Tippek, Trükkök, Praktikák #3 - Utazáshoz

Orbán Szilvi | június 10, 2013
Hála az égnek végre megjött a jó idő, végre júniushoz illő idő van :) Ez egyben azt is jelenti, hogy egyre többet lehetünk kinn a szabadban, egyre többet lehet túrázni, kempingezni, utazgatni. Most az utazással kapcsolatban gyűjtöttem össze pár praktikát, amivel egy kicsit könnyíthetünk a dolgunkon :)

♥ Ha kempingezni megyünk, a fűszereket tegyük üres Tic Tac-os dobozba, így nem kell magunkkal vinni a rengeteg fűszeres üveget, s attól sem kell tartanunk, hogy a zacskókból kiszóródik a fűszer.

♥ Egy sütőpapírra nyomjunk egy adagnyi fogkrém cseppeket, majd hagyjuk megszáradni. Ha megszáradtak, tegyük egy jól zárható zacskóba, s ha utazáskor fogat szeretnénk mosni, kapjunk be egyet, kortyoljunk mellé egy kis vizet, rágjuk össze, majd a fogkefével végezzük el a fogmosást a szokott módon :) Igaz ez nem tudom mennyivel praktikusabb, és mennyivel helytakarékosabb. :)

♥ Ha a strandra megyünk, egy üres testápolós, vagy naptejes dobozba (amit előtte alaposan kimostunk és megszárítottunk) rejtsük el a pénzünket, a kulcsunkat és a telefonunkat, így nem lesznek szem előtt. Még nem hallottam olyat, hogy testápolót loptak volna a strandon :)

♥ Velem sűrűn előfordul, hogy hazautazáskor a piperetáskában leesik a borotváról a műanyag védőbigyó és nem először történt meg az sem, hogy sikerült bele is nyúlnom az így szabadon maradt pengébe. Erre megoldást jelent, ha egy bulldog clip-et csíptetünk a borotva fejére. Ez így néz ki.

♥ Rovarcsípésre, égési sérülésre enyhítést jelent, ha az utazás előtt jégkocka készítő tálcába aloe vera gélt fagyasztunk le. Így a kis kockával masszírozva enyhíthetünk a "kínunkon".

♥ Ha a kempingezés alkalmával sem szeretnénk lemondani kedvenc édességünkről, a palacsintáról, egy üres flakonba (pl. ketchupos, mustáros, majonézes flakon) töltsük bele a kikavart tésztát. Így még külön szedőkanál sem kell az adagoláshoz, a kis nyíláson szépen folyik a tészta egyenesen bele a serpenyőbe és már lehet is sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése