Bevált eszközök a manikűrözéshez (+ egy kakukktojás...)

Orbán Szilvi | január 22, 2014
Január elején volt egy kattanásom, hogy szeretném kilakkozni a körmeimet. Már az idejét sem tudom, hogy mikor volt rajta lakk, de itthon azért volt kettő, egy rózsaszín és egy barnás/bordós. Azt sem tudom, hogy milyen megfontolásból vettem meg őket, még talán a sötétebb jól is mutatott a körmeimen, de mégsem használtam. Rossz szokásom volt, hogy egészen mostanáig körömvágó olló helyett rágtam a körmeimet. No nem úgy kell elképzelni, hogy tövig és gusztustalanra, hanem minimum annyira, mintha ollóval estem volna nekik. 
Mióta ""bekattantam", elhatároztam, hogy ennek véget vetek, s ehhez a lakkozás lesz a tökéletes eszköz számomra. Mivel még nagyon nagyon kezdő vagyok, van, hogy 1-1,5 órát is elbíbelődök a lakkozással (és ebben csak a sima lakkozás van, semmi csicsázás, semmi extra), s ha már végre sikerül a majdnem tökéletes végeredményt megalkotnom, eszem ágában sincs ezt elrontanom azzal, hogy lerágom őket. 
Ahhoz viszont, hogy ténylegesen szép és ápolt körmeim legyenek, be kellett szereznem a szükséges eszközöket, hiszen két körömcsipeszen és egy szinte semmire sem jó reszelőn semmi nem volt itthon. Hogy mire is van szükség egy teljesen átlagos, itthon is lekészíthető manikűrhöz, a neten néztem utána, több lakkos blogot is átolvastam, lelkesen bújtam a Krémmániát is, hogy tényleg csak olyanokat vegyek, amik beváltják azt, amit ígérnek. Így is belefutottam egy olyanba (lásd később), ami eddig pénzkidobásnak látszik, de adok még neki esélyt, hogy tudjon bizonyítani.  


Kéz, köröm és körömágybőr ápolás

Mivel a kezeim és rajta a körmeim hajlamosak a kiszáradásra, így az volt az első, hogy ezeket vegyem kezelésbe. A kezemre még nem vettem krémet, egy régi Lidl saját márkás krémet használok, de amint elfogy, nézek egy megfelelő krémet a kacsóimnak is :)
A körmöm és a körömágybőröm ápolására tegnap találtam meg a megfelelő terméket, de mivel le volt árazva, sanszos, hogy kifutó termékről van szó. 
/Ha így lenne, akkor inkább beszerzek egy kis olíva olajat vagy sheavajat, az is tökéletesen teszi a dolgát./


Ez a termék nem más, mint az Essence köröm-és körömágybőr ápolója vitaminokkal és sheavajjal. Pozitívum, hogy isteni gyümölcsös illata van és szó ami szó, pikk-pakk puhává varázsolta a bőrt a körmeim körül, hamar beszívódott, s most olyan, mint a babapopsi, öröm rájuk nézni :) Negatív viszont, hogy nagyon gyorsan fogy, szobahőmérsékleten rendkívül olvad, s így nagyon sokat sikerül egyszerre felvinni, így nem olyan takarékos. Én úgy csináltam, hogy egy kozmetikai pálcát húztam rajta végig és azzal vittem fel a balzsamot. Alaposan be kell masszírozni a bőrbe és nincs más dolgunk, mint várni a hatást. 


A tökéletes manikűr eléréséhez elengedhetetlen, hogy a felesleges körömágybőrt eltávolítsuk a körömről. Egyáltalán nem mutat jól, pedig nagyon sok képen láttam, hogy az illető nem távolította el (nem tolta vissza), összekente a lakkal, vagy nem is festett rá, emiatt a lakk sokkal feljebb került, mint ahogy az még jól nézne ki. Az ehhez szükséges termék kiválasztásához először a Google-t vettem igénybe, majd pedig a Krémmániát. Ott a 17 vélemény alapján 5 csillagos Essence körömágybőr eltávolító zseléje mellett tettem le a voksomat. Meg kell, hogy mondjam, benne sem csalódtam. Gyorsan és fájdalommentesen sikerült visszatolnom a felesleges bőrt, nem maradt ott egy darab felesleg sem. Igaz az ecset (vagy applikátor) nem a legmegfelelőbb eszköz a bőr feltolásához, eltávolításához  (ahhoz túl lágy és hajlékony), de arra tökéletes, hogy felvigyük a zselét. Mindössze 15 másodpercet kell várnunk vele, hogy beszívódjon és hatni tudjon, mire befejeztem mind a két kezemet, már moshattam is meg (erre figyeljünk, nagyon fontos az alapos kézmosás, hiszen szembe kerülve vakságot okozhat). Szerintem kiérdemelte azt az 5 csillagot, igaz ez volt az egyetlen termék, amit kipróbáltam ezzel kapcsolatban :)


A bőr visszatolására ezt a kínzóeszközre hasonlító valamit használom, de csak a gumis végét. A másikat, amivel le lehet nyesni a bőrt, messziről elkerülöm, amúgy sem szabad vagdosni és nyesegetni a bőrt ott, mert könnyen begyulladhat. 

Formázás


Mivel eddig a körmöm "formázását" a fogaimmal oldottam meg, így mondanom sem kell, hogy be kellett szereznem a reszelőket is (az olló még várat magára, meglepődve tapasztaltam, hogy az igazán minőségi darabok igen borsos áron kaphatóak). Teljesen tanácstalanul álltam eme eszközök előtt a Rossmannban, azt sem tudtam, hogy melyik mire jó, melyik is a legjobb és legjobban használható számomra. Mivel már szakadt rólam a víz a téli kabát alatt, végül két termék mellett döntöttem, egy sima reszelő és egy 3 az 1-ben reszelő személyében, mindkettő a for your Beauty névre hallgat. A simával formára reszelhetem a körmöcskéimet a másikkal pedig elsimíthatom az apróbb egyenetlenségeket, egységesíthetem és polírozhatom, egészséges és gyönyörű csillogást adva ezzel nekik (ha nincs rajta lakk és szépen kipolírozom őket, olyan, mintha egy átlátszó lakk lenne rajtuk, imádok bennük gyönyörködni :)). 

 Lemosás


Körömlakklemosóból már a másodikat fogyasztom, a sok gyakorlás sajna ezt hozza magával :/ Először a Crystal Nails lemosó folyadékát használtam, de a 100 ml gyorsan elfogyott. Most a Rival De Loop 150 ml-s erdei gyümölcsös illatú lemosóját fogyasztom, ami nekem jobban bevált, mint az előtte való, ez valahogy nem szárítja annyira a körmeimet. Ha közvetlenül szagolunk bele a flakonba, egyáltalán nem érezni rajta a gyümölcsillatot, de ahogy használjuk, egyre intenzívebben érződik. Nekem nagyon bejön, bár illatra a másik sem volt rossz :) Ha a hatékonyságukat nézem, a Rival De Loop jobban végzi a dolgát, azzal nem kellett annyit dörzsölni, hogy lejöjjön a lakk. Még korántsem biztos, hogy újra veszem, elképzelhető, hogy kipróbálok még más lemosókat is. 


Mint gyakorlatlan kezdő, állandóan összekenem a köröm melletti bőrt, így elengedhetetlen az olyan eszköz, amivel úgy távolíthatom el a lakkot, hogy lehetőleg a körmömhöz ne érjek hozzá. Eleinte a sima fülpucival próbálkoztam, aminek az lett az eredménye, hogy nagyon sokszor moshattam le az egész lakkot a körmömről, az alaplakkal egyetemben, s kezdhettem az egészet elölről. Bumfordi fejével nagyon nehéz volt úgy manővereznem, hogy ténylegesen csak a nem odavaló festéket távolítsam el. Miután beláttam, hogy ez nem fog menni - szintén a Rossmannban - beszereztem egy Essence körömlakkjavító tollat. Nos, ő lenne az, ami egyelőre pénzkidobásnak látszik (ő a címben szereplő kakukktojás), de ez bőven lehet az én bénaságom miatt is. Bal kézzel amúgy is nagyon béna vagyok, még ezzel is sikerül bele-belenyúlnom, ráadásul hamar foszlik és gyorsan el is használódik (pláne egy sötétebb lakknál) a feje. Ezt meg lehet oldani, ha egy éles ollóval ferdén levágjuk a használhatatlan részt, de hosszabb távon ez sem megoldás. 


Harmadik próbálkozásként beszereztem a Lilibe kozmetikai pálcáját, ami úgy látszik, hogy beválik. Mivel az egyik vége hegyes, így könnyedén odaférek a körömágyhoz is és a körmök mellé is anélkül, hogy hozzáérnék a körömhöz :) 

Hát ezek lennének azok a termékek, amik nekem beválni látszanak a körömápolás terén, bízom benne, hogy ezután sem fogok bennük csalódni.
A képek minőségéért bocsánatot kérek, de ebben a borús időben lehetetlen normális képeket készíteni :/ 

Ti miket használtok? Van bevált kedvencetek?

2 megjegyzés:

  1. Ha ellátogatsz egyszer egy (már említett) szaküzletbe, sok érdekességet találhatsz. Itt vásároltam például két olyan készítményt, amelyek a köröm és a körülötte lévő bőr ápolására szolgálnak. úgy néznek ki, mint a körömlakkok - kis üvegben, ecsettel ellátva, így a felvitel is könnyű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Crystal Nailsnél én is láttam ilyet, 850 Ft volt egy kis üvegcse és isteni illatokban kapható :) Ha elfogy ez a rúd, akkor az lesz a következő, amit kipróbálok :)

      Törlés