6 ötlet ici-pici fürdőszobába

Orbán Szilvi | augusztus 31, 2013
Mióta ideköltöztünk, azóta keresem, kutatom azokat az ötleteket, hogy hogyan lehetne a legjobban kihasználni a helyet az ici-pici panelfürdőszobában. Aki panelban lakik, annak ismerős ez a probléma :) Hogyan lehet a lehető legjobban kihasználni a szabad falfelületeket, hogy lehetőleg ne verjük be a fejünket, ne akadjunk el benne, ne zavarjon a mindennapi tisztálkodásban, de ugyanakkor legyen hova pakolni a piperecuccokat, törölközőket, tisztítószereket (van, aki itt tartja azokat is, én nem közéjük tartozom), stb.
Erre találtam néhány megoldást az egyik kedvenc oldalamon, s hogy ne csak nekem legyen jó, most megosztom veletek is :)


Ha csak egy szabad sarkunk van, akkor se essünk kétségbe, arra is van megoldás :) Eurós boltokban, de tuti, hogy a nagy svéd lakberendezős boltban is lehet kapni ilyen hálós, felakasztható tárolót. Többféle stílus közül választhatunk, vannak olyanok is, amiken csak egy kis lyuk van, amin keresztül betehetjük a dolgokat. Igaz ezeket általában gyerekeknek találták ki, hogy legyen hol tárolni a játékokat, de nem muszáj mindent rendeltetésszerűen használni :) Ha egyszer praktikus, miért ne lehetne a pipereholmikat is ott tárolni? 
Másik megoldás lehet ez a tükörre (de akár a csempére is lehet, mert nem mindenki rendelkezik ekkora tükörrel...) tapasztható fogas, amikre akár a legtöbbször használt ékszereinket, de akár a fürdéshez szükséges eszközöket (hátmosó kefe, fürdőpamacs, stb.) is felakaszthatjuk. Ezt is többféle színben lehet kapni, szinte minden lakberendezési boltban előfordul. De akár mi is befesthetjük olyanra, ami illik a stílusunkhoz, s megfelel az ízlésünknek :) 
Ugyancsak helytakarékos és ötletes megoldás az ilyen kosárkák használata is, ezeket is bármilyen kis helyre fel lehet akasztani és bármit beléjük pakolhatunk :) 


Ha nincs helyünk egy egész fürdőszoba szekrényt betenni, be is polcozhatjuk a mosdó alatti terültet, hiszen általában az a hely amúgy is kihasználatlan szokott lenni. 
Polcot nem csak a mosdó alá, hanem az ajtó felé is tehetünk, ha megfelelő a belmagasság. Mennyivel jobban néz ki, ha a törölközőket szépen feltekerjük és úgy helyezzük el. Nekem ez a módszer nem vált be, igaz én szekrényben tartom a törcsiket. Folyton szétgurultak, széttekeredtek, s több helyet is foglaltak, mintha rendesen hajtottam volna össze őket. 
Ha a tükör mellett van egy nagyon szabad falfelület, felszerelhetünk kis kaspókat (pl. virágkaspókat) is, amikbe beletehetjük a hajszárítót, hajkeféket, hajvasalókat, csatokat, stb. Ha szép címkéket is szerkesztünk rájuk, remekül feldobja majd a fürdőszobánkat :) 

Bármekkora helyünk is van, kis kosarakkal, dobozokkal, felakasztható tárolókkal egy kis színt és nem utolsó sorban rendszert vihetünk a legkisebb fürdőszobába is, csak egy kis kreativitás és egy kis beruházás kell hozzá :) 

A képek forrását és még több ötletet az 'Ötletek kis fürdőszobákba' c. Pinterest táblámon találhattok. 

Nektek nagy vagy kicsit a fürdőszobátok? Hogy oldjátok meg a tárolást, rendszerezést? Tetszettek ezek a megoldások?

3 megjegyzés:

  1. A hálós megoldás szerintem nem valami praktikus, már csak azért, mert ha nyúlkálsz bele csak hintázik össze vissza és ráadásul nem is látod a mit keresel, mert ömlesztve van minden. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem átlátható, de ízlések és pofonok :)

      Törlés
  2. A "szereljunk fel a mozsdó alá polcot"-megoldás szerintem nagyon jó és otletes. Feldobja az uresen hagyott részt.

    VálaszTörlés