DIY ujjfesték kis művészeknek :)

Orbán Szilvi | szeptember 11, 2013
Itt az Ősz, jönnek az esős nappalok, amikor is egyre nehezebb lesz lefoglalni csemetéinket, akik mindig valami rosszaságon törik a kis buksijukat. Gyerekem még nincs, de van egy tündéri keresztfiam, Levente, aki hamarosan már ceruzát, krétát ragad és megörvendezteti édesanyját a szebbnél-szebb és kreatív alkotásokkal :) S hogy még jobban örömét lelje az alkotásban (anyukája pedig a takarításban, hihi), találtam egy ujjfesték receptet, mert a gyerekek inkább az ujjukkal, tenyerükkel szeretnek a legjobban pacsmagolni (már most szereti kiöntögetni a teáját, vizét, s elkenegetni az asztalon, a legjobb bútorápoló a 3000 Ft-os tápszer, nemigaz? :))

Nagyon könnyű elkészíteni, hiszen a hozzávalók minden háztartásban megtalálhatóak, ha mégsem, akkor is egyszerűen hozzá lehet jutni a boltokban, s ami a legpozitívabb, hogy semmi egészségre ártalmas anyag nincs benne, ami ugye nem egy elhanyagolható szempont a csemetékkel kapcsolatban, akik előszeretettel kóstolnak meg mindent, ami a kezük ügyébe kerül :)

Szükséges eszközök
liszt
cukor
víz

ételfesték
egy lábas
műanyag tároló dobozkák vagy poharak, amiknek fedelük van

Egy lábasba szórjunk két evőkanálnyi cukrot, 2 evőkanálnyi sót, majd 1/3 csésze lisztet. Keverjük el 2 csésze vízzel, majd folyamatosan keverjük addig, míg sűrű, egynemű masszát (mint pl. a habarás) nem kapunk. Ezután töltsük ki az edényekbe, s az ételfestékkel színezzük be olyanokra, amilyenekre szeretnénk.

Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt odaadnánk a csemetének, s hívjuk fel rá a figyelmet, hogy nem evésre találták ki (a hozzászólásokban külön felhívták egyes anyukák erre a figyelmet, mintha nem lenne magától értetődő).

Miután kellően biztonságba helyeztük azokat a tárgyakat, amiket nem szeretnénk, hogy festékesek legyenek, s a gyerek is megfelelő öltözékben van (készüljünk fel, hogy lesz folt és maszat rendesen) kezdődhet a móka :))

Kép és recept innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése