Pinterest Péntek #6

Orbán Szilvi | március 08, 2013
A mai Pinterest adagot a Home Decor témából válogattam össze. Nagyon szeretem ezt a kategóriát nézegetni, annyi szép és praktikus megoldást találni. Ha találok valami nagyon jó ötletet, mindig sajnálom, hogy az nem nekem jutott eszembe :)) De az igazán jó ötletek, mindig akkor jönnek, ha
1. nem tudom lejegyezni valahova (bár mostanában mindig van nálam notesz)
2. nincs hozzá semmilyen alapanyag
3. nincs rá keret
4. pont akkor, amikor nagy szükség van rá (a kényszer nagy úr alapon).

♥Annyira tetszenek ezek a "vázába só/homok/cukor és gyertya" megoldások. Nagyon fel tudja dobni a szobát, áramszünet esetén meg egyenesen kitűnő világítás :)) 
♥ Fehér, fehér, fehér és fehér. Ezzel az egyetlen szóval tudom jellemezni a legjobban a második képet :) Annyira szép, annyira tiszta. Nagyon tetszik, de nálunk esélytelen lenne ez a színválasztás. Kutyás (akinek hullik a szőre rendszeresen), és kisgyerekes családoknál nem igazán ajánlott :) 
♥ Egy ilyen szép otthoni irodában dolgozni csakis jó lehet. Naaagy asztal, kényelmes szék, szép, világos tér, nagy ablakok, otthonos környezet. Kell ennél több? :)
♥ Az utolsó kép praktikusságával Beni egyáltalán nem értene egyet :) Imád a közelünkben lenni, ha pedig vendégek jönnek, majd el törik a dereka, annyira csóválja a farkát. Szerintem még a betörőt is boldogan üdvözölné. De visszatérve a képhez, tényleg jó megoldás, ha esetleg olyan vendégek jönnek, akik nem szeretik annyira a kutyákat, ide nyugodtan el lehet zárni az ebet. Neki is van legalább egy olyan kuckója, ahol béke van és ahova bármikor elvonulhat, ha úgy tartja kedve. 

♥ Ha kevés a helyünk a lakásban, de sok a motyónk, amiknek helyet kell találnunk, praktikus megoldás lehet a falba rejtett fiók a közlekedőn. Nekem nagyon tetszik, de sajna a lakásunkban ez nem kivitelezhető :( 
♥ Otthon nagyon sokáig volt veteményeskertünk. De aztán jött az aszály, elszáradt minden, vagy a belvíz tette tönkre a termést. De amikor még volt veteményes, jól jött volna ez az ötlet. Mindig egy vékony pálcára tűztük fel a zacskót, hogy ott mi is növekszik a földben. Ezeket általában az első eső vagy szél azonnal elmosta, s kénytelenek voltunk megvárni, míg kikel a földből. A téglát pedig biztosan nem mozdítja el semmi sem :) Már csak olyan technikát kell választani a címkézésre, ami vízálló. 
♥ Mióta Győrbe költöztünk, nagyon hiányzik az otthoni kert, ahova ki lehetett ülni jó idő esetén. Szinte minden hétvégén kinn ebédeltünk, s volt, hogy a vacsorát is ott ejtettük meg. Olyan jó volt kiülni a hintára, hallgatni a madarakat (kész madár arzenál van tavasztól őszig a kertben), élvezni a napsütést.
Egy fokkal elviselhetőbb lenne a helyzet, ha legalább erkélyünk lenne, de sajna még az sincs. Így, ha lenn vagyunk Benivel, igyekszek minél több időt a szabadban tölteni. Szerencsére megcsinálták a kutyafuttatót úgy, hogy padokat helyeztek ki, így a gazdik le tudnak ülni, míg a kutyákok vígan rohangálnak, játszanak. Abban is szerencsések vagyunk, hogy nem egy elkerített, pár négyzetméteres ketrecbe vannak összezárva, hanem egy hatalmas park áll a rendelkezésükre :) Beni nagyon szeret odalenn lenni, olyan köröket levág néha, hogy én csak kapkodom a fejem :))
Ez a kis terasz nagyon tetszik, milyen jókat lehetne ücsörögni, beszélgetni, reggelizni :)
♥ Ezt a köves megoldást simán el tudom képzelni cipőtartónak is, ahova a vizes cipőt, csizmát tehetjük. 
♥ Nyáron hasznos ez a kis itató a madaraknak, hiszen nekik is szükségük van a folyadékbevitelre. Még jobb, ha egy fára tesszük ezt fel, megakadályozva ezzel a macsekokat a madárvadászatban. :) 

Nektek melyik tetszik? 

1 megjegyzés:

  1. A gyertyadekoráció egyszerű és jó ötlet, minden évszakban külön hangulatot ad a helyiségnek, csak a gyertyák színeit kell váltogatni a hangulatcseréhez. Ezt szeretem, gyakran gyertyázom én is és ajánlom mindenkinek.
    A tappancsos kő pedig talpmasszázshoz is jó lenne, nekem ez ugrott be elsőnek róla: tapicgolni rajta mezítláb, csuda jó lehet :)

    VálaszTörlés