Bajusz? Na ne!

Orbán Szilvi | február 19, 2013

Tavaly decemberben, ahogy a fodrásznál csücsültem és néztem magam a tükörben, elszörnyülködve láttam, hogy már másfél méterről is lehet látni a csöppet sem pelyheskének mondható bajszomat. Szégyen és gyalázat tudom, nem lett volna szabad idáig hagyni elfajulni a dolgokat, de mivel a párom olyan, hogy elfogad olyannak, amilyen vagyok, minden hibámmal együtt (köztük ezzel), így sosem számíthattam rá, hogy kemény kritikát kapok tőle. Persze áldás egy ilyen pasit kifogni, de valljuk be, hogy néha átok is :)) Ha az ember nem veszi észre saját magán ezeket a dolgokat, legalább a másik figyelmeztesse rá. No persze nem sértően, megalázva, hanem viccesen.

Akkor ott a fodrásznál megfogadtam, hogy véget vetek ennek és hazafelé bementem a Rossmannba. Hosszasan szemlélgettem a kifejezetten erre a célra készült termékeket, fogalmam sem volt róla, hogy melyiket válasszam. Végül az X-epil arcra való használatra kész gyantacsíkjai mellett döntöttem, majd bedobtam még a kosárba pár X-epil olajos törlőkendőt is. Bár a dobozra az van írva, hogy van benne 2, de mivel 6 ilyen csík van, így mindegyikhez vettem, biztos ami biztos alapon. 


Aztán mikor hazaértem neki is estem az orrom alatti kis területnek, meg a szám sarkának. Főleg a szám sarkánál látszódott a szőr. Az első rántásnál a könny is kicsordult a szememből, s szitkozódtam is rendesen (szerintem még a földszinten is hallották), de másodjára már nem fájt annyira, gondolom elzsibbadt a bőröm :)) Egy csíkot többször is fel lehetett használni, én addig használtam, míg az összes szőrszál eltűnt az érintett területről, sőt még az államon is volt pár szál, tőlük is megszabadultam. A maradék gyantát az olajos kendőkkel távolítottam el. Persze utána már nem is mozdultam ki itthonról, mert "fekete" bajusz helyett most kaptam egy pirosat :)) De másnapra már semmi baja nem volt az arcomnak, a bajusz meg sehol :) Azóta már 2 csíkot elhasználtam, általában 2 hét az, amit még megengedek magamnak, de utána már esek is neki :)
Legutóbb ma csináltam meg, szóval, amikor ezt a bejegyzést írom, ott virít a piros folt az orrom alatt :))) De most nem folyt a könnyem, elintéztem egy-két Auuu-val :)  

Ti mit használtok? Ti is ennyire szenvedtek a gyantázás alatt? 

10 megjegyzés:

  1. Én kozmetikusnál voltam egyszer, aztán arra gondoltam, hogy hát ezt meg tudom otthon is oldani, vettem is ilyen gyantacsíkokat. Az első alkalommal rendben is ment, csak épp picit belekaptam a számba is, és lett ott egy seb, de nem volt olyan vészes. Aztán hónapokig elvoltam, de pár hete megint kezdett zavarni, így nekiveselkedtem még egyszer. Őszintén szólva fogalmam sincs, mit ronthattam el, mert nem fájt, se semmi, de sikerült legyantáznom a bőrt a szám fölött... Még szerencse, hogy vizsgaidőszak volt s alig kellett kidugjam a fejem az ajtón, de amikor egy hosszú sebbel az orrom alatt vonultam vizsgázni (írásbeli volt szerencsére), majd elsüllyedtem. Szóval azt hiszem, itt végeztem ezzel, és legközelebb kozmetikushoz megyek megint. :) A fájdalommal amúgy nekem nincs problémám, jól bírom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áuu, az rossz lehetett :( Szerencsére engem még nem ért ilyen baleset, de le is kopogom. Én mindig meg szoktam feszíteni a bőrt ott, ahol lerántom, így nem húzom annyira a bőrt a gyantával.
      Kozmetikusnál én a szemöldökömet szedettem, még akkor, amikor otthon laktam. Itt Győrben még nem ismerek olyan kozmetikust, akiben megbízok, inkább magamnak csinálom, ha lehet, szépen csipesszel :)

      Törlés
  2. Én szerencsés vagyok, mert nem jellemző rám a bajuszka, csipesszel szedem ki azt a néhány szálat a szám felső sarkából. De Lea 14 éves kora óta használ gyantacsíkot és ezt az X-epilt használta sokáig, mert árban ez volt a legjobb. Nemrég nem kaptam X-epilt és Balea-t vettem, na az tuti erősnek bizonyult. Egy rántással leszedte az összes szőrt, és nem pirosodott ki neki annyira, mint a több rántásos X-epillel. Kicsit drágább, de eredményesebb.
    Ha kipróbálod a Balea-t, csak óvatosan vele, mert a csík széle a Lea szájáról simán lekapta a bőrt, olyan erős, de az arcbőrrel nem volt gondja.
    Egyszer mindent ki kell próbálni, hogy tudjuk, hogy mi a jó nekünk. Sajna vannak balesetek, de azt sem tudjuk meg addig hogy mennyire érzékeny a bőrünk, míg ki nem próbáljuk. Csináljunk tesztet előtte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jövő hónapban úgyis tervezem, hogy benézek a Dm-be, s ha már ott vagyok, megnézem magamnak azt a Balea-t :) Köszi a tanácsot, ha kipróbálom, óvatos leszek :)

      Törlés
  3. Egy darabig én is gyantáztam (már nem emlékszem, melyik márkát használtam), aztán amikor sikeresen lerántottam egy fontos találka előtt a számról a bőrt...akkor feladtam.
    Azóta szőkítem. Igaz, a szőrszálak így megmaradnak, de nem olyan feltűnő, mintha feketén virítana. Amíg nem lesz "fonható", addig marad a szőkítés. Ha elvadul a helyzet, akkor újratervezés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egészen addig, míg nem ér komoly baleset, maradok a gyantázásnál, a szőkítést nem ismerem. Kozmetikus végzi, vagy te saját magadnak? Ha igen, akkor mivel? :)

      Törlés
    2. Dm-ben vettem szőkítő szettet (a gyanták mellett/alatt van zöld dobozban), amiben szőkítő por és krémoxid van, abból egy picit összekeverek, felteszem, és 10-15 perc múlva lemosom.

      Törlés
    3. Köszi, ezt a tippet elraktározom, aztán ha nem jön be a gyanta, kipróbálom ezt is :)

      Törlés
  4. Én ugyanilyet használok. :) A szemöldökömet is a bajuszra való csíkkal igazítom, csak előtte elvágom négyfelé, hogy ilyen icike-picike darabok legyenek - nagyon mókásak, de így kezelhetők, és nem rántom le véletlenül a teljes szemöldököt...
    Lemosáshoz bármilyen olaj jó, ami van otthon a konyhában, én oliva olajjal mosom le, ha már kifogytam a gyárilag adott kendőkből. Csak egy pár csepp az ujjbegyre, és dörzsölhető is. Nagymamámtól tanultam a trükköt (ő persze nem szépséggyantázott, hanem a fenyőgyantát távolította el így a kezünkről karácsonykor, de gyanta, gyanta, működik. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem mertem még sosem gyantázni a szemöldökömet, most vettem fehér szemceruzát, amivel egy kicsit könnyebben lehet majd szedni, mert körbe tudom határolni a területet, hogy hol kell szőrnek lennie és hol nem :)
      Az olivaolajos letörlésről én is hallottam, lassan már annyi mindenhez ajánlják, lehet nekem is be kellene már szereznem egy üveggel :D

      Törlés