TÖK jó ötletek :)

Orbán Szilvi | október 15, 2013
Ha október, akkor tökfaragás. Amíg otthon laktam, minden ősszel faragtunk tököt anyával, illetve ő faragta,
mi meg csak néztük :)) Emlékszem egyszer még egy kisebb tűz is volt az ablakban, mert - nem tudom milyen ötlettől vezérelve - papír tojástartóra tettük rá a kifaragott tököket és egyszer csak szépen lángra kapott a papír. Még időben észrevettük és eltávolítottuk az ablakból, így megúsztuk a lakástűzt szerencsére. Azóta szerintem még a ház közelébe sem pakolják anyáék a tököket :)

Nem vagyunk nagy fantáziával, kézügyességgel meg pláne nem megáldva, így mi mindig megragadtunk az egyszerű, 2 háromszög szemnél, egy háromszög orrnál és egy szájnál. Pedig a neten (pl. a Pinteresten) rengeteg ötletet lehet találni, csak győzzünk választani közülük :) Én most összeválogattam párat, amik nekem nagyon megtetszettek, de itt még van bőven nézegetni való :)
Az a jó a tökfaragásban, hogy itt nem érvényesül a szüleinktől oly sokszor hallott mondat: Ne játssz az étellel! :))


Elkészítésükhöz gyakorlatilag bármilyen eszköz bevethető, lehet kés, ár, de akár még fúrógép is :)) Akik nem szeretnek a tökökben vájkálni, azok ki is festhetik őket, így akár a lakás dísze is lehet :)  

Nektek melyik tetszik? Ti is szoktatok tököt faragni?

2 megjegyzés:

  1. Mi ma készítettuk elo a holnapi ovis unnepségre a hajas, kalapos férfi tokunket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos szuperül néz ki :) Én sajna nem emlékszem ilyen ünnepségre az oviból, persze ez nem jelenti azt, hogy nem volt :))

      Törlés