Segítsééég, beszippantott a Pinterest

Orbán Szilvi | október 08, 2012
Ennyi. Kész vége, megfertőződtem. Bármennyire is tiltakoztam ellene. A modern kor egyik legfelkapottabb közösségi oldala, ahol nem ismerősöket keresgélünk, nem videókat osztogatunk meg, de annál inkább képeket :) De még milyen képeket. Arról nem is beszélve, hogy mennyi, de mennyi ötletet lehet onnan ellesni, igaz ehhez nem árt egy kis nyelvtudás is, mivel az oldal angol nyelvű :( De az én alapfokú (most már sajnos, pedig középfokú papírom van – muszáj ráfeküdnöm ismét az angolra - ) nyelvtudásom is elég ahhoz, hogy egy-két ötletet én is megvalósítsak.

Hogy hogyan működik az egész? Nem nagy ördöngősség :) Az egész azzal kezdődik, hogy regisztrálni kell.
Ezt itt  tehetitek meg. 


Ha már regisztráltál, neked a Login-ra (1) kell kattintanod.
A Join Pinterest (2) gombra rákattintva elkezdheted a regisztrációt.



Ezen az oldalon kiválaszthatod, hogy mivel szeretnél regisztrálni, ezt megteheted a Facebook vagy a Twitter fiókoddal, illetve amennyiben nem rendelkezel egyikkel sem (mert valami miatt nem vonzanak az ilyen oldalak), regisztrálhatsz az e-mail címeddel is.


Ha az e-mail címet választottad, a következőket kell kitöltened: Felhasználónév /Username (1); email cím/Email address (2); jelszó/Password (3); Keresztnév/First name (4); Családnév/Last name (5); Nem/Gender (6); képet is tölthetsz fel/Upload your photo (7); fiók létrehozása/Create Account (8).

Amennyiben a Facebook vagy a Twitter belépést választottad, nincs más dolgod, mint követni az ott megadott lépéseket.

Miután kiválasztottad a neked megfelelőt, jöhet a következő lépés. A Pinterest több témát ajánl fel képek formájában, legfeljebb 5-öt választhatsz. A képek alapján el lehet dönteni, hogy melyik kategóriába tartozik (pl. divat, művészet, gasztronómia, saját készítésű dolgok, stb.). Miután kiválasztottad, hogy téged mit érdekel, kattints a Continue gombra.
A regisztráció ezzel le is van tudva :)
A Pinterest használata

Az egész weboldalt úgy kell elképzelni, mint egy hatalmas parafatábla, amire feltűzheted a neked tetsző dolgokat, amik inspirálnak, illetve, amiket meg szeretnél valósítani.


A keresgélést megkönnyítendő, lehet választani különböző kategóriák közül.
Több kategória van, pl. Étel-ital (Food & drink); Home Decor (Lakásdekoráció); Humor és még sorolhatnám. Válaszd ki a neked tetszőt.
Ha meg van, az ott szereplő képek közül ami tetszik, és meg szeretnéd valósítani, vagy csak elmenteni, hogy meglegyen, tűzd fel a tábládra.
A művelet pedig:


A jobb felső sarokban, a neved mellett levő nyilat nyisd le és válaszd ki a Boards (táblák) feliratot.
(A tábla létrehozását egy kicsit később fogom részletesen leírni.)


Ha megtetszik egy kép, és meg szeretnéd nézni nagyobb méretben, illetve kíváncsi vagy a részletekre, menj a képre és nyomd meg az egér jobb gombját, és választ ki a Megnyitás új lapon-t.


Az új ablakban megjelenik a kép és bal oldalt annak a táblája(1), aki megosztotta. Alatta a kép forrása található, ahonnan megosztotta (ez általában egy honlap címe) (2). A képet úgy tűzheted a saját tábládra, ha a Repin gombra (3) kattintasz. A Repinről lásd később. A kép felett látod annak a nevét, aki a képet megosztotta (4). A képet Like-olhatod is (5).

Akkor most jöjjön a Repin. Hogy mi is az? Valójában olyan, mintha a parafatábládra tűznéd az adott képet. Itt a gépen ezt a következőképpen tudod megtenni.
A képen, amit az előbb megnyitottál, menj rá a Repin gombra.


Felugrik egy ablak, amin kiválaszthatod, hogy melyik tábládra szeretnéd feltűzni (1). Amennyiben még nincs táblád, az Új tábla létrehozása/Create New Board-hoz (2) írj be egy címet, pl. Hasznosságok, majd kattints a Létrehoz/Create(3) gombra, és ezzel meg is van a táblád.  


Miután kiválasztottad a tábládat (1) döntsd el, milyen megjegyzést adsz hozzá (2) – nem kötelező-, majd pedig a Pin (Feltűzés) (3) következik.

A táblákat szerkeszteni és törölni is lehet.

Válassz ki egyet a tábláid közül. Meg tudod változtatni a nevét/Title(1); a leírást/Description (2); Új kategóriát/Category adhatsz meg (3); de törölheted/Delete is (4). Ha kész vagy, kattints a változtatások mentésére/Save Settings (5).

Ennyi lenne a Pinterest lényegében. Bízom benne, hogy sikerült jól összefoglalni, és azt is, hogy érthető voltam :)

Jó szórakozást hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése