Kitekintő vol.2 - avagy itt az új Havi web kedvencek

Orbán Szilvi | május 29, 2016

Talán emlékeztek, hogy tavaly áprilisban indítottam útjára a Kitekintő rovatot, aminek keretében azokat a számomra érdekes cikkeket, blogbejegyzéseket, videókat, képeket, stb. szerettem volna összegyűjteni, amiket az adott hónapban olvastam/láttam/néztem - s ami sajnos csak két részt élt meg... 

Januárban a blogos terveim között szerepelt többek között az is, hogy visszahozom és ismét megosztom veletek a havi kedvenceimet. Bár eleinte nagyon jól hangzott a Kitekintő cím, de mostanra valahogy nem tartottam elég jónak, éppen ezért egy teljesen új címmel és képpel tér vissza a blog felületére, s bízom benne, hogy ugyanolyan pozitív fogadtatásra talál majd, mint tavaly a Kitekintő :) A tartalom nem változott, sőt...májusban nagyon aktívak voltak a bloggerek, jobbnál jobb cikkek születtek, nem is tudtam választani közülük... De végül is, miért kellett volna egyáltalán? :)


Piffeny nagyon frappánsan megfogalmazta azt, amit minden blogger ismer, viszont kevés olvasó tud, vagy nem hajlandó figyelembe venni, s azt hiszi a bloggerség csupa rózsaszín cukormáz, tele ingyen (luxus)termékekkel, tökéletes otthonnal, a blogger sosem beteg, nincsenek rossz napjai, mindig friss és üde, stb. Pedig ez nem így van, ugyanolyan érző lények, mint bárki más, csak jól meg kell gondolniuk, hogy mit és mennyit mutatnak az olvasóiknak. 


Eszter ezen bejegyzésén nem győztem bólogatni és mosolyogni, miközben olvastam :) Rám is jellemző, hogy a bögrékben meghagyom az utolsó - na jó, néha több - korty kakaót, teát. Valószínűleg azért, mert miközben iszom, mindig olvasok, vagy nézek valamit, s annyira belefeledkezek, hogy mire észbekapok már kihűlt, s úgy már nem olyan finom. Vagy egyszerűen már eleget ittam belőle, s az az egy korty már nem megy le... :D A hullámcsatok nálam is fogyóeszközök, veszek egy csomaggal, kb. 1 hétig még találok belőle egyet, kettőt a helyén, utána már csak itt-ott (általában a legszokatlanabb helyeken) bukkannak fel :) 


"Bár tény, hogy a hatóanyagokban igazán gazdag készítményekért mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne jó kis alapdarabokat kifogni olcsón is! Egy jó alapkrémre pedig ugyanúgy szüksége van az ember lányának, mint egy hatóanyagokban gazdag szérumra...." Én teljes mértékben elhiszem, amit Évi mond (hiszen ki másnak higgyen az ember ezen a téren, ha nem neki), és már ki is néztem azt a krémet, ami majd az arcápolási rutinom kialakításához fogok beszerezni :) 


Nagy Kifli és levendula rajongóként nem maradhat ki ebből a rovatból sem Évi blogja. Májusban engem ezek a kavicsból készült bolond gombák varázsoltak el, annyira cukik, ahogy a fűben csücsülnek :) Anya kertjében is biztosan jól mutatnának, hátha kedvet kap ő is, ha meglátja :D 


Aki egy igazán üdítő, igényes és olvasmányos blogra vágyik, annak tiszta szívből ajánlom Panna blogját. Mind a dizájn, mind a képek, mind pedig Panna írói készsége arra csábít, hogy elolvassam még az olyan bejegyzéseket is, amik olyan termékekről szólnak, amiket egyáltalán nem használok :D Ilyen volt ez a bejegyzés is, de most inkább egy megmosolyogtató, s egyben rám is nagyon igaz irományt választottam kedvencnek :) Szerencsére olyan a bőröm, hogy nem is kell sokat a napon lennem, már szépen lebarnulok anélkül, hogy leégnék. Nyáron rendszeresen meglátszik a szandál nyoma a lábamon, egyszer apa meg is kérdezte, hogy új szandálom van? Értetlenül néztem rá, hiszen mezítláb voltam, de utána leesett, hogy mire is céloz valójában :D 

Serpenyő Virtuóz Blog - Epres pizza


Itt az eperszezon, illetve lassan le is cseng - s mert a hasamról sem feledkeztem meg ebben a hónapban -, így egy epres recept is bekerült a kedvencek közé. Palkó blogját az Instagramon, egy hashtag kapcsán ismertem meg, biztos vagytok páran, akik ismeritek - és talán használjátok is - a #serpenyovirtuoz hashtaget :)
Ahogy a palacsinta is lehet sós, úgy a pizza is lehet édes, ha pedig az egyik kedvenc gyümölcsöm a feltét, biztos vagyok benne, hogy mennyei édességről van szó :)

SweetHome - Guru pohárkrém gyereknapra


Egy olyan édesség, aminek a nevében benne van a Pöttyös Guru (na jó, csak egy része) és a pohárkrém szó, az maga a főnyeremény számomra. Imádom az ilyen desszerteket, meg sem állok addig, míg a pohár fenekére nem nézek :P :D Az év bármely részében fogyasztható, nemcsak gyereknap alkalmából ;)

Szütyő blog - Knock! Knock! 


Netti blogját ezer éve követem, amint meglátom, hogy új bejegyzés van fenn, azonnal elolvasom. A szívem is megállt egy pillanatra, ahogyan a posztot olvastam, mert azt hittem, hogy végleg abba hagyja és kiszáll a blogszférából. Sajnálnám, mert egy igazán kedves és őszinte bloggerinát vesztene ezzel a társaság. Amit leírt ebben a bejegyzésben, azt már én is észrevettem, mint olvasó és blogger, még ha nem is mozgok személyesen ezekben a körökben. Szomorú látni, olvasni, ahogyan szép és értelmes (vagy legalábbis annak tűnő) lányok, nők egymásnak esnek, vagy épp - gusztustalan módon - a másik háta mögött szidja, becsmérli a másikat. Elhiszem, hogy Nettinek elege lett ebből, de megnyugodtam, hogy velünk, olvasókkal marad, hiszen mostanában még nagyobb szükség van őszinte és hiteles bloggerinákra :) 

6 megjegyzés:

  1. Írjál még ilyeneket!
    Az első, Piffeny véleménye meg a kavicsgombák most nagyon a lelkemhez szóltak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lesznek még ilyenek, havonta egyszer jelentkezni fogok egy ilyen poszttal ;)

      Törlés
  2. Köszönöm szépen a kiemelést! <3
    Piffeny posztját imádtam én is amikor kitette. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, mióta bekerültem a blogszférába, azóta olvaslak rendszeresen, s ez a posztod most nagyon betalált :)

      Törlés
  3. Aww, köszönöm szépen az említést! Nagyon szeretem egyébként az ilyen posztajánó posztokat, tök klassz kis blogokra lehet találni! :-) Mint ahogy a te blogod is nagyon szép, kellemes, lelkesen olvasgatom, szuper!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de aranyos vagy, én is köszönöm szépen :)

      Törlés