ezeket a megfelelő sorrendben alkalmazni. Biztos nem árulok el semmi újdonságot, de ahogy nekem új volt, úgy lehet, hogy új lesz még valaki másnak is :) 

Szóval, a HealthCentral weboldal szerint a tökéletes arcápolás 7 lépésben vihető véghez. Én azért írtam 6 lépést a címben, mert nem szoktam sminkelni, így nálam az a lépés kimarad (plusz még néhány lépéssel együtt...).

1. lépés - Az alapos tisztítás

Mielőtt felvinnénk bármelyik arcápoló kozmetikumunkat, meleg vízzel és egy gyengéd arctisztítóval tisztítsuk meg az arcbőrünket. A melegvíz hatására a pórusok kitágulnak, így sokkal egyszerűbb és hatásosabb a tisztítás. Egy puha törölközővel töröljük szárazra az arcunkat. Ezt minden reggel megcsinálom, este pedig ez a lépés kimerül a tusolás közbeni arcmosással. Ehhez a Garnier Pure Active Exfobrusher arctisztítóját használom, imádom masszírozni az arcomat a sörtékkel :) Sokaknak büdös és lehetetlen használni, mert belefolyik az ember szemébe, de nekem nincs ezzel semmi bajom, én könnyen tudom használni :)

2. lépés - Tonizálás

Ezt a lépést mostanában ki szoktam hagyni, ugyanis jelenleg nem használok tonikot. De amikor használtam, nekem tökéletesen bevált a Garnier Essentials Élénkítő Frissítő tonikja. A tonikok általában nem rossz találmányok, hiszen eltávolítják az arctisztító folyadék/tej/krém maradékát és sokkal frissebbé, tónusosabbá varázsolják az arcbőrt.

3. lépés - Gyógykészítmények használata

Itt elsősorban a pattanásokra vagy a rosaceás arcbőrre használt krémekre gondolnak, az ezekkel kapcsolatos kezelést ebben a lépésben kell elvégezni. Nálam egyik sem áll fenn (pattanásom csak nagyon ritkán van, általában a nehéz napok előtt, vagy ha olyat eszem, ami előhozza őket), így ez a lépés szintén kimarad.

4. lépés - A szemkörnyék ápolása

Na ez az, amire már nekem is oda kell(ene) figyelnem, de még keresem a tökéletes szemkörnyékápoló krémet/szérumot. Ami rendesen végi a dolgát, de egyben megfizethető is természetesen :) Mivel az arcon itt a legvékonyabb a bőr, így nagyon óvatosan kell vele bánni, ne gyűrögessük, ne húzogassuk, nyúzzuk a bőrt :)) Ha bekentük, ezt is hagyjuk, hogy megszáradjon, beszívódjon.

5. lépés - Hidratálás

Miután szépen leápoltuk a szemünket is, jöhet a hidratáló krém. Nekem bevált a Garnier Essentials szőlőmag kivonatos nappali hidratáló krémje. Imádom az illatát, nem hagy ragacsos érzetet a bőrön, hamar beszívódik és még az arcom sem készül ki tőle, hanem pihe-puha és bársonyos lesz :) Na és az a kis cuki tégely, imádom :D Amúgy is tégelymániás vagyok :P :D 

6. lépés - Fényvédelem

Őszintén szólva sosem használtam fényvédőt az arcomon a hétköznapokon. Nyáron, a nagy melegben, ha megyek valahova, akkor bekenem, de ezen az évszakon kívül mindig elfelejtem. Pedig ilyenkor sem árt gondoskodni az arcbőrünkről, hiszen még ilyenkor is érik káros napsugarak.

+1 lépés - Szokásos sminkelési rutin

Na ez az, ami nekem ténylegesen kimarad és nemcsak azért, mert elfelejtem :D Persze sosem tudni, hogy mit hoz a jövő, mikor kattanok be és kezdek el sminkelni. :) 

Ezek jobbára a reggeli rutinnak felelnek meg, nyilván az ember nem full sminkben, piszkos arccal dől be az ágyba :) Este fokozott figyelmet kell fordítani a smink lemosására, az arc megtisztítására és hidratálására. Éjszakai krémnek is Garniert használok, mégpedig a jázminos éjszakai krémjét. Bárki bármit mond, nekem beváltak ennek a márkának a termékei, nagyon szeretem őket.

A fenti lépések tudatában azt hiszem, hogy ideje lenne egy kicsit kibővítenem a rutinomat, s egy kicsit még jobban odafigyelni :)

Nektek van arcápolási rutinotok? Odafigyeltek a nyár elmúltával is a fényvédelemre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése