Bullet Journal setup | 2019 szeptember

Orbán Szilvi | szeptember 08, 2019
Tavaly februárban volt utoljára ilyen poszt - akkor még Plan with me címmel -, és kb. azóta nem is volt a kezemben a BJ. Az okot már nem tudom, valószínűleg valami miatt kiestem a rutinból, és ilyenkor mindig nehezen, vagy egyáltalán nem sikerül visszatalálnom hozzá. 

Nemrég tettem egy próbát Pinteresten, elkezdtem BJ-os képeket nézegetni, és figyeltem a reakcióimat, vajon megmozdul-e bennem valami, izzik-e még bennem a parázs, amit csak fel kell éleszteni egy kicsit, vagy pedig csak közömbösen görgetem végig a képeket.
Mivel megszületett ez a bejegyzés, talán nem kell mondanom, hogy melyik valósult meg :)
Aki most arra számít, hogy gyönyörűen illusztrált, kalligrafikus írásmóddal készült BJ-t fog látni, sajnos ki kell ábrándítanom, továbbra sem sikerült elsajátítanom a technikát és még rajzolni sem tudok. De akkor miért is mutatom meg a szeptemberi setupomat? Őszintén? Nem tudom. Csak szerettem volna, ha felkerül ide is, valamint hiányzott már az, hogy ha elkészültem vele, lefotózom, megszerkesztem a képeket és feltöltöm a blogra. 
Nekem továbbra is bevált ez a havi naptár, ide beírhatom az összes havi teendőt, eseményt, ez a sárga színt pedig kifejezetten szeretem, ebben a hónapban sokat fogom használni, olyan, mint a szeptember, már nem nyárias, de még nem is őszies (azaz nem világos sárga, de még nem is narancssárga).
A mood-water-sleep tracker terén is maradtam ennél stílusnál, úgy tűnik, hogy szeretem a diagramokat :D A színektől pedig csak még jobban néz ki majd az eredmény. A hangulatskálán remélem nem "süllyedek" egy bizonyos szint alá, bár a 'fáradt' jelző hiányzik, pedig mostanában eléggé sűrűn fordul velem elő. 
A vízfogyasztásom eléggé ingadozik, bár ha azt nézzük, hogy eddig a legrosszabb esetben is egy nap 6 alkalommal néztem a pohár fenekére, és egy egység 4 dl vizet jelöl (ekkora ugyanis a poharam és azt vettem észre, hogy ennél kevesebb víz már nem is elég), az 2,4 liter folyadéknak felel meg, ami nem is olyan rossz, régebben még ennyit sem tudtam meginni. 
Az alvásidőmet a Xiaomi Amazfit órám segítségével tudom figyelni, így nem kell azon filóznom, hogy vajon mikor aludhattam el. Egy bánatom van, éjszakás műszakban nem sikerült ezt a funkciót kihasználni, szerinte ugyanis nappal ne aludjon az ember, így napközben nem méri az alvásidőt, márpedig én az igazak álmát alszom. 
A habit trackeren sem változtattam, még annak ellenére sem, hogy több időbe telik elkészíteni, mint a táblázatos változatát. Sokat gondolkodtam azon, hogy mik szerepeljenek a listán, ugyanis mindig ott rontottam el, hogy olyanokat írtam fel, amikből sosem alakult ki a rutin, így inkább frusztráltak, mint ösztönöztek volna. De amik most felkerültek, már vagy a megszokott rutin részei (a menzesz az pedig természetesen jön, ugye), vagy éppen azon vagyok, hogy azzá váljanak. 
A cash flow a Royal Cashflow-t takarja, amiről írtam már egy posztot, most újra visszatértem hozzá, és ami a legjobb, van már alkalmazás is, így még könnyebben és gyorsabban vezethetem a bevételeinket és a kiadásainkat.
Megtartottam a menütervezőt is, bár mostanában egyre nagyobb kihívást jelent megtervezni a heti menüsort. Egy ideig működik a rendszer, megtervezem, bevásárolok, megfőzöm, majd utána valami közbejön, ami miatt csúszik az egész. Van, hogy nincs kedvem főzni, van, hogy nincs időm, van, hogy inkább rendelünk, vagy van, hogy mégsem azt kívánjuk, ami a tervben szerepel...
Helyet kapott egy új tracker is, amiben a naponta megtett lépésszámokat fogom vezetni. Az egyszerűségre törekedtem itt is, nem akartam cifrázni. Tök jó látni, hogy mennyit megyek egy-egy nap, vannak/lesznek olyan napok, amikor a kiválasztott cél (8000 lépés) is alig van meg, vagy messze elmaradok tőle, és olyan napok is előfordulnak, amikor túl is szárnyalom.
A heti tervező is maradt a szokásos, nagyon tetszett ez az egyszerű, letisztult design, valamint a mezők pont akkorák, hogy az én "temérdek" teendőm bőven elfér bennük :) Matricákkal még jobb lenne, de egyelőre ez van. 

Ennyi lett volna ez a szeptemberi setup, nem tudom, hogy a következő hónapok mennyire lesznek számotokra izgik, én mindenesetre szeretném minden hónapban feltölteni ide. Nagyon élveztem a tervező elkészítését, már el is felejtettem, hogy mennyire ki tud kapcsolni, ha másra nem is, erre biztosan jó lesz :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése