Napzárta #34

Orbán Szilvi | február 12, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

Te mit kérdeznél? :) 

Ez most egy picit más Napzárta lesz, most ti tehettek fel kérdést hozzászólásban, amire válaszolhattok is egyben, s én is válaszolok majd rá :) Bármit lehet kérdezni, de ti is adjátok meg rá a választ ;) 

Benne vagytok? :) 

19 megjegyzés:

  1. Mikor kávézunk?! :DDDDDDD

    VálaszTörlés
  2. Ez mennyire szuper ötlet! :D
    Mi az álommunkád? Az amit életed végéig minden nap tudnál csinálni, nem unnád meg, kiteljesednél és örömöd lelnéd benne és miért?
    Számomra ez a kézápoló - műkörömépítő szakma. Nemrég kezdtem el a tanfolyamot és a jelenlegi legnagyobb álmom az, hogy ha megvan az oklevél és azt követően az OKJ bizonyítvány, akkor el tudjak ebben helyezkedni. Rettenetesen nehéz, mert eszméletlenül telített a kínálat, de nem lehetetlen. A körömlakkok iránti imádatom vezetett ide, holott először cukrász szerettem volna lenni érettségi után, mégis a szakács szakmát szereztem meg. Aztán valami bekattant és gondoltam miért ne?! Igaz rátermettség, kézügyesség, szépérzék és elhivatottság kell hozzá, de életem végéig tudnám csinálni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az lenne a mennyország, ha papírírószer boltban dolgozhatnék, vagy valamilyen webshopot üzemeltetnék, azt nagyon szeretnék :D

      Törlés
  3. Ha jártál már külföldön, akkor hol? Ha több helyen is, akkor melyik volt a legkedvesebb számodra? Melyik országba mennél el szívesen? :) Ez három kérdés, de a témájuk egyforma, ezért is kérdeztem ennyit. :D A válaszaim nekem pedig ezekre: szerencsés vagyok, mert sok helyen jártam már, de ami a legjobban tetszett eddig, az Tenerife volt. Mindenhol jól éreztem magam, mégis ha választani kell, akkor ez lenne. Ja meg Szlovénia :D Hova mennék el szívesen? Mindenhová eljutnék szívem szerint. Bejárnám az egész világot, ha tehetném. Ha nagyon választanom kell, akkor Amerika, Thaiföld, Kuba, Hawaii, Puerto Rico, Mexikó. Ajj ez nem jó így. Egyre több jut eszembe :D Szilvi, te jössz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy korábbi VKP-ban már írtam, hogy Cipruson jártam, hát nem olvasod?! :P :D ♥ Szívesen Skóciába, Angliába és Spanyolországba mennék, Skóciában a táj, Angliában és Spanyolországban a nyelv az, ami vonz :)
      Egyszer volt róla szó ex exemmel, hogy Tenerifére megyünk nyaralni, de semmi nem lett belőle. Amiket felsoroltál megnézném én is, én még Koreát, Japánt és Kínát is hozzásorolnám :D

      Törlés
    2. Ne haragudj, biztos elfelejtettem :D Én buta :D Angliába szívesen várlak majd ha már ott élek ;) Tenerifét pótoljátok majd be ha megtehetitek (az, hogy kivel már nem rám tartozik :D )! Mi amit tudtunk megnéztünk a szigeten, és nagyon sok szép hely van ott. :)

      Törlés
  4. Muszáj még egyet kérdeznem, ha nem baj! :D
    Ki az az ismert ember, aki felnézel és miért?
    Az én esetemben Stephen Hawking, mert zseniális elme és számomra igazán példaértékű az élet sok-sok területén. :)

    VálaszTörlés
  5. Sok kérdésem lenne, de mivel csak egyet kérdezhetek, így én azt kérdezem miben és mennyire vagy kreatív? - írás, kézműveskedés, lakberendezés, stb. sokféle lehet és több is egyszerre egy emberben.
    Én imádok kézműveskedni, többféle technika érdekel, így megtalálható volt nálam a szövés, nemezelés, varrás, tojásfestés, mézesbábosság, kötés, ékszerkészítés. Zsűrizett munkáimmal rangos rendezvényeken, kiállításokon vettem részt. Az alkotás csodálatos érzés, és a legegyszerűbb, filléres dolgok is értékesek a számomra ha azt valaki szívvel-lélekkel készítette. Én mindig az általam készített ajándékokat adok a szeretteimnek, barátaimnak, rokonaimnak, és úgy örülnek mint a gyerekek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem volt kikötés, hogy csak egyet lehet kérdezni ;)
      Hm, ez nem egyszerű kérdés :) Még teljesen nem volt alkalmam kitapasztalni, hogy miben vagyok kreatív, szeretek barkácsolni, szeretem a lakberendezést is, de jobban ki tudnák teljesedni bennük, ha anyagilag nem lenne megkötve a kezem, mert sajna egyikhez sem olcsók az eszközök... :) Én is nagyon szeretem a kézzel készített ajándékokat, ha tehetném, én is mindig azt adnék, de sem hímzésből, sem kötésből, sem varrásból, sem pedig horgolásból nem vagyok jó, sőt... :D

      Törlés
  6. Ha egy dolgot kéne mondanod amire büszke vagy magaddal kapcsolatban és amit bárhol és bármikor felvállalsz mi lenne az?
    És hasonló de nem ez, hogy, ha 3 szóval kéne körülírnod magad mik lennének azok?
    Nekem az 1. Őszintén ezen már elég régóta gondolkozom és még nem jöttem rá....
    a 2. pedig... nagyszájú, érzékeny, laza... azt hiszem... valami ilyesmi lenne bár ez változó.... a nagyszájú stimmel bár néha szivesebben vagyok visszahúzódva, a laza is csak néha felpörgök és az olyankor mondjuk érdekes, az érzékeny pedig stimmel csak nem szeretem fűnek fának kimutatni....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm, ez is jó kérdés :D Igazándiból nem jut most eszembe semmi az első kérdéssel kapcsolatban :) A második sem egyszerű, de ha muszáj 3 szóval jellemezni magam, akkor ezekkel tenném: optimista, "lassú víz partot mos típus" :D, visszahúzódó

      Törlés
  7. Melyik az az ország, amelyiknek szívesen megismernéd a kultúráját?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dél-Korea :) Nagyon szeretem a kosztümös sorozataikat, bár a kajákkal már nem vagyok annyira kibékülve :)

      Törlés
  8. Válaszok
    1. Még nem, és nagyon sok szép helyen sem jártam még :)

      Törlés
    2. Hát akkor egyszer gyere el,szerintem érdemes körülnézni- nem olyan rossz hely annak aki még nem volt itt (:

      Törlés
  9. Ki a példaképed és miért?

    VálaszTörlés