A nagy esküvő téma #2 - Kérdések

Orbán Szilvi | január 18, 2013
Bár az előző bejegyzésben azt írtam, hogy most a szertartásról lesz szó, de eszembe jutott, hogy a kezdetektől kellene kezdeni.

Itt megírtam, hogy feltöltésre került az esküvői költségterv és az esküvői menetrend le-és kitölthető táblázatai, amiket bátran használhattok a szervezés alatt. :)

Most a 4 legfontosabb kérdésre fogok válaszolni, ami a szervezés kezdetén felmerül és amikre alapozni lehet a későbbiekben.

A kérdések
Mikorra tervezzük az esküvőt?
Melyik városba tervezzük?
Hány vendéggel számolunk?
Milyen legyen az esküvő jellege (visszafogott vagy mulatós, hajnalig tartson vagy a vacsora után legyen vége)?


1. kérdés 

Nos, ha majd a tényleges szervezésünkre kerül sor (amikor már az anyagiak is rendelkezésre állnak, és tényleg el kezdhetjük szervezni a nagy napunkat) az esküvőnket mindenképpen nyáron szeretnénk tartani (nem szeretünk fagyoskodni), a szabadban.

2.kérdés

Az esküvőt itt, Győrben szeretnénk tartani, a násznépet így is, úgy is utaztatni kellene, mert Ő Vas megyéből én meg a Jászkunságból jöttem. Mivel itt élünk Győrben, ez tűnt a legcélszerűbb megoldásnak. Igaz, így viszont az egész násznépet ide kell utaztatni és szállást biztosítani nekik.
3.kérdés

A vendégek száma minimum 60, maximum 70 fő. Ebben benne vannak a családtagok és a barátok is :) Sajna (vagy szerencsére) nem rendelkezünk nagy baráti körrel, de akiket a barátainknak mondunk, azok komolyan azok :)

4.kérdés

Én visszafogottat, családiasat szeretnék (az Ő véleményét nem tudom ismertetni, mert
erről hallgat, bár azt mondja, hogy még nincs elképzelése az egészről). A rokonságot ismerve (Ő részéről) a buli szempontjából visszafogottságról szó sem lehet, ha az eddigi esküvőket veszem alapul :)) A visszafogottság itt a körülményekre vonatkozik, nem lesz semmi giccs, semmi fényűzés. Visszafogott dekorációt tervezünk, amiket szeretnék (erőmhöz és lehetőségemhez mérve) saját kezűleg elkészíteni. Elegáns, de mégis egyszerű. Legalábbis én így képzelem el. Ötleteim már vannak a dekorral kapcsolatban, de ez majd egy másik bejegyzés lesz.

Az esküvő többi részletét (zene, dekoráció, ruha, csokor, stb.) külön bejegyzésekben fogom taglalni, mert ez így egyszerre nagyon sok lenne :) Ezt onnan tudom, hogy mikor belekezdtem ebbe a témába, azt hittem, hogy egy bejegyzés és kész is. De be kellett látnom, hogy ez nem fog menni :) Annyi minden tartozik ebbe a témába, amiről szeretnék beszélni, hogy egy bejegyzés nem lenne elég, benneteket meg nem szeretnélek annyira leterhelni :)

Összefoglalva, mi így tervezzük az esküvőnket:
Időpont: nyár
Helyszín: Győr (vagy környéke)
Vendégek száma: 60-70 fő
Az esküvő (lagzi) jellege: visszafogott, családias

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése