Monday Chit Chat #8

Orbán Szilvi | március 07, 2016

Én úgy vagyok vele, hogy teljesen mindegy, milyen témában blogol valaki, én szeretem jobban megismerni a bloggert, szeretem tudni, hogy mégis ki lakik a blog mögött. Ha a blogon ez teljes mértékben átjön, s tetszik a stílusa, akkor maradok nála és onnantől kezdve bármit ír, én mindig el fogom olvasni :) Nem szeretem a tárgyilagos, "hűvös", távolságtartó hangnemben íródott posztokat (az elején engem is illettek ilyen jelzőkkel), kivéve, ha kizárólag szakmai, tudományos témakörben ír valaki. De a gasztro/beauty/életmód és főleg a személyes blogoknál én a személyes, barátságos hangvételet preferálom, amikor az az érzésem van, hogy a szomszéd lány írja - persze, ha az a szomszéd lány nem pszichopata :D -, könnyen tudok a stílusával azonosulni.
A másik, az az őszinteség. Szerintem ez mindenkitől elvárható (lenne), ha már a blogolásba kezd. Előbb vagy utóbb úgyis kiderül, ha az illető nem mond(ott) igazat valamivel kapcsolatban, örökösen nem lehet magunkat megjátszani. Azt az energiát, amit a hazugságba, a hamis látszatba beleöl, igazán fordíthaná valós, eredeti dolgokra is. 

Benneteket mi fog meg egy blognál? Fontos, hogy átjöjjön a blogger személyisége? Mi a véleményetek a Pillecukor blogról? :P :)

2 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetértek! Engem ráz a hideg attól, amikor egy blog teljesen személytelen, én szeretem, ha olyan érzésem van, mintha ismerném, és van egy adott stílusa, ami teljesen jellemzi. Én próbálok úgy írni, amilyen vagyok, pl. egy baráti beszélgetés során. Azt akarom, hogy átjöjjön, milyen a személyiségem, nem egy sajtószöveget akarok írni, hanem valami olyat, aminél az olvasó azt érzi, hogy igen, ez lány a valóságban is ilyen.
    A hitelesség is ilyen dolog, fontos, és kész. Ha valaki egyszer nem mond igazat egy termékkel kapcsolatban, nincs garancia arra, hogy nem volt ilyen korábban, és nem fordul elő később. Legyen egy blogger hiteles. (:

    VálaszTörlés
  2. Szintén egyetértek.
    Én is nem régiben kezdtem bele egy "mindenes" blogba - nem igazán tudom behatárolni, mert tényleg mindenről írok, ami csak eszembe jut -, és én is törekszem arra, hogy minél közvetlenebb, barátságosabb hangnemet üssek meg az olvasókkal szemben. Igyekszem nyitottan írni, hogy azok, akik olvasnak úgy érezzék, barátok vagyunk és bizalommal fordulok feléjük, mert megosztok velük például egy-egy személyesebb momentumot vagy tulajdonságot.

    Öleléés.

    VálaszTörlés