Hűsít, frissít és élénkít

Orbán Szilvi | június 09, 2013
Ez akár egy reklámszlogen is lehetne, ami egy igazán finom innivalót reklámozna és amit otthon is el lehetne készíteni. De mivel nem saját ötlet, hanem egy oldalon olvastam, így az elismerés sem engem illet :) Igen, tudom, máshol olvastam...de most azért osztom meg veletek, mert el kell mondanom, hogy kipróbáltam és tényleg olyan szuper, mint mondják.

Csak 3 összetevő és kész  a csodálatos és finom energetizáló, élénkítő, anyagcseregyorsító itóka, amiből állítólag egy pohár felér egy pohár kávé hatásával. Nos, mivel nem kávézok, és mostanában szükségem is van efféle élénkítő dolgokra (a hirtelen jött meleg nagyon lenyomott), így adta magát a dolog, hogy kipróbálom :) Eddig 2 pohárral ittam meg belőle, és tényleg nem vagyok annyira álmos és punnyadt, mint eddig. Az íze pedig finom és kellemes, valamint ebben a melegben még hűsít is.

Hozzávalók

♥ 1 alaposan megtisztított alma (minél édesebb és lédúsabb, annál jobb, én Idared-et vettem, ezzel is finom)
♥ 1 rúd fahéj (eredetileg a csomagoláson az volt írva, hogy egész, de ezzel ellentétben az üvegbe öntéskor már totál darabokban volt,  így fogalmam sincs, hogy mennyit tettem bele, mindenesetre a víznek jó fahéjas íze van :))
♥ 2 liter víz

Képekben pedig mutatom az elkészítését, nem egy nagy wasistdas, 2 perc (vagy 1) alatt megvan :) Nekem egy kicsit többe telt, mert el kellett mosnom a kancsót, ugyanis már egy ideje a kamrában porosodott :))

Íme a fő hozzávalók: az alma és a fahéj (ami nem egész...)

Az almát felaprítjuk (mindegy milyen darabokra).

Egy kancsóba (amibe belefér 2 liter víz) összeöntjük a hozzávalókat.

Felöntjük 2 liter vízzel és készen is vagyunk.

A recept fél órát ír, hogy összeálljanak az ízek, de egyáltalán nem árt neki, ha tovább "érleljük" :) Ha valaki hidegen szereti, nyugodtan hűtőbe lehet tenni.
Állítólag 3x lehet újratölteni, anélkül, hogy kidobnánk a hozzávalókat, elvileg addig nem veszíti el az alma és a fahéj az ízét :)
Mivel ilyen finom, biztos meglesz a napi elegendő folyadékmennyiség, 2 litert biztos meg fogok belőle inni :)

UPDATE: már egy napja iszom, most töltöttem fel újra a kancsót. :) 

Tapasztalatok:
* a végére már nagyon jól magába "szívta" az alma ízét a víz
* szép színe is lett
* sokkal finomabb és intenzívebb lett az íze
* egész nap sokkal élénkebb, frissebb voltam, ami mostanában nem volt jellemző rám
* tényleg gyorsult az anyagcserém (szerintem nem kell részleteznem, hogy többet kellett wc-re mennem...), ezáltal sokkal könnyedebbnek érzem magam

Ti ismertétek már ezt a receptet? Kipróbáljátok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése