Az érzés, amikor megtalálod a kedvenc samponodat....

Orbán Szilvi | szeptember 04, 2014
http://www.reactiongifs.com/r/so-cute.gif

... hát kb. ilyen :) Régebben sokkal több hajam volt, dúsabb és erősebb szálú, nagyon kevés odafigyelést igényelt. Vagy legalábbis nem sokat törődtem vele. Ahogy telt az idő, úgy változott a hajam is, átalakult a szerkezete és most, hogy szinte kétnaponta vasalom, eléggé tönkre is ment. Töredezett és nagyon kifakult. Amikor legutóbb fodrásznál voltam, elhatároztam, hogy véget vetek ennek az állapotnak és felhagyok az olcsó, sajátmárkás samponokkal - ugyanis többnyire azokat használtam eddig. Ezek csak tisztították a hajamat, ápolni azonban nem ápolták, sőt, inkább szárították.

A professzionális hajápoló termékek számomra megfizethetetlenek, így kénytelen voltam olcsóbb alternatívák után nézni, leginkább a drogériákban. Mielőtt útnak indultam, szétnéztem a Krémmánián is, hátha okosabb leszek, de csak még jobban elbizonytalanodtam. Három szempontot vettem figyelembe: olcsó legyen, jó legyen, és kapható legyen a legközelebbi Rossmannban. Ugyanis a Dm messze van tőlünk és nem igazán tudok mindig elmenni oda, meg lusta is vagyok... :D 



Hosszas nézelődés és kupak felpattintása után - no meg a biztonsági őr századik köre körülöttem után -, a Pantene 2in1 400 ml-s samponja landolt a kosaramban. Amikor beköszönt az ősz, nem szeretek sok időt tölteni a zuhany alatt, így ilyenkor azokat a samponokat részesítem előnyben, amik tartalmazzák a balzsamot is, hogy minél kevesebbet kelljen a hajmosással bíbelődnöm, egyben letudom a hajmosást és a balzsamozást is. Emellett még az illata is megfogott, emlékeztet valamire, valami jóra, de a mai napig nem jöttem rá, hogy mire. A lényeg, hogy mennyei volt vele hajat mosni, s még 2 nap után is érződött az illata a hajamon. Az ára azonban most visszatartott egy kicsit, ugyanis én akciósan vettem 800 Ft-ért, de most lecsúsztam egy szuper akcióról, s 1200 Ft-ot nincs kedvem kiadni érte.

Ezért egy olcsóbb alternatíva után néztem, s így akadtam rá a Baba szintén 2in1 samponjára. Az illata mennyei ennek is, alig vártam, hogy kipróbáljam. Tegnap mostam vele először hajat és I-M-Á-D-O-M! A hajam selymes és puha lett tőle, s az illata... *.* még most is annyira érződik a hajamon, mintha most jöttem volna ki a zuhany alól. Ez is 400 ml-s, 600 Ft-ért vettem a Pennyben, a Rossmannban nem is néztem, hogy mennyibe kerül. 


Ezeket a samponokat én úgy szoktam használni - bár lehet, hogy mindenki így használja :D -, hogy megmosom a hajam vele és nem öblítem ki egyből, hanem megmosom magam - van, hogy még a szőrtelenítést is letudom - s mielőtt kilépnék a zuhany alól, akkor öblítem csak le. Így a balzsam is kitudja fejteni a hatását, nem kell dupla mennyiséget elhasználnom belőle. 

Nagyon megszerettem őket, mától csak ezeket fogom keresni a polcokon, ha ismét akciós lesz a Pantene, biztos veszek egy flakonnal belőle, hiszen nem kér enni a polcon :)) 

Nektek milyen samponok váltak be? Szoktatok 2in1 termékeket használni? Ezeket használtátok már? Beváltak?

4 megjegyzés:

  1. Nekem is Pantene-em van, csak egy másik fajta, most hirtelen nem is jut eszembe a neve (mindig a csomagolásukról ismerem fel a dolgokat xD) és nagyon nagyon szeretem :) Nem kettő az egyben, mert én nem használok balzsamot, de nincs is rá szükségem. Nagyon nagyon jó a Pantene sampont, tényleg fantasztikus az illata is, és én úgy érzem, hogy kevesebbet is kell mosnom a hajam, mióta ezt használom, mert sokkal tovább friss marad :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem szoktam megjegyezni őket, a neveket is csak ritkán :D Azt nem vettem észre, hogy kevesebbszer kellene mosni, viszont úgy éreztem, hogy hidratálva van a hajam, nem töredezett és nem volt száraz :)

      Törlés
    2. Nekem mondjuk pont a zsírosodásra kell, és nagyon örültem hogy plusz egy nappal (vagy akár kettővel is) tovább bírja a hajam mosás nélkül :) Töredezésről meg ilyesmiről nem tudok nyilatkozni, mert kb. egy évvel azelőtt hogy megtaláltam volna ezt a sampont, végleg lemondtam a festésről és a hajvasalásról, és az annyira látványosan sokat javított a hajamon, hogy ahhoz képest egy sampon hatását nem annyira érzékelem :D

      Törlés
    3. Nálam egy kicsit bonyolultabb a helyzet a hajammal, ugyanis ha nem vasalom, akkor sehogy sem áll (értsd úgy, hogy se egy rendes hullám nincs benne, de egyenesnem sem mondható), összefogni meg a hosszúsága miatt nem lehet :/ Így marad a kétnaponta vasalás, vagy már kellene egy mesterfodrász :D
      A samponoknál így inkább azokat választom, amik hidratálják a hajam és nem töredezik :) Ha egy sampon ez tudja teljesíteni, akkor én már elégedett vagyok, s még az sem számít, ha a zsírosságra nem ad megoldást, olyan samponnal még nem találkoztam, ami mindegyikre tud megoldást, és még meg is fizethető számomra :)

      Törlés