Hűs frissítők

Orbán Szilvi | április 24, 2013
Hiába még csak április van, a hőmérő a héten már 28 fokot is mutathat. Nincs jobb időtöltés, mint kiülni a
napra (no nem a legmelegebb órákban, vigyázni a leégéssel), vagy egy árnyékos helyre, olvasgatni, vagy szimplán csak nézelődni. Én szeretek (ha benn járok a belvárosban) kiülni egy padra és csak nézem az emberek sokszínűségét. Sokszor elég fura emberfélék is megfordulnak :))

A melegben fokozottabban oda kell figyelni a folyadékfogyasztásra, minimum a 2 liternek meg kell lennie, súlytól, nemtől, életformától függően természetesen ennél többet is meg lehet inni :) Amire viszont ügyeljünk, hogy ne cukros üdítőket igyunk, hanem pl. ásványvizet, vagy 100%-os gyümölcslevet, esetleg frissen préselt gyümölcsleveket. Ha esetleg otthon dolgozunk, vagy olyan helyen, ahol megoldható, készíthetünk ízesített vizet is egy nagy kancsóval, amit aztán szépen eliszogathatunk :) Ehhez hoztam pár ötletet, nyugodtan szemezgessetek belőlük :)

Az alap hozzávalók

egy nagy kancsó
csapvíz vagy ha nem szeretjük, akkor ásványvíz
jégkocka (opcionális)

Az elkészítésnél fontos, hogy minden alapanyagot jól mossunk meg, vagy használjunk mindenből biot. Minden vizet egy éjszakára a hűtőben kell pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Citromos-uborkás

Hozzávalók:
1 nagy citrom
1 kígyóubi

Narancsos-citromos

Hozzávalók:
1 nagy narancs vagy 2 kisebb
1 nagy citrom

Epres-bazsalikomos

Hozzávalók:
friss bazsalikom (először kezdjétek kicsivel, majd ha gondoljátok, lehet még bele tenni)
eper (rátok van bízva, mennyit tesztek bele)

Uborkás-mentás-lime-os

Hozzávalók:
kígyóuborka
lime
menta (óvatosan a mentával is :))

Narancsos-lime-os-citromos

Hozzávalók:
narancs
lime
citrom

Epres-mentás-narancsos

Hozzávalók:
eper
mentalevelek
narancs

+1 Ötlet

Egy muffinsütő tepsibe tegyünk apró szemű gyümölcsöket (pl. málna, ribizli, szeder, áfonya), öntsük fel vízzel és tegyük be a fagyasztóba. Mikor megfagyott, egyszerűen csak tegyük bele egy nagy kancsó vízbe és kész is.

Nekem mindegyik nagyon tetszik, szerintem mindegyiket ki fogom próbálni, hátha így hamarabb és könnyebben meglesz az elegendő napi folyadékmennyiségem (ezzel mindig problémáim vannak, pedig még egy poharat is készítettem a hűtőre, hogy így figyeljem a napi mennyiségemet).

Kép innen.

Ti kipróbáljátok majd őket?

2 megjegyzés:

  1. Tök jól néznek ki, és biztosan fincsik is, mi limonádét szoktunk készíteni különféle gyümölcsökből, nagyon minimális cukorral (attól függ, mennyire édes gyümölcs), le is szoktam fagyasztani jégkrémnek, jégkockának. Nagyon tetszik, amikor olyan jégkockát sikerül alkotnom, amiben benne van a gyümi is :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók ezek a tippek, párat feltétlenül megjegyzek magamnak! Én melegebb idő megjelenésekor a zöld turmix mániámnak szoktam hódolni, frissítő ital és vitaminbomba egyszerre.:)

    VálaszTörlés