Mustáros apróhús

Orbán Szilvi | szeptember 23, 2014
Hú de rég volt már ilyen bejegyzés a blogon, pedig volt, hogy szerettem volna feltenni receptet :) De vagy egy normális képet nem tudtam róla készíteni, vagy még azelőtt elfogyott, hogy lefotóztam volna :D Most viszont az egyik kedvenc kajám receptjét hoztam el nektek, hatalmas mennyiséget el tudok belőle tüntetni - persze nem egyszerre :D. Imádom az olyan ételeket, amik szaftosak, szószosak, ahogy a sütikben is a krémes, habos édességek a kedvenceim :) A recept forrását már nem tudom, ezer éve benne van a füzetemben, de a neten is sok ilyen van fenn. Az eredetit annyit változtattam, hogy adtam hozzá egy kis tejszínt is, hogy egy kicsit lágyítsa a mustár markáns ízét, no meg egy kicsit selymesebb legyen a szósz, valamint fokhagyma granulátumot (2 csapott teáskanál), hagyma helyett hagymakrémet (1 evőkanál) használtam, ugyanis Ő utálja, ha hagymadarabok vannak a kajában, még akkor is, ha puhára főtt...  :) Ja és én dupla adagot főztem belőle, így kettőnknek kitartott 3 napig :)

Hozzávalók
50 dkg tarja
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, 
majoranna, egészkömény, oregano, szerecsendió
1 paprika
1 paradicsom
1 evőkanál mustár
1 leveskocka
1/2 citrom leve
olaj
tejszín

A felkockázott hagymát az olajon megpirítjuk (mivel én hagymakrémet használtam, először a húst tettem fel és azzal együtt kezdtem el főzni a húst), hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús félig megpuhult, felöntjük egy kevés vízzel, megfűszerezzük, a paradicsomot, paprikát, a leveskockát és a citromlevet is beletesszük. Ezután nincs már más dolgunk vele, minthogy készre főzzük. Amikor kész lett, akkor adtam hozzá a tejszínt, s hagytam, hogy egy kicsit sűrűsödjön. Az eredmény mennyei lett, mostantól csak így fogom csinálni :) 

Jó étvágyat! :)

4 megjegyzés:

  1. Szilvi, ha a hagymadarab a probléma, úgy is megpróbálhatod, hogy a hagymakrém, paprika, paradicsom helyett lecsót használsz. Én szoktam. Lecsót botmixerrel pépesítek és ezt öntöm a húshoz. Kész pörköltalap, darabok nélkül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha hiszed, ha nem, nem szeretjük a lecsót :D ebbe sem tettem paprikát és paradicsomot, csak a recept kedvéért írtam oda, de én kihagytam belőle :)

      Törlés
  2. Mikor kerül bele a mustár? A leirásból kimaradt ez az infó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Upsz, tényleg lemaradt, köszi, hogy szóltál :) akkor kell beletenni, amikor a citromlevet és a többi fűszert is :)

      Törlés