Akiknek gondot jelent a napi elegendő folyadékbevitel

Orbán Szilvi | október 09, 2012
Becsületesen bevallom, én is ezt a tábort erősítem :( Sokszor érzem azt, hogy majd elalszom, fáj a fejem, a szemem, nehezek a végtagjaim. Ezek bizony már a vízhiány tünetei. Sőt, amikor már azt érzed, hogy szomjas vagy, a szád pedig olyan, mint a sivatag, akkor bizony már erősen dehidratált állapotban vagy.

Pont az ilyenek elkerülése végett alkottam meg ezt a kis táblácskát. Mivel a napi rutin szerint minden nap meg kellene innunk 8 pohár vizet, de legalább 2 liternyi folyadékot (nem cukros üdítőt), így én is 8 részre osztottam fel a pohárkámat :) Tehát 1 rész = 1 pohár (kb. 4 dl). 

Minden pohár folyadék után leveszek egy részt. Akkor vagyunk nagyon jók, ha a nap végére a pohár kiürült :). Ezután „újratöltjük”, és másnap minden kezdődhet elölről.

Nekem segített, többnyire sikerül is betartanom. Ha elfelejtem, Ő* mindig emlékeztet, sőt van, hogy Ő hozza oda nekem a poharat, hogy igyak :) Mire mennék én nélküle? :) ♥

*: a vőlegényem, a blogban a nagy ő-ként fog szerepelni :)

1 megjegyzés:

  1. Ez tényleg jó szoktatómódszer. Én 3,5 dl vizet tudok meginni jólesően egy szuszra és tényleg igénylem óránként. De az elején erőltetni kellett magamat rendesen...
    Ez jó kis játékos ötlet, akár a gyerekeket is hozzá lehet már szoktatni kisebb mennyiséggel kezdve.

    VálaszTörlés