Fly Lady újra szárnyal

Orbán Szilvi | december 04, 2012
Korábban már végig nagytakarítottam a lakást a rendteremtő programja szerint haladva. Azonban most újra végig kell menni a lakáson, igaz már nem olyan nagy intenzitással. :)) 
Tegnap a fürdőszobát vettem be, kisikáltam a kádat. Ismét bebizonyosodott, hogy a Facebook-on működő Fly Lady csoportba nagyon jó és hasznos dolog "járni" :) Én hülye ugyanis szivaccsal és körömkefével, belehajolva a kádba szenvedtem, mert nem értem el rendesen a kád túlsó oldalát. Se állva se térdelve nem volt jó. Aztán feltettem A kérdést, hogy ők hogyan sikálják a kádat. Nem telt el sok idő és megkaptam rá A választ :) Viki ilyen kefével szokta takarítani, meghosszabbítva ezzel a kezét, s nem mellesleg hatékonyan sikál is :) Hogy ez nekem nem jutott eszembe! :) Azt hiszem be kell nekem is szereznem egyet. Van edénymosó kefém, de az kicsi, nyeletlen (nem tudom, miért pont azt vettem meg....), azzal ugyanott vagyok, mint a körömkefével. Legközelebb már én is ilyennel (vagy ehhez hasonlóval, mert itt nincs IKEA) fogok kádat sikálni :) Ne szenvedtessük magunkat, ha nem muszáj :)
A kádat mosószódával takarítottam ki, s most újra hófehér, eltűntek a szappanlerakódások, és a szürke mosószeres víz nyomai is már a múlté :). 
Aztán csináltam házi általános tisztítószert, az Anya spórol c. blog-on talált recept alapján. Gyönyörűen tiszta és csillogó lett a csempe, a csaptelep és a mosdókagyló is. Máskor is ezt fogom használni, szívből ajánlom mindenkinek, mert sokkal olcsóbb, mint más bolti tisztítószer, viszont ugyanolyan hatásos. 
Lecseréltem a zuhanyfüggönyt is és a fürdőszoba szőnyeget is. Annyira sajnálom, hogy egy előző mosás kivette a függönyből a mozaikok piros színét, pedig 30(!!!) fokon mostam, rá van írva a címkéjére, hogy lehet mosni(!!!), s most egy unalmas fehér függönyünk van...De a szőnyeg maradt szééép piros :) imádom ezt a színt. Tudom, akkor néz ki jól, ha a színek harmonizálnak, s ugyanolyan piros törölközőt kellett volna kitennem, de nincs olyanunk, venni meg most nincs keret, így most kéket tettem ki :) adjunk a kontrasztnak :))) Viszont tettem ki pár piros gyertyát a polcra. 
Hihetetlen, hogy mennyi hajat el tud hullatni egy ember. Annyit összeszedtem a Turbó törléssel (amit ugye kicsit sűrűbben kellene elvégezni és akkor nem gyűlne össze ennyi), hogy egy parókát simán össze lehetett volna hozni belőle. Persze azért nem volt még fekete a padló tőle :P :) 
A fürdő ezzel ki is végezve, ma a konyha jön (reményeim szerint), remélem ma be is fejezem, vagy ha nem, sebaj, van még idő :) 

Ti hogy álltok? Elkezdtetek már takarítani? Készültök már az Ünnepekre? (Válaszolni ér :P)

2 megjegyzés:

  1. Én a karácsonyi készülődés miatt kezdtem újra a zónázást - nem mondom, hogy száz százalékos lelkiismeretességgel... De eddig a konyhán és az előszobán/hobbiszobán vagyok túl. A konyha kifejezetten takaros lett, még a hűtőt is leengedtük. ^^ A hobbiszoba is sokkal elfogadhatóbb állapotban van. Remélem, hogy azért mi is csinosak leszünk karácsonyra. :)
    Üdv: Timi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már csak szinten tartok :) De a fürdő és a konyha az mindig mocskos meló :) Ezek azok, amik mindig nagyobb munkát igényelnek, hiába takarítok ott minden héten :) De legalább már ablakot nem kell mosnom ebben a hidegben, mert azt már letudtam, a hűtőt sem kell leengedni.

      Biztos végzel karácsonyra, de azért ne erőltesd meg magad nagyon, ne csak erről szóljon a készülődés ;)

      Törlés