Egy csepp nyár, palackba zárva | AVON júliusi újdonságok

Orbán Szilvi | augusztus 13, 2017

Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy megtaláltam az idei nyár tusfürdőjét, és amivel kapcsolatban biztos vagyok, hogy ha esetleg maradna (amit nagyon kétlek) az őszi napokra is egy csepp a flakon alján, megszagolva azonnal a nyár, a napsütés, és a 40 fok jut majd az eszembe. Sajnálom, hogy nem vittem magammal a nyaralásra (rossz blogger lévén csak halogattam a fotózást, használtan pedig már nem szerettem volna képeket készíteni róla...), így a Balatonra visszagondolva nosztalgiázhatnék, de hát ez van, majd máskor.


Az AVON Senses családjába tartozó California Glow tusfürdőjéről van szó, és ami már első szaglásra levett a lábamról. Amikor először megszagoltam, csak annyit tudtam kinyögni, hogy hmmmmmmm, meg hogy áááááááááááááá, meg aaaaahhhhh és egy darabig semmi mást nem szagolgattam egy ideig, csakis ezt. A rózsaszín grapefruit és a frangipani virág illata zseniális párosítás, ehhez kétség sem fér. Jobbára a grapefruit dominál, de azért érződik mellette egy kis virágillat is, és bár fogalmam sincs, hogy a frangipaninak milyen illata van, de ha ilyen, akkor csak szuper lehet :D Nagyon emlékeztet valamire, de akárhányszor szagoltam és szagolok bele, nem tudok rájönni és ez nagyon, de nagyon bosszant :D 
A színéről a multivitamin jut eszembe, szép, erős narancssárga (bár a fotó ezt annyira nem adja vissza), nagyon jól mutat a flakon a kád szélén, üde színt visz a fürdőbe, a többi 10 tusfürdős flakon mellett... :) 


Parfümből sosem lehet elég, én pedig mostanában nagyon rákattantam a virágos-gyümölcsös illatokra. Látatlanban mindig zsákbamacska parfümöt választani, az esetek többségében jó, ha meg tudjuk szaglászni, mielőtt megvennénk.

Egy kis széljegyzet: Krémmánián elég csúnya értékeléseket kapott, de most vagy én vagyok ennyire igénytelen, hogy nekem bejön, vagy ennyire bot orrom van, vagy pedig ennyire divat lett szidni a termékeket. Sosem értettem azokat, akik számtalan csalódás után is megveszik egy adott márka (és most itt nemcsak az Avonról van szó) termékét, természetesen (megint) nem jön be nekik, jól lehúzzák, ezzel másnak is elmegy a kedve az egésztől, még akkor is, ha esetleg nekik tetszett volna. Okés, az Avon parfümöket nem lehet és nem is szabad összehasonlítani a luxusmárkák illataival (szagoltam már számomra büdös drága parfümöt, amiért egy árva fillért nem adtam volna, hiába volt felkapott), a maga kategóriájában jó kis parfümök és sokan vannak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy tíz-, húsz-, vagy harmincezreket költsenek parfümökre, valamint nem szeretnék támogatni a feketepiacot hamisítványok, replikák megvásárlásával. Attól, hogy egy parfüm drága, még lehet rossz, émelyítő, pláne, ha a tulajdonosa úgy fújja magára, mintha muszáj lenne, mintha egy parfümös vödröt borított volna magára.

Nekem eddig csak szerencsém volt az Avon illataival, igaz, ehhez hozzájárul az is, hogy nagyjából el tudok igazodni az illatjegyeken, tudom, hogy miket kerüljek, mik jönnek be, illetve mik azok, amik még beleférnek, így el tudom dönteni, hogy melyik parfüm lenne az ideális számomra. S lám, eddig nem is csalódtam, és ahogy nem csalódtam most sem az augusztusi illattal kapcsolatban sem, teljesen telitalálat a számomra (most már annyi parfümöm van, hogy a hangulatomhoz tudom őket igazítani, vagy az aktuális hangulatomhoz választok illatot, vagy épp azt fújom magamra, ami a kezem ügyébe akad). A Summer White Paradise szerintem nem tipikusan csak nyári illat, az év bármely szakaszában el tudom magamon képzelni, akár egy forró nyári napon, akár egy friss, tavaszi reggelen.

Fejillat: barackvirág, grapefruit, orchidea
Szívillat: rózsa, liliom, frangipáni
Alapillat: ámbra, rózsafa.

Úgy tűnik, vannak olyan parfümök, amikben az ámbrát elviselem, alapillatként teljesen jó, de ha az lenne hangsúlyosabb, akkor már nem tetszene annyira. Miután magamra fújtam, elég erős illata van, de semmiképp nem mondanám szúrósnak, egy idő után csillapodik, finomodik és már csak egy kellemes, barackos-grapefruitos illat marad, amit jól esik szagolgatni. Az illata - ahogy a legtöbb Avon parfümnek - nem olyan tartós, mint lusxustársai, így néha frissíteni kell, de amúgy is jó néha felfrissíteni magunkat, pláne ebben a nagy melegben.


Harmadikként egy szuper hajkefét válaszottam az Advance Technique termékcsaládból, ami jóbarátom lesz a hajmosásoknál. Nálam mindig a balzsam fogy el a leghamarabb, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy az ajánlott diómennyiség helyett jóval többet sikerül a tenyeremre nyomni, és sosem tudom rendesen eloszlatni. Ez a kis eszköz, rajta az applikátor csíkokkal segít ezen a helyzeten, csak nyomok rájuk egy kis adag balzsamot, majd megfésülködök (akár a zuhany alatt is, hiszen én és még gondolom sokan mások is ott szoktam hajat mosni), így szépen eloszlik majd a hajunkon, és sokkal kevésbé tapadnak össze a hajszálak is. De nemcsak balzsamot, hanem hajápoló olajat is tehetünk az applikátorra, hogy mindenhol kifejthesse jótékony hatását.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem ez a parfüm nagyon kellemes. Rajtam viszonylag tartós is volt. Egyébként is bőr-függő, hogy kin mennyire tartós egy illat, ahogy az izzadás és a kipárolgás is egyénfüggő. Rajtam például egész nap érezni a tizennyolcezres Marc Jacobs parfümöt, de anyukám azt mondta, hogy rajta maximum 4 órát érződik az illat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, teljesen változó, hogy kinek mennyire tartós, kinek hogyan viselkedik a bőrén, de sokan ezt nem veszik figyelembe. Nekik nem vált be, akkor már nem is jó, akkor már fúúúúj, meg szar, meg stb. Nekem voltak a Rossmannból is olcsó parfümjeim és azok is teljesen jók voltak, nem mindig számít az ár, van, hogy csak a nevet, a márkát kell megfizetni.

      Törlés