Lomtalanítsunk együtt! - 20 napos lomtalanítási kihívás

Orbán Szilvi | augusztus 19, 2013
Már egy ideje felvetődött a téma a fórumon, nagyon sokan lomtalanítanak a lányok közül. Korábban én is csináltam, akkor elég szépen le sikerült redukálni a felhalmozott felesleges cuccok mennyiségét, de már ismét itt az ideje. Szerencsére nem fuldoklunk bennük, de azért látszik, hogy sokkal rendezettebb lenne a lakás, ha szelektálnánk egy kicsit :)
Arra gondoltam, hogy csinálhatnánk együtt is, mert így sokkal könnyebb, lehetne egymást noszogatni, ha esetleg valaki elakadna. Persze csak ha van kedvetek :)
Végignéztem a lakáson s arra jutottam, hogy ha minden nap egy adott helyiségben lomtalanítok, 20 nap alatt végzek a lakással, s így nem is kell mindent egyszerre megcsinálnom, nem fogom a közepén megunni és feladni. Tehát felosztottam a lakást, minden napra jut egy helyiség vagy tároló doboz/szekrény/kosár/polc, stb. ahol/amiben aznap ki kell válogatnom azokat, amik már nem kellenek, nem jók rám, megromlottak, kilyukadtak, stb.

Minden nap végén teszek fel a blogra képeket az előtte-utána állapotról - beszámolóval együtt - ezzel is motiválva benneteket és persze magamat is :) Az eredmény egy levegős, rendezett lakás lesz, ahol boldogabban élhetjük mindennapjainkat :) Ha gondoljátok, tartsatok velem! :) Készítettem egy pipálós listát is (mert én is listamániás vagyok és imádok pipálni), hogy tudjuk hol tartunk és, mert olyan jó érzés látni, ahogy csökkennek a pontok :)) Innen letölthetitek.

1. nap: Gyógyszerek
2. nap: Táskák
3. nap: Hűtő - Fagyasztó
4. nap: Konyhaszekrény
5. nap: Iratok - Papírok
6. nap: Ruhás szekrények
7. nap: Kamra
8. nap: Fürdőszoba - Wc
9. nap: Kreatívos szekrény
10. nap: Íróasztal / Dolgozósarok
11. nap: Ékszeres dobozok
12. nap: Nappali
13. nap: Tisztítószerek
14. nap: Számítógép / Gyerekszoba
15. nap:  Lomos polc / Autó
16. nap: Pince / Padlás
17. nap: Kamra alatti polc / Garázs
18. nap: Előszoba / Kert / Erkély
19. nap: Éjjeli szekrény / Varrósarok
20. nap: Sminkek

Ahol több minden van egy napra írva, ott mindenki azt választja, amelyik van neki, mert pl. nekünk nincs garázsunk, de van a kamra alatt egy polc, így én azt lomtalanítom, de ha nektek olyan van, ami nincs a listán, akkor nyugodtan választhatjátok azt :) Teljesen személyre lehet szabni a listát, ezért nem is írtam oda a napokhoz a helyiséget. Én az enyémeket írtam össze, s mellé írtam néhány lehetőséget is :)

UPDATE: a kihíváshoz tartozó összes bejegyzést megtaláljátok ezen a linken. 

7 megjegyzés:

  1. DEJÓ! csatlakozok, köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom :) Nálam részletekben, random megy általában a lomtalanítás, amikor éppen kedvem van hozzá, most nagyon jól jött ez a bejegyzés :)

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy hasznos lesz ez a sorozat, együtt hátha jobban megy :)) Hajrá! :)Figyeljétek a Facebook-ot, ott teszem majd közzé, hogy épp hol kell lomtalanítani, de ha nem szeretnétek, a fenti lista alapján is haladhattok (vagy ha csináltok sajátot, az is jó, örülnék neki, ha megírnátok, hogy mit csináltok :))

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom :) De csak csendben, mert úgyis le fogok maradni a sok túlóra miatt :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodtan csatlakozhatsz :) de az sem baj, ha lemaradsz, bármikor újra lehet kezdeni vagy bármikor be lehet csatlakozni :)

      Törlés
  5. en is csatlakozom, csak vhogy eddig nem ment a kommenteles :/ remelem ez most celba er. szuper otlet, szeretem az ilyen motivalo kollektiv projekteket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, célba ért :) Nem tudom, hogy mi van a kommentekkel, már más is panaszkodott, hogy nehéz, pedig már semmi speciális beállítás nincs :/
      Nyugodtan lehet csatlakozni, ha valaki elakad, majd mi tovább lökjük :)

      Törlés