Karácsonyi készülődés 8. hét - Utolsó simítások és hangolódás

Orbán Szilvi | december 16, 2013
Utolsó részéhez érkezett a karácsonyi készülődés, erre a hétre már túl vagyunk a nagytakarításon, valamennyire rend és tisztaság van. Én még egyszer végigmegyek a lakáson, de már csak a nagyon szükséges tennivalókat csinálom meg (portörlés, csaptelepek áttörlése, porszívózás), s kész is lesz a lakás :) 
Tegnap kitisztítottuk a nappaliban a padlószőnyeget, s már úgy pakoltunk vissza, hogy a karácsonyfának meg legyen a helye. Most úgy képzeltem el, hogy a fa nem a kis asztalon lesz, hanem a földön (így a mézeskalács díszeket olyan magasságba kell tenni, hogy Beni ne érje el őket), emiatt egy kicsit át kellett rendezni a nappalit, de nem bánom, ennyit megér :) Szerintem jobban mutat a földön, mint az asztalon :) 

Ezt a hetet már magunkra szánjuk, szépséget ápolunk, feltöltődünk, hangolódunk (már aki tud és épp nem nagy rohanásban és év végi őrületben szenved) a karácsonyra, de közben még elvégezzük azokat az apró-cseprő dolgokat, amik még hátravannak. Nekem még a képeslapokat kell feladnom, ajándékot csomagolni, megvenni a hiányzó hozzávalókat a menühöz és készen is vagyok, csíny letudva ;) 

Szépségápolás gyanánt kinevezem az egyik napot spa napnak, amit csak magamra áldozok fel, kényeztető fürdő, hajpakolás, arcpakolás, manikűr-pedikűr, szőrtelenítés, szemöldökszedés, stb. Ne csak a fa és a menü legyen szép, hanem mi is (már amennyire lehetséges ez :)) 

Utolsó simítások:
- égősort átnézni (nehogy 24-én derüljön ki, hogy egy égő kiégett)
- ajándékokat becsomagolni
- gyors takarítás
- süti sütés
- ha a hét elején feladjuk a csomagokat, képeslapokat, akkor talán még odaérhet a címzetthez :)
- bár ott a rengeteg kaja, de nem árt feltankolni kenyérből, zsemléből, felvágottból, hiszen 25-26-án zárva lesznek az üzletek 

Jó készülődést mindenkinek! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése