Természetes tisztítószerek új köntösben

Orbán Szilvi | június 17, 2019
Valahol, valamikor biztosan mutattam már, hogy miben tartom a természetes tisztítószereimet, úgy mint pl. a szódabikarbónát, citromsavat, stb., azonban sosem voltam maradéktalanul elégedett velük, mert sok helyet foglaltak a mosogató alatt. Viszont addig kerestem a megoldást, amíg meg nem találtam, és egyelőre úgy tűnik, hogy ez a variáció megfelel. Szépen elférnek a kis kosaramban - a többi takarítós holmival együtt -, amit még a Pepcoban találtam 750 Ft-ért, a másik két "csupornak" pedig előbb vagy utóbb találok más szerepet.  

Tudom, hogy ezzel nem éppen a kevesebb hulladéktermelést támogatom, azonban ez nem ennyire fekete és/vagy fehér, hiszen nem szándékozom kidobni a korábbi tárolókat, hanem inkább más területen használom majd fel őket, azaz újrahasznosítom. És igen, felmerülhet az a kérdés is, hogy minek átöntögetni ilyen üvegekbe a tisztítószereket, hiszen maradhatnának az eredeti csomagolásukban is - ami vagy műanyag, vagy papírzacskó -, de már annyiszor megjártam velük, volt, hogy kiszakadt a zacskó, elázott, szóval inkább üvegben tartom őket, a csomagolásuk pedig megy a szelektívbe. 
Ezeket az üvegeket a Pennyben találtam, paradicsomos üvegként árulták őket, de én teljesen más szerepet szántam nekik. Nagyon tetszett az alakjuk és a piros tetejük, és már a feliratozást is elképzeltem, hogy hogyan fogom megvalósítani. 

A technikára Anikónál (A napfény illata) találtam rá, és olyan egyszerűnek tűnt, hogy biztos voltam benne, hogy még én is el tudom készíteni. Megtalálni a megfelelő betűtípust (nekem nagyon tetszik ez az írógépes stílus, előszeretettel szoktam használni, a legutóbbi karácsonyi tervező is ezzel a betűtípussal készült, szerintem tök jól mutat az üvegeken) tovább tartott, mint elkészíteni a matricát :) Nem írom le - és fotókat sem készítettem - a műveletet, hiszen Anikó oldalán van egy videó, amin tökéletesen látszik, hogy mit kell csinálni. 
Igen, jól látjátok, az ecetes üveg tök üres, ideje lenne feltöltenem a készletet :D 

Sajnos nem sikerültek olyan szépen, mindegyik címke kifehéredett egy kicsit - erre Anikó fel is hívja a figyelmet az oldalán, nem kell kétségbeesni -, de szerencsére nem olyan vészes, ha eleve fehér valamivel van feltöltve az üveg, észre sem lehet venni. 
A variációk száma rengeteg, ezzel a technikával szinte mindent fel lehet címkézni, és ezáltal egy kicsit rendszerezettebbé tenni a háztartást, én biztos vagyok benne, hogy máshol is hasznosítani fogom.

Ti ismeritek ezt a technikát? Miben tároljátok a természetes tisztítószereiteket?

2 megjegyzés:

  1. Köszi a bejegyzést, kipróbáltam a technikát. Szinte mindent befőttesüvegben tárolok, most pedig már szép feliratot kapott így a liszt, cukor, bulgur, vöröslencse, stb. :)
    Még nem végeztem, de már előre várom, hogy egységes képet kapjon a kamrám!

    Tisztítószerekből Frosch-t használok általában, az marad saját üvegben, illetve a folyékony szappant szoktam áttölteni.
    Már vettem szódabikarbónát, azt is befőttesüvegben tárolom, majd felcímkézem így azt is. :)

    VálaszTörlés
  2. Igen,pontosan így, nálunk is.A régi használaton kívüli szép vagy különlegesebb formájú befőttes(biogyümölcslé) üvegeket gyűjtöttem össze erre a célra. Bár a címkézés eddig nem volt megoldott, most talán arra is kedvet (ötletet biztosan) kaptam .

    VálaszTörlés