Pinterest Péntek #15

Orbán Szilvi | június 07, 2013
Amikor elkezdtem ezt a rovatot, nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend majd. Elég sokan jelöltétek be a kérdőívben, mint kedvencet, s ennek nagyon örülök! :)

Már az idejét sem tudom, hogy mikor tepert le a Pinterest-láz, illetve de. Anno írtam is róla bejegyzést, ami egy kicsit talán túl részletesre is sikeredett :)) Mostanában pedig Via is írt a Pinterestről, aki esetleg nem látta, azt is elolvashatja és eldöntheti, hogy melyik cikk számára a leghasznosabb :) (Nem magam ellen beszélek, de szerintem Via jobban, könnyedebben összefoglalta.)

Most ismét a Home Decor kategóriából szemezgettem, de most kivételesen nem sok olyan képet találtam, amik elnyerték volna a tetszésemet. Amiket hoztam, azok inkább a praktikussága miatt ragadtak meg.


Akár gyerekszobába, akár egy kisebb lakásba, galériának is el tudom ezt a megoldást képzelni, csak legyen meg a kellő belmagasság :) Nekem nagyon tetszik, tetszik, hogy a lehető legjobb helykihasználás végett még a lépcsőket is úgy oldották meg, hogy lehet bele pakolni.
Emlékszem, galériát először az egyik rokonunknál láttam, még mikor fiatalabb voltam. Egyből nagyon megtetszett, olyan jó volt odafenn lenni, náluk a háló (illetve maga az ágy) kapott ott helyet, de a ruhaszárítást is ott oldották meg. Alatta pedig egy úgymond számítógépszobát alakítottak ki, ahová el lehet vonulni gépezni/dolgozni egy kicsit. Igaz náluk a lépcső sima falépcső volt, s nekem egy kicsit csúszós is volt (lakkozva voltak a lépcsőfokok), mezítláb nem nagyon mertem rajta közlekedni. Felfelé még csak-csak, de lefelé már óvatosabbnak kellett lenni. Aztán megszületett a kisfiuk (aki már nem is olyan kicsi), s hogy ne legyen baleset, lefedték a lépcső egy részét, s csak szülői felügyelet mellett lehetett ott a kicsi. Már nagyon régóta nem voltam náluk, de szerintem a galéria azóta is áll :) Ha nálunk is meglenne a kellő belmagasság (legalább annyi, hogy szépen, kényelmesen fel tudjunk állni), én is szeretnék galériát kialakítani, magasabbról érdekesebb szemlélni a világot :)


Ez is egy tökéletes megoldás a konyhapult sarkának kihasználására. Általában ezek a sarkok kihasználatlanok maradnak, az emberek nem nagyon szokták hasznosítani. Lehet ide egy sarokszekrényt is készíttetni, ha nem szeretjük a fiókokat. Igaz nem fér el bennük sok dolog, de még mindig jobb megoldás, mintha nem lenne ott semmi.


Itt ismét a helykihasználás mikéntje tetszett meg. Ez egyben térelválasztóként is használható, ha egy nagy teret szeretnénk szétválasztani egymástól. A kanapé köré épített polcrendszer nemcsak jól néz ki (természetesen színben azért harmonizáljanak egymással), de még helyet is takaríthatunk meg, s még kedvenc tárgyaink is helyet kaphatnak rajta. Én a falakat inkább képekkel borítanám be, mint hatalmas könyvespolcokkal, így nálunk tökéletes lenne ez a megoldás (még kanapénk is van hozzá). :)


Már egy bejegyzésben írtam róla, hogy bögremániás vagyok :) Nos, ezt a polcot nekem találták ki :)) Egyszerűen zseniális ez a megoldás, csak egy szabad fal kellene hozzá (ami nálunk sajna nincs, így maradt a konyhaszekrény), s már lehetne is rendszerezni a bögréket.

Nektek melyik ötlet tetszett a legjobban?

2 megjegyzés:

  1. Drága Szilvi! Csak egy téves gondolatot szeretnék itt cáfolni. A sarok fiókos szekrény semmivel se jobb, mint ha a két oldal lenne használva. Ígyis-úgyis marad kihasználatlan rész. Én a sarokban a serpenyőket, tartom. Kellemesen elfér a nagyobbaknak is a nyele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt nem írtam, hogy semmivel sem jobb, hanem azt, hogy fiókot is lehet készíttetni, ha valaki nem szereti a szekrényt :)

      Törlés