Bórax + citromlé = fényes mosogató

Orbán Szilvi | szeptember 04, 2013
Korábban már írtam a mosogatófényesítésről, de most találtam egy új receptet, s ez is csodálatosan működik, ha valaki nem szereti az ecet szagát :)
Mindössze két hozzávalóból áll, plusz kell hozzá egy kisebb, zárható edényke (én halászlésűrítményes dobozt találtam itthon), meg egy kanál, amivel összekeverjük.


Hozzávalók:
bórax
citromlé (bármilyen megfelel, jó a legolcsóbb is)

Nem is bonyolítjuk túl a dolgot, egy kis edénybe szórunk bóraxot, majd annyi citromlevet öntünk hozzá, hogy jól kezelhető pasztát (mint pl. az UltraDerm, nem tudom kinek ismerős) kapjunk.


Ugye milyen szép színe van? :)

Ilyen volt eredetileg a mosogató


Ezután fogtam a kis pasztámat és egy szivaccsal (annak is a dörzsis részével) alaposan körbesikáltam, majd állni hagytam egy kicsit. 


Miután állt egy kicsit, alaposan leöblítettem vízzel, majd szépen szárazra töröltem. 


Nem mondom, hogy olyan lett, mint új korában, mert azért látszik rajta, hogy nem most csomagoltam ki a fóliából, de sokkal-sokkal fényesebb és csillogóbb lett, mint volt :)

Sajna, ahonnan rendelni szoktam a tisztítószereket, nem lehet kapni bóraxot, de talán itt és itt talán igen, de még nem érdeklődtem utána. Nekem még a tavaly októberi rendelésemből maradt, akkor még lehetett kapni a zoldbolt.hu-n. Most nem tudom, hogy miért nem. :(

Ebből a pasztából lehet kicsivel több mennyiséget is kikeverni, s a mosogató mellett tartani belőle, hogy minden mosogatás után tudjatok fényesíteni :)) 

Arra figyeljetek, hogy a bórax mérgező, gyerekektől jól elzárt helyen tároljátok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése