{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Kedvenc recept

Orbán Szilvi | május 21, 2014
Eredetileg úgy volt, hogy csak ételrecepteket osztunk meg egymással, de a VKP csoportban Timi kérdezte, hogy muszáj csak ételreceptet vagy el lehet vonatkoztatni is egy kicsit a témától és egy kicsit tágabban értelmezni. Először ragaszkodtam az ételhez, de utána már kíváncsi lettem, hogy mennyire lehet másképp értelmezni, írni erről a témáról, így megadtam a lehetőséget, hogy ki-ki a maga receptjét írja meg, legyen az egy étel, a szerelem, egy ital receptje :) Hiszen ez a VKP lényege, több nézőpontból kivesézni egy adott témát :) Egyébként azért is adtam olyan címeket a bejegyzéseknek, hogy ne legyen annyira egyértelmű, hogy miről kell írni, mindenki azt ír róla, ami az adott szó alapján eszébe jut. Így nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan oldotta meg az e heti "feladatot" :) 

Én egy ételreceptet hoztam, ami nem más, mint a mustáros csirke, amihez tartozik egy kis sztori is :) 
Arra már nem emlékszem, hogy hány éves voltam, de arra igen, hogy húgom valahol táborozni volt és úgy gondoltam, hogy a hazatérése alkalmával megörvendeztetem a családot és főzök valami finomat. Ezzel minden rendben is lett volna, azzal a kis bökkenővel, hogy akkor ragadtam életemben először fakanalat. Emlékszem, hogy már reggel 10-kor el akartam kezdeni, de a nagyim megnyugtatott, hogy ráérek még, elég lesz kb. másfél órával előtte is nekiállni :) A recept maga tök egyszerűnek ígérkezett, gyakorlatilag elrontani sem lehetett, szerencsére tényleg nem :) Amikor hugi hazajött, láttam rajta, hogy jól esett neki, hogy gondoltam rá és direkt miatta főztem, néha még most is eszünkbe jut :)
Akkor következzen a recept, amit a múlt héten el is készítettem, de elfelejtettem lefotózni, így most nem jár hozzá kép :/ A recept azt hiszem Horváth Ilona szakácskönyvéből van, de már nem emlékszem pontosan, olyan régen volt már :)

Hozzávalók
8 csirkecomb (mi 4-en voltunk rá, el is fogyott :D)
2 evőkanál reszelt vöröshagyma (kb. 1 fej)
3 evőkanál olaj
1 dl fehérbor
1 evőkanál só
1 evőkanál mustár

A recept úgy írja, hogy le kell a bőrt szedni, de ez nem kötelező. Ha valaki szereti, akkor ne szedje le :) A húst a rostokra merőlegesen bevagdossuk, majd alufóliával bélelt tepsibe fektetjük őket. 
Legutóbb elfelejtettem, hogy reszelt hagyma kell bele és szépen elkezdtem felkockázni. De a végén átturmixoltam az egészet és szép, selymes mártást kaptam, Ő észre sem vette, hogy van benne hagyma, ugyanis utálja, ha látja vagy érzi, hogy az is van a kajában. Szóval le is lehet reszelni a hagymát, de akár apró kockákra is lehet vágni, ki mennyire érzi magát konyhatündérnek :) 
A mustárt összekeverjük a hagymával, az olajjal, a borral és a sóval, majd megkenjük vele a csirkéket, ha maradt, akkor az egészet rájuk borítjuk :) Letakarjuk alufóliával és a combok nagyságától függően 30-40 percig sütjük. Nekem gázsütőm van, 4-es fokozaton sütöttem, nem tudom, hogy ez mennyi lenne légkeverésesen. Aki rajtahagyta a bőrét, az a sütés utolsó 5 percében vegye le a fóliát és hagyja, hogy szépen megpiruljanak a combikák :) 

Jó étvágyat hozzá :) 

2 megjegyzés:

  1. Köszi, hogy csatlakozhattam. :) Remélem, legközelebb nem okozok ekkora fejtörést. :)

    VálaszTörlés