Hűtőpucolás után - akár az új!

Orbán Szilvi | február 09, 2013
Először is, nem azért mutatom meg nektek, hogy hencegjek a koszos hűtőnkkel, ahelyett, hogy elbujdossak, mert ilyen rossz háziasszony vagyok, hogy nem takarítom ki a hűtőt. Azért mutatom meg, hogy lássátok, tényleg hatásos a lentebb említett tisztítószer. :)) 

Tegnap a konyhazóna keretében kipucoltam a hűtőnket. Mit mondjak, ráfért már (irul-pirul). Elővettem a szódabikarbónát és az ecetet, majd a kettőből pasztát készítettem (a receptet elolvashatjátok az Öko receptek menüpont alatt, a Főoldal fül mellett). Tök jó volt, ahogy reakcióba léptek egymással és pezsegni kezdett :D Miután kiéltem magam (olcsó játék, hülye gyerekeknek...), nekiláttam kikefélni a hátsó részét, ami "szép" szürke csíkos volt, de hogy hogy lett olyan, azt nem tudom...na mindegy. Lényeg a lényeg, hogy szép fehér lett ismét :) Ezután következett az a bizonyos fekete lyuk a hűtő hátsó falán, ahol távozni szokott a felesleges víz, no meg trutyi. Hát az a zöld pálca tulajdonképpen már fekete volt a rárakódott trutymótól, de az ecetes-szódabikarbónás paszta szépen megszabadította tőle. A lyukat pedig ecetbe mártott fültisztítóval tisztítottam ki, reményeim szerint sikerrel, de jobban nem fértem hozzá :(
Ezután jött a hűtőtisztító lötty (a recept szintén az Öko receptek fül alatt) jött, s szépen kitakarítottam a belsejét a hűtőnek :)) Olyan, mint új korában volt. :)


A polcokat, fiókokat is lepucoltam, s miután vérre menő harcot vívtam a polcokkal - mert persze, hogy nem megy be simán a helyére egyik sem... -  egy percre (de lehet, hogy több) megálltam gyönyörködni az eredményben :D Csillog-villog! ♥


Akár újkorában (májusban lesz 4 éves) :)

2 megjegyzés:

  1. Ugyanilyen hűtőnk van, mármint típusra, de szerintem lassan az állapota is hasonló, mint a Tiédnek takarítás előtt. Hetente áttörölgetem, de pont itt az ideje egy lendületesebb pucolászásnak is, köszi az ötletet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is át szoktam törölgetni, de akarva akaratlanul, csak összekoszolódik egy idő után. :)

      Törlés