Haul | Szépségápolás

Orbán Szilvi | január 26, 2015

Történelmi pillanat ez a blog életében, és ami azt illeti, az enyémben is :) Akik szinte az elejétől követnek, már tudják, hogy amikor elindítottam a blogot, nem szándékoztam szépségápolással, divattal, sminkekkel kapcsolatos posztokat írni, de mindig nyitva hagytam ezt a kaput, hátha egyszer bekattanok :) Korábban már volt egy kattanás, amikor is beleszerettem a körömlakkokba és bár nem lakkozok mostanában, még mindig rabul tud ejteni egy-egy szín, egy kis üvegcse :) 
Nagyon szeretem olvasgatni mások haul bejegyzéseit, sok jó ötletet lehet belőlük meríteni, de sokszor van olyan, hogy az ember csak a nyálát csorgatja, mert ő maga nem mindig engedheti meg magának ezeket a termékeket. A blogon már volt egy zsákmányos bejegyzés, akkor ruhákat (meg néhány drogériás terméket) mutattam nektek, s most elérkezett az a pillanat, hogy a blog életében először beauty témájú haul posztot láthattok, olvashattok :) 

Tudni kell rólam, hogy nagyon sokszor hirtelen felindulásból vásárlok, van hogy utána sem nézek alaposan a dolgoknak és van olyan is, hogy halványan rémlik az adott termékről valami. Ez most is így volt, annyi előzménnyel, hogy Viánál ismét rátaláltam a Sminkedd sorozatra és annak hatására vettem az irányt a drogériák felé. Persze miután hazajöttem, jobban is utánanéztem ezeknek a termékeknek és szerencsére bejött a megérzésem, úgy néz ki, hogy semmiben sem sikerült mellényúlnom :)  

Akik követnek Instagramon, már láthattak róla képet, de úgy gondoltam, hogy egy posztban is megmutatom őket, hiszen vannak, akik nem követnek ott :) Ma végre kisütött a nap és végre sikerült őket (aránylag) jól befotózni, közben jókat mosolyogtam magamon, vicces lehetett, ahogy néha kitekert pózban próbáltam egy normális képet összehozni :D A sok blogon látott, oly menő "ikejás" tálca helyett Lászlót, a háromfejű sárkányt láthatjátok a képeken, akit még pár évvel ezelőtt a Szent László napokon vettünk :D Na de akkor térjünk is a lényegre, ha kíváncsiak vagytok, miket sikerült beszereznem, kattintsatok tovább! :) 


Az első képen fentről lefelé: 
Ebelin szemhéj-és concealer ecset
Catrice pirosító ecset
Essence Smokey eyes satírozó ecset

Elsőként ezt a 3 ecsetet szeretném nektek megmutatni, ez a három volt az, amit elsőként beszereztem. Lassan érik egy egész szett beszerzése is, de egyelőre velük is remekül lehet gyakorolni (mert bizony az rám fér) :) Mivel teljesen kezdő vagyok ezen a téren (szerintem jobb későn, mint soha vagy már 12 évesen elkezdeni), most találkoztam smink ecsetekkel, így fogalmam sincs, hogy milyennek kell lennie, de ahogy utólag megnéztem, csak jókat írtak ezekről, szóval nagyot biztos nem hibáztam :) 

 Balea Trend it Up - Lovely Berries száraz sampon (erre már nem emlékszem pontosan, de talán 475 Ft volt a Dm-ben megtaláltam a blokkot, 499 Ft volt)

Dorkánál láttam ezt a száraz sampont, s amikor a Dm-ben jártam eszembe jutott. Mivel nem tudtam, hogy limitált kiadásról van szó, csak lekaptam a polcról és csak később láttam, hogy Limited edition, s hogy még sokan vadásznak rá :D Még nem volt dolgom száraz samponnal, de láttam és olvastam róla jót és rosszat egyaránt. Kíváncsi vagyok, hogy én mit tudok vele kezdeni, nagyon örülnék neki, ha min. 1 nappal ki tudnám tolni a hajmosást :) Az illata pedig mennyei, úgy látszik én szeretem a mű eperillatot, mert volt olyan, aki erre panaszkodott. :)

 Schauma Szépség Olaj (Rossmann, 935 Ft)

Szintén most próbálom először és szintén a hajápoláshoz tartozik ez az 50 ml-s hajolaj. Amikor elsoroltam huginak, hogy milyen olajak vannak benne, azt mondta, hogy ártani nem fog, csupa jó és hasznos olajat tartalmaz, főleg az argán olaj és a makadámia dió olaj miatt vettem meg :) Ráadásul most akciós volt a Rossmann-ban, 935 Ft-ért jutottam hozzá :)

 Ebelin arcradír és masszázspárna (Dm, 799 Ft)

Amióta láttam Eszti ezen videóját, azóta szerepel ez a kis szilikon kefe a kívánságlistámon és most végre sikerült is lecsapnom rá (igaz ez nem AVON-os, mint a videóban, de szinte ugyanolyan) :) Bár most a Garnier exfobrusher arctisztítóját használom, de ha elfogy, sima arctisztítót fogok venni és ezzel a kis kefével fogom kényeztetni a kis pofikámat :D Remélem ezt a büdös "barbie baba" szagot elhagyja egy idő után :D 

 Miss sporty - 113 Classy (Rossmann 149 Ft) 

A Rossmann-ban, az akciós kosárban találtam rá erre a szemhéjpúderre, ez volt a legnormálisabb szín, ami tetszett és 149 Ft-ért nem tudtam otthagyni :) Nagyon tetszik a színe, szép barna árnyalat, nincs benne sok csillám, viszont nem is matt, nekem pont megfelel :)

 Catrice Absolute Eye Colour - 100 F'rosen Yoghurt (Rossmann, 699 Ft)
Utoljára ezt a négyes szemhéjpúder palettát hagytam, amikor láttam, hogy csak 699 Ft, végignéztem az összeset, de csak ebben volt olyan szín, ami igazán tetszett :) A kép sajna nem adja vissza rendesen a színeket, de a bal felső és a jobb alsó egyszerűen meseszép szín :) Amikor kipróbáltam (a jobb alsón látszik is) egyből feltűnt, hogy nem hazudtak, amikor azt írták róla, hogy porzik, ugyanis egyből tiszta festék lett körülöttem minden, és ezen még az sem segített, amikor beletüsszentettem, szóval egy alapos fertőtlenítés is elkel majd :D Amúgy tetszik a design, bár néha alaposan meg kell küzdenem a kinyitással :)

Ti ismeritek őket? Használjátok is? Bevált vagy csalódtatok már valamelyikben?

14 megjegyzés:

  1. jó kis bejegyzés, rendszeresítsd *.*
    én eBayről rendelek majd ecseteket magamnak szerintem, találtam egy szuper szettet ^^ a hajra való olajos dolog nagyon jó, nekem L'Oreal van, és imádom! :) én is nézegettem a Miss Sporty szemhéjpúdereket, de egyik sem tetszett annyira :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én még szétnézek a neten, de esélyes az ebay nálam is :)

      Törlés
  2. Húú, ezek király dolgok! Ez a Catrice paletta nagyon bejön, az ilyen bordókért élek-halok! Ecsetekből az Essence-ek nagyon jók, nekem megvan a púder ecsetük, pirosító ecsetük, a sima szemhéjpúder ecset és a tusecset is. :D Amikor rendszeresen van suli, akkor napi használatban vannak, nagyon jó minőségűek, nem fogod megbánni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is ezt tetszett a legjobban, volt még feketés árnyalat, meg ilyen bronzos, rozsdás színek, de azok nem jöttek be :)

      Törlés
  3. Nálam ez úgy működött, hogy anno elindítottam a Lakkfant. Szép lassan más blogokat is megismertem, felfedeztem beauty blogokat, és hirtelen elkezdtem olyasmiket vásárolni, amikről előtte fogalmam se volt. Egy csomó sminkcuccom lett. Ma már újra visszaálltam a régi mederbe, keveset sminkelek, mert az nem én vagyok. Egyszerűen elfelejtem, vagy nincs kedvem, vagy csak szimplán szépnek látom magam úgy is ahogy vagyok. :)

    A lényeg amit mondani akarnék, az az, hogy vigyázni kell azért ezzel, mert könnyen át lehet esni a ló túloldalára, és olyasmiket venni, amiket nem használsz ki.

    Én elég tudatos vásárlónak vallom magam, főleg az utóbbi pár évben. Mindennek utánaolvasok (nyilván aminek kell, tv, bútor, festék, telefon...) megtervezem, mit akarok, és ahhoz mi kell, impulzusvásárlás nálam nagyon ritkán van. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most még könnyen mondom, de én sem tervezem felvásárolni a drogériákat, hanem csak tényleg az alapvető dolgokat megvenni, mert tudom, hogy nem fogom kihasználni a 10. palettát, a 20. ecsetet, stb. Igyekszem ehhez is tartani magam, remélem sikerül is :)

      Törlés
  4. Nagyon jó ez a bejegyzés, a fotóidat meg sok bjútiblogger megirigyelhetné! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! ♥ szerencsém volt, mert ragyogóan sütött a nap, ma már nem tudtam volna ilyen jó képeket csinálni, de neked nem kell mondanom, hogy ismét esik a hóóóó :D Örülök, hogy tetszett, imádtam megmondom őszintén :)

      Törlés
    2. Mondjuk én is meglepődtem, hogy ilyen minőségű képeket sikerült összehozni, hiszen csak egy olcsó kis gépem van :)

      Törlés
  5. Szerintem teljesen jól elférnek nálad ezek a bejegyzések is :) Az Ebelin ecsetei meg nagyon jók, én a többit is meleg szívvel tudom ajánlani!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csak jókat olvastam róluk, szemezgettem is velük, de most csak ennyi fért bele a keretbe, így is túlköltekeztem egy kicsit :/ :D

      Törlés
  6. Hirtelen én is azt hittem, eltévedtem (plusz ez köszönhető az új fejlécnek is, nagyon jó lett!), de örülök, hogy még egy szeletet megmutatsz magadból :) A Balea száraz samponja nekem örök és elválaszthatatlan szerelmem, 1 (nem túk kritikus esetben akár 2) nappal ki lehet tolni a soron következő hajmosást. Az Essence szemre való ecsetei nagyon jók, az Ebelintől pedig egy púder és két pirosító ecsetem van, napi használatban :) Miss Sporty állvány előtt már jó rég álltam meg, de ennek a szemhéjpúdernek már a mintázata is felkeltette a kíváncsiságomat (egyébként én is Viánál "tanulom" a sminkelést, sok egyéb mellett :D).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D köszi szépen, ez nagyon jól esett ♥ nekem még semmi tapasztalatom nem volt a Miss Sporty márkával, de 149 Ft-ért kipróbálni nem volt kérdés :D egyébként nagyon szép a szemhéjpúder, felkenve szemhéjalapon inkább ilyen sötétebb pezsgőszíne van, nekem nagyon tetszik :) szürkében, sárgában és türkizben volt még, de ebbe estem szerelembe :D

      Törlés
  7. Szia! Nagyon jók a bejegyzéseid, én is gondolkoztam már hasonló témákban! Ha van kedved, látogass el hozzám! Oldalam: www.boyszi.blogspot.hu

    VálaszTörlés