Házi kence #1 - Körömvirágkrém mandulaolajjal

Orbán Szilvi | április 11, 2013
Mikor otthon voltam, az én drága hugicám elkészítette nekem a kencéimet, amiket már egyszer említettem nektek. Én nagyon meglepődtem, hogy gyorsan elkészülnek, én azt hittem, hogy több órát vesz igénybe egy-egy ilyen krém elkészítése. Mivel Levi mellett nem sok ideje van (csak akkor tud ezzel foglalkozni, amikor a csöppség alszik), így számomra felbecsülhetetlen értéke van ezeknek a krémeknek, úgy bánok velük, mint a hímestojással :), s mivel az alapanyagok sem olcsók, így teljes mértékben megértem, hogy miért olyan drágák ezek a natúr készítmények. Viszont plusz pont, hogy csak egyszer kell beruházni a hozzávalókra, mert sokáig elégnek bizonyulnak.

Három krémet kaptam tőle, egy mandulaolajos körömvirágkrémet, egy levendulás krémdezodort és egy testradírt. Első körben a körömvirágkrémet mutatom meg, aztán majd szépen jön a többi is :)

A képminőségért bocsánatot kérek, de telefonnal lett készítve :)

Nekem már a tégely is nagyon tetszik, helyes kis 50 ml-s üvegben adta, fém, csavaros tetővel, s a tetejére gyönyörű címkét szerkesztett. :) Ha boltban láttam volna, már a csomagolás miatt megvettem volna :)))

A krém maga nagyon jó illatú, nem tudom eldönteni, hogy melyik hozzávalónak van ilyen isteni illata :) Nagyon kevés is elég belőle, könnyen felvihető, enyhén olajos hatású, hamar beszívódik.

S mik találhatók benne? Íme:
méhviasz
kakaóvaj
körömvirágolaj
mandulaolaj
levendula illóolaj
víz
E vitamin

Mikor megkérdeztem, hogy mire lehet felhasználni, azt a választ kaptam, bármire jó, kézkrémnek, könyökre, repedt sarokra, stb.

Én nagyon megszerettem, minden este bekenem vele a kezem (nekem elég sűrűn kiszárad), s reggelre pihe-puha, no meg illatos lesz :)

Ti használtok natúr kozmetikumot? Kipróbálnátok a házilag készített kencéket?

2 megjegyzés:

  1. Khöm khöm...ki is kapott f.gépet karira? :P Mellesleg köszi! :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, de lemerült az aksija :) De azért a lényeg így is látszik, nem? :)
      Amúgy nincs mit ;) <3

      Törlés