Napzárta #80

Orbán Szilvi | április 11, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

Mi volt a jeled az óvodában? 

Szerintem nekem volt a legegyszerűbb jelem az oviban, nem tudom, hogy én választottam-e vagy anya, vagy ezt kaptam, nem tudom: csillag :D Mindenesetre nagyon könnyű dolga volt anyának is, amikor bele kellett hímezni az ágyneműbe, a zsákba a jelemet és nekem sem kellett művészeti alkotást rittyentenem, ha a jelemről volt szó :) A mai napig csillagokat rajzolok egyébként, ha telefonálok, vagy unatkozok :D 
Utána néztem, hogy mi ennek az óvodai jelnek a jelentése és ezt találtam (itt): 

Csillag: Igazi álmodók vagyunk, akik sosem adják fel az álmaikat. A terveinket inspirációra hallgatva valósítjuk meg. Vonzódunk a művészetekhez, vagy mi is alkotunk valamit.

Nem sokat vélek magamban felfedezni ebből a jellemzésből, de biztos van más csillag jelű, akire ez illik :D 

20 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, velem direkt kiszúrtak az ovi első évében, nagyon szerettem volna egy vagány jelet, de egy száraz faág jutott (nem röhög, tényleg az volt.. ha legalább lett volna rajta néhány levél...), valamiért középső csoportban nem kaptunk új jeleket, csak az utolsó évben, akkor viszont kompenzálva lett a dolog, egy ari cica-arccal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, de nem tudtam megállni nevetés nélkül :D Nálunk nem volt olyan, hogy később új jelet kaptunk, ezt vittük végig a ballagásig :) de szerintem nem is változtattam volna, nekem tetszett :)

      Törlés
    2. Bocs, de ezen olyan jót röhögtem :D

      Törlés
    3. Utólag visszagondolva én is nevetek rajta, de szerintem akkor tuti sírtam :D
      Szilvi, mi azért kaptunk új jelet, mert a nagycsoportos terem az óvoda totál másik végén volt, külön öltöző-résszel, és ott nem ugyanolyan jelek voltak felfestve, mint a kis-középső csoportos résznél. A csillagért irigykedem.:)

      Törlés
  2. Úgy mentem oviba első nap, hogy nekem lesz a legmenőbb jelem. Szerencsére szabad volt még a napocska és három évig ez is volt a jelem. Imádtam :D
    Amúgy én is napocskát firkálgattam, ha unatkoztam az órákon. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nap az tényleg jó :) Az akkori legjobb barátnőm jele is az volt :)

      Törlés
  3. Tulipán:) azóta is a kedvenc virágom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tulipán nekem is a kedvencem :) Imádom, olyan kis kedves virág :)

      Törlés
  4. Nekem is tulipán volt, nagyon szerettem :))

    VálaszTörlés
  5. Nekem esernyő volt, de nem vagyok benne teljesen biztos. Sőt, arra sem emlékszem, hogy kicserélték volt-e. :-"

    VálaszTörlés
  6. Nekem az jutott eszembe az óvodai jel és a jellem kapcsolatáról, amit a grafológusom mondott a név betűinek és a jellemnek a kapcsolatáról. Ugyanis ahogy létezik írásterápia (azaz nemcsak az egyes lelki jelenségek hatnak ki az írásra, de az egyes írásjegyek tudatos megváltoztatása is visszahat a jellemre), ugyanúgy az is hat a jellemre, hogy milyen betűkből áll, és főleg milyen betűvel kezdődik az ember neve. Az A betűsöket veséztük ki alaposabban, mivel mindkettőnk bőven el van látva A-sokkal (nekem a húgom Anita), és az A betű, a maga két stabilan álló talpával nagyon határozott, karakán, esetenként egyenesen csökönyös jellemet nevel. :P
    Szóval véletlen vagy sem, jel vagy hatás, nem tartom butaságnak ezt az óvodai jel dolgot.
    Meg is néztem az enyémet.
    Szív: Szociálisan érzékeny, segítőkészek vagyunk, de nagyon igényeljük a törődést, a szeretetet. Meglehetősen kiszolgáltatottak vagyunk érzelmileg.
    (Telitalálat. :))

    VálaszTörlés
  7. Csiga, de ezt már tudod :)

    VálaszTörlés
  8. Szilva. És mivel gyerekkoromban selypítettem, nem bírtam kimondani rendesen. A családtagok előszeretettel szívatnak ezzel mind a mai napig... Egyébként unokanővérem jele is ez volt, így megörökölhettem az összes cuccát (ovis-zsák, ágynemű, stb.), amibe a Mamánk nagy kék szilvákat hímzett még annak idején. :)

    VálaszTörlés
  9. Két oviba jártam és egyikben a piros pöttyös labdát kaptam, másikban a nyuszit, szóval "menő" voltam :D Engem mondjuk eléggé megviselt, hogy nyuszit soha nem tudtam olyan szépet rajzolni, mert elég összetett figura volt, ezért a rajzaimra meg kis dolgaimra mindig meg kellett kérnem az óvónénit vagy anyukámat, hogy rajzoljon egy nyuszipofit... Gyerekkori "sérelmek" :D

    VálaszTörlés
  10. Fésű volt a jelem az oviban végig :) Pont a tavaszi nagytakarításnál került a tornazsákom, és akkor idéztük fel anyukámmal, hogy mennyit kellett pepecselni azzal, hogy mindenre ráhímezze a jelemet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk az a párom jele volt, de je, egy uniszex ovisjel!

      Törlés
  11. Nekem katica volt : ) Anya talált az egyik méterárusnál katica gombokat és mindenre rávarrta : ) Akkoriba nagyon tetszett, olyan különlegesnek éreztem ezt a megoldást : D

    VálaszTörlés
  12. Saját: napocska, nagylány: szőlő (bölcsiben hóember), kisfiamé most rakéta.

    VálaszTörlés