2014 színe: ragyogó orchidealila

Orbán Szilvi | január 13, 2014
Ahogy azt megszokhattuk, a Pantone cég minden év decemberében meghatározza a következő év divatszínét, amit aztán felhasználnak a divat, lakberendezés minden területén. A 2014-es évben a ragyogó orchidealila színre esett a választás. Ha még tartana nálam a lila szín iránti szerelem, azt mondanám, hogy imádom, de sajna a lime most letaszította a trónról, pedig nagyon hosszú évekig az volt a kedvenc színem :) Bármi jöhetett, ami lila. 
Bár a falat nem festeném be lilára, de egy-egy kiegészítő még elmegy, s körömlakkban is csábító tud lenni ez a szín vagy egy-egy árnyalata. 

Akinek esetleg új lenne a Pantone cég, illetve a Pantone-skála, annak íme egy kis ismertető:
1963-ban hozták létre abból a célból, hogy így kölcsönösen beazonosíthatóan tudják előállítani a színeket, így a megtervezett színárnyalat mindenhol (a nyomdaiparban, formatervezésben, stb.) azonos lesz. Ez egy nemzetközi rendszer, több ezer szín van egy-egy egyedi kóddal ellátva, amik segítségével könnyen beazonosíthatjuk. 

Az idei színt Leatrice Eiseman (a Pantone cég ügyvezető igazgatója) így jellemezte:
Az orchidealila, a fuksziaszín és a lila elbűvölő harmóniája, rózsaszín felhangokkal, amely önbizalmat sugall és túlcsordul az életörömtől és kreativitásra sarkall. /Forrás: Lakás és kert magazin/
Megmondom őszintén látok benne fantáziát, s aki szereti követni a divatot, de nem szeretné, ha az egész lakása lilába öltözne, még az is talál magának az interneten olyan ötleteket, amikkel becsempészheti az otthonba ezt a színt :) Ha nem is adjuk a fejünket falfestésre és a kanapét sem akarjuk lilára cserélni, egy-egy kaspóval, vázával, párnával, függönnyel, ágytakaróval, asztali futóval vidám hangulatot varázsolhatunk, a szürke színnel kombinálva pl. izgalmas, vibráló hatást érhetünk el bármelyik helyiségben. Fehérrel pedig igazi nőcis miliőt hozhatunk létre, s a Pantone szerint remekül illik hozzá a türkiz, s a sárga és a zöld világosabb árnyalatai, azonban vigyázzunk velük, ne essünk túlzásokba, ügyeljünk az egyensúlyra :) 

Összeválogattam néhány ötletet, amiknél játszhatunk ezzel a színnel:


Nektek tetszik ez a szín? Használjátok a mindennapokban akár magatokon, akár a lakásban? Szoktátok követni a divatot?

2 megjegyzés:

  1. végre egy olyan divatszín, ami jó áll! Wow, akkor lesznek majd új ruháim :D :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá! :) Én ma elővettem a lila kötött garbómat ennek tiszteletére :D

      Törlés