A nagy esküvő téma #5 - Frizurák

Orbán Szilvi | február 27, 2013
Tudom, tudom, már nagyon régen volt esküvői inspiráció, de most újra itt vagyok.

Ha már sikerült megtalálnunk álmaink ruháját, ami tökéletesen passzol árban, anyagban, színben, méretben, ideje azt is kitalálni, hogy milyen frizuránk legyen a nagy napon. Ez számomra is nagy kérdés lesz, hiszen fogalmam sincs, hogy mit lehet kihozni az én drótszálas, vastag hajamból, ami még a csatokat is "kiköpi", egyszerűen nem áll meg benne semmi. Igazi kihívás lesz ez majd a fodrásznak :))

Három típusból válogattam össze képeket (természetesen a Pinterestről), hogy mindenki tudjon belőle ihletet meríteni.


Az első montázs a rövid hajúaknak kedvez. Ezeken a képeken látszik, hogy rövid hajból is lehet gyönyörű esküvői frizurát készíteni, csak fantázia és kézügyesség (na jó, van amelyikhez az sem) kell hozzá. Rövid hajnál inkább a kiegészítők azok, amik feldobják a frizurát, csatok, virágok, díszek, egyszóval bármit a hajunkba tűzhetünk, persze az egészséges ízlés határain belül :)) Azért madárfészket (mint pl. Carrie Bradshawnak a Szex és New York-ban) nem kell beletenni :))
Nekem egyébként az alsó sor középső képe tetszik.



A második montázson a félhosszú frizurákat válogattam össze, jómagam is ebbe a kategóriába tartozom. Itt már kicsivel jobban el lehet játszani a hajjal, fel lehet tűzni, de ki is lehet engedni, egyenesíteni, göndöríteni, stb, stb, stb. A mostani frizkóm az alsó sor első képéhez hasonlít, csak nem szoktam feltűzni a frufrumat a fejem tetejére, hanem ferdén, lépcsőzetesen van levágva (de ez a profilképemen látszik is).


Utoljára pedig következzen a hosszú hajúaknak egy kis inspiráció. Nekik van szerintem a legegyszerűbb dolguk, a lehetőségek száma végtelen. Mindig is szerettem volna hosszú hajat növeszteni, de annyira kezelhetetlen a hajam, hogy nem bírtam sokáig vele, mindig levágattam. Vagy nem találtam még egy rendes fodrászt, aki meg tudná nekem csinálni úgy, hogy nekem csak fésülni kelljen, ne legyen vele semmi más dolgom. De sajna sosem hagyhatom ki a reggeli hajas mizériát, egyszerűen még csak össze sem köthetem lófarokba, annyira nem megy a fejformámhoz, meg egyszerűen nem is tudom szépen összefogni, mindig lóg valahol egy-egy rakoncátlan tincs. Reménytelen. Így marad a félhosszú haj és a hajvasaló. Mert természetesen, akinek hullámos a haja (mint nekem), az egyenesíti, akinek pedig egyenes, az göndöríti. Én kibékülnék a hullámos hajjal, ha legalább normálisan lenne hullámos, de higgyétek el, muszáj egyenesíteni, mert egyszerűen messze vagyok a NORMÁLIS hullámoktól :))

Nektek melyik tetszik? Rövid, félhosszú vagy hosszú pártiak vagytok?

1 megjegyzés:

  1. Nekem hosszú hajam volt az esküvő idején. És tudod mit nem találtam? Olyan frizurát szerettem volna, ami félig feltűzve, félig leengedve van (félkonty, vagy mi....). És a leengedett rész nincs begöndörítve, mert azt fél óra alatt kirúgja a hajam. Na hát egy normálisat sem találtam... :(
    Végül egy elegáns banánkontyom lett, néhány meglazított-göndörített tinccsel.

    VálaszTörlés