Programajánló: 21. Barokk esküvő

Orbán Szilvi | július 30, 2013

Idén elhatároztuk, hogy megnézzük magunknak ezt a barokk esküvőt, mert 4 év alatt egyszer sem jutottunk el odáig :) Hol akkor jöttünk haza a nyaralásból (magyarán lenn voltunk a szüleimnél), vagy elfeledkeztünk róla, de mindig közbe jött valami. Ezúttal remélem nem jön közbe semmi sem, s végre sikerül részt venni rajta, természetesen csak nézőként.
Anya egyszer kérdezte, hogy miért nem jelentkezünk erre mi is, hiszen még mi is esküvő előtt állunk, s ezzel rengeteg pénzt megspórolnánk, s egy életre szóló emlékkel lennénk gazdagabbak. De sem én, sem pedig Ő nem szeretjük ezt a fajta nagy felhajtást, borzasztó kényelmetlenül érzem magam, ha minden szem rám szegeződik. Örökösen azon izgulnék, hogy nehogy elessek, nehogy rosszul mondjak valamit, stb. Márpedig nekem ez az izgalom nem hiányzik, a MI nagy napunkat inkább a szűk családi körrel és a barátokkal szeretném megosztani, nem pedig ország-világgal (mindenhonnan jönnek turisták). Statiszták még lehetnénk, de az olcsóbb korhű ruhákról már lecsúsztunk, s most nincs 10.000 Ft-unk erre. De mivel hosszabb távra tervezünk, még nincs kizárva, hogy egyszer mi is a felvonulók között leszünk :))

Aki esetleg nem tudná, hogy miről hablatyolok itten, annak segítek egy picit :)

Győrben, idén 21. alkalommal rendezik meg a Barokk esküvőt, amin egy szerencsés pár barokk stílusú és hangulatú menyegzőn mondja ki a boldogító igent. A rendezvény 3 napos, augusztus 9-én, 19 órakor kezdődik egy látványos felvonulással, ahol a fesztivál résztvevői, jelmezes statisztái toborzót tartanak a Barokk Szerenádra. A szerenád a Széchenyi téren lesz, ahol a menyasszony is részt vesz, udvartartásával együtt :)
Szombaton (10-én) este hétkor lesz az esküvői felvonulás, amelyen a menyasszony a vőlegénnyel együtt részt vesz, s a menetet jelmezesek, udvaribolondok, zenészek és más színes, a korra jellemző figura kíséri. A ceremóniára 19:45.kor kerül sor, pontosan olyan forgatókönyv szerint, ami a XVII. századi magyar főurak esküvőjén lenni szokott.
Részletes programot a fesztiválról itt találsz :)
A fesztivál rendezői gondoltak a gyerekekre is, minden nap izgalmas és érdekes gyerekprogramok várják a látogatókat, s aki szeretne, részt vehet barokk idegenvezetésen, de még hintóval is körbejárhatja a várost :)

Ha esetleg kedvet kaptatok, kerekedjetek fel és látogassatok el Győrbe, megéri :)  

Kép innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése